Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milý, a tak trochu nešťastný smolař, Antoine Maréchal jede na dovolenou do Itálie , ale auto mu nabourá boháč Léopold Saroyan se svým Rolls-Roycem. Jako zadostiučinění mu bohatý gangster nabídne cestu do Bordeaux bílým vozem značky Cadillac. Konečně našel toho nejvhodnějšího prosťáčka k pašování diamantů, zlata a drog ukrytých v luxusním autě. Jenže další gang je jim na stopě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 1

Recenze (140)

subic 

všechny recenze uživatele

To je ten film s tím cabrioletem Cadillac, dlouhým jak tejden, co má pod nárazníky zlato, v křidelkách heroin, v baterii diamant a ten největší uprostřed volantu. Kdo jiný to tam napěchoval než Louis de Funès, který navíc na zboží celou cestu dohlíží. Je ho potřeba přepravit po vlastních z Neapole, je vidět Neapolský hrad, do Bordeaux, kde se má nalodit na loď na Floridu. Bourvil tu sice hraje ťulpase, jako vždy, ale cestou na to přijde. 71% ()

George.Camel 

všechny recenze uživatele

Tento herecký koncert dvou vynikajících francouzských komiků si nenechte ujít. Cestovat Itálií s cadilakem plným heroinu, zlata a diamantů není jen tak. Zatímco Bourvill potřebuje ke svým výkonům dialogy, Funés si vystačí s mimikou a gesty. Oba hlavní představitelé mají v sobě jiný druh humoru a ten se vzájemně doplňuje a tvoří docela harmonický celek. Nejlepší scéna filmu je v autoservisu, kdy si Funés, před očima automechanika a jeho syna, za hudebního doprovodu sám opraví auto. Je to geniální a už jen kvůli tomu stojí za to film vidět. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Bourvil a Funes sú určite zvučnými menami francúzskej filmovej komédie a príležitosť vidieť ich spolu veľa sľubovala. Lenže hlúpučký scenár, nenápaditá réžia, neskutočne veľa nechcených trápností, málo vtipu a prehnaná dĺžka vykonali svoje zhubné dielo. Tento film môže potešiť iba vytrvalých fanúšikov Bourvila a Funésa, prípadne oboch. Ja do tejto skupiny nepatrím, takže Au revoir. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Po dokumentu Bláznivá dobrodružství Louise de Funese jsem dostal si chuť doplnit některé z jeho filmů, co jsem zatím neviděl. Jako první šel na řadu Smolař, kde si střihl spolupráci s Bourvilem a moc se jim to povedlo. I když je to spíše odlehčenější komedie na jeden večer. Ve Smolaři nejde o příběh, který je banální a slouží spíše jen jako kostra k navěšení jednotlivých scének a gagů. Ty jsou to hlavní, proč se má cenu na Smolaře dívat. Některé z gagů jsou excelentní, některé jsou ovšem jen průměrné a bohužel občas jsou ve filmu i slabší místa jako výplně mezi vtipnými scénami. Přesto mohu dát lepší tři hvězdy a doporučení na pohodovou a nenáročnou komedii. Škoda jen, že spolu Bourvil a de Funese nestihli pracovat častěji. Jdu si s chutí zopakovat Velký flám. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Smoliarove problémy si predstavujem inak. Rola Antoina mohla byť viac absurdnejšia alebo premyslená. Ale aj tak nechápem, na akom banálnom nápade sa dá prostredníctvom perfektných vychytáviek postaviť príjemná jazdy s Funèsom, ktorý mohol viac, než len sekundovať. Dej sa dal a mohol skrátiť, pretože hlavne Bourvilovi postupne dochádzala para a bolo to aj dosť citeľné. Každopádne po fantomasovských sériách konečne je to pre mňa konečne kvalitnejšia funèsovka. Aj keď len na 65%. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Film měl takový úspěch, že Gérard Oury dokonce uvažoval o pokračování. (Pierre)
  • Pri nakrúcaní sa Louis de Funès (Léopold Saroyan) sťažoval , že jeho postava má v scenári omnoho menej dialógov ako postava kolegu Bourvil (Antoine Maréchal). Režisér Gérard Oury ho ubezpečil, že jeho herecké umenie spočíva hlavne v neverbálnych prejavoch, ale to komikovi nestačilo. Napokon do filmu pridali slávnu niekoľkominútovú scénu v sprche, keď sa drobný a vetchý Funès umýva vedľa obrovského svalovca. (Raccoon.city)
  • Louis de Funes měl obavy z konkurence slavného herce Bourvila, že ho herecky "převálcuje", ale nakonec měl každý tak odlišnou roli, že se nádherně doplňovali. (Mariin)

Reklama

Reklama