Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milý, a tak trochu nešťastný smolař, Antoine Maréchal jede na dovolenou do Itálie , ale auto mu nabourá boháč Léopold Saroyan se svým Rolls-Roycem. Jako zadostiučinění mu bohatý gangster nabídne cestu do Bordeaux bílým vozem značky Cadillac. Konečně našel toho nejvhodnějšího prosťáčka k pašování diamantů, zlata a drog ukrytých v luxusním autě. Jenže další gang je jim na stopě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 3

Recenze (140)

Ripley 

všechny recenze uživatele

Námět není špatný,ale kdyby tam nehrál Funes,tak to asi vypínám po půl hodině.Scény s ním jsou to nejlepší z filmu.Není mi jasné proč byl Bourvil ve Francii tak oblíbený.Nepřišel mi ani sympatický a nebyl ani vtipný.Věřím tomu,že kdyby jeho roli hrál Pierre Richard,film by v mém hodnocení dopadl mnohem lépe.Přesto má film mnoho nezapomenutelných gagů a pozornost udrží. ()

Bigfuckman 

všechny recenze uživatele

Z raných Funesových začátku nutno brát s troškou nadsázky, ale jak je vidět své kvality tu dokázal, ostatně jako nespočetně krát. Úsměvné je, že se Funes obával kolegiálního komika Bourvila, že by ho mohl odsunout do pozadí a tím i podupat Funesovu kariéru. Opak byl však pravdou a Funes celému filmu vévodí, i když Bourvil hraje naivního pitomce také celkem přesvědčivě. Jen ty dialogy jsou kolikrát hodně slabé. ()

Reklama

Narciska 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že je to komedie horší než další slavné francouzské komedie 60. let, je však pro mě dokladem, že neviděna kdysi a společně s někým, v mém případě to bývala sestra, kdy se to směje vždy lépe a tak často, že hlášky se stanou prakticky součástí rodinného koloritu, už to není ono. Za 50 let se změnil film, svět i já a jen málokterý film dokáže ten vývoj přestát. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem narazil na skutečnou lahůdku s Louis de Funès, a to ve filmu, kde hlavní roli hrál neméně skvělý Bourvil. Louis je k vidění v trošku netypické roličce vrchního mafiána, která mu ale extrémně sekne. Vzájemně se Bourvilem se perfektně doplňují. Příběh je poutavý, vtipný a herecky až oslnivý. S režisérem Oury mám velice neblahou zkušenost, ale musím uznat, že tohle se mu tedy povedlo. Půjdu s hodnocením klidně i na takové slabší 4 *. Tím jsem vyčerpal filmy s Louis de Funès z kategorie snadno dostupných.Teď už budu mistra vídávat s více a více vlasy. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Hodně mě překvapilo, že hlavní roli zde má skutečně Bourvil, přičemž na Louise de Funèse zbyly skutečně ty druhé (i když hodně výrazné a nepřehlédnutelné) housle a fakt, že se za celý film potkají opravdu zřídka. Je znát, že jak dvojice Bourvil & de Funès, tak režisér Gérard Oury měli ještě co dohánět a dotahovat a k "Velkému flámu" urazit ještě dlouhou cestu. Přesto (i když vtipů, které by vás zvedly ze židle, je jen pár) působí hodně příjemně a spolehlivě pobaví. 75%. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Bourvil měl vyšší honorář než Louis de Funès. (M.B)
  • Zeleného Jaguára si během filmování půjčil syn prvního asistenta a odjel s ním na oslavu do Říma, kde jej zdemoloval, což opozdilo celé natáčení. (camper)

Reklama

Reklama