Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celá parta četníků ze Saint Tropez je poslána do důchodu. Cruchot žije na překrásném zámku se svou ženou a nudí se. Když jeden z party utrpí ztrátu paměti, ostatní se rozhodnou ho unést a připomenout mu staré krásné časy. Ve svých starých uniformách však Saint Tropez obrátí vzhůru nohama. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Starý známy žandár ( z roku 1963) čo velí malému policajnému zboru v juhofrancúzkom prímorskom mestečku Saint Tropez, strážmajster Ludovic Cruchot bol už v New Yorku (1965). V roku 1968 sa oženil. No a na počiatku sedemsediatych rokov dvadsiateho storočia sa ocitol i so svojimi kolegami vo výslužbe. Avšak táto partička ostrieľaných policajtov sa nemieni len tak ľahko vzdať aktívnej služby. Srdcom i duchom sú to stále akcieschopní príslušníci poriadkových síl. O tom je štvrté pokračovanie francúzskej žandárskej komediálnej ságy. Som toho názoru, že je to asi najslabší diel z celej tejto kultovej série. ** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dá se s tím zabít čas. Tenhle humor hodně zestárnul. To co mně přišlo směšné až roztomilé sleduji dnes s "busterkeaten" ksichtem. Nic zde mě nerozesmálo, ale to je u mě napjosto nojmájní, Údo. Louis de Funes a parta neschopných četníků kolem něj je naivní a jak je možný, že se při své debilitě dostali až na četnickou stanici? Díval jsem se na to znova po velmi dlouhé době a opakované reprizování této sérii jen škodí. 50% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tu som mal už pocit, že sa začína prvý krát v s celkom vydarenej sérii variť z vody. Tvorcovia nie sú schopní napísať poriadnu zápletku, v podstate sa jej dočkáme až v záverečnej tretine a nie je to aj tak žiadna sláva. Situáciu zachraňuje zopár vydarených gagov, ale stále sa skôr jedná o sled scénok, ktoré toho spoločného príliš nemajú. Hipisácka vsuvka nevedie nikam, chce byť iba vtipná prevlekmi žandárov. Čiže niečo podobné, ako v New Yorku. Funesove naťahované grimasy a opakované fóriky mi už pomaly začínali liezť na nervy. S odretými ušami za tri hviezdy a ani neviem, či sa mi ich chce dávať, keď nie je súčasťou deja ani Cruchotova dcéra. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem asi nejlepší díl. Genéviéve Gradová tu už vůbec nestraší a nezdržuje a navíc tu ještě máme původní a nejlepší sestavu. Dále sluha madame Cruchotové ("I am very sorry, sir."), opět Dominique Davray ("Co jste to říkal?") a Paul Préboist, jehož verzi Červené Karkulky mohu posluchat znovu a znovu. Větší prostor dostávají i ostatní četníci, kromě Cruchota a Gerbéra. U Jeana Lefébvra to ani tak nepřekvapí, dvojice Grosso-Modo má ovšem celkem dobré dialogy ("Proč zrovna my?" "Z protekce.") a modlitba Christiana Marina s Michelem Galabrum je taky povedeným komickým číslem. Tady možná měla celá série skončit... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Na četnickou stanici přišla pohroma. Četnický oddíl se musí omladit a tak všichni bez vyjímky musí na zasloužený odpočinek. Jenomže nuda je silnější a tak se všichni potají převléknou do uniforem a… A bohužel, už to nějak není ono. Louis de Funès sice řádí jako obvykle, ale slabý scénář prostě nezachrání. Jedná se i o poslední příběh, kde vystupuje Fougasse v podání Jeana Lefebvra. Scenáristické nápady pro postavu cholerického strážmistra Cruchota sice obsaženy jsou, jako např. obrana svého domu, ale co se týče humoru, krapet to skřípe. S rozvahou a skromností však snímek pobavit dokáže, jen ne tolik, jak by mohlo být očekáváno. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Louis de Funès v každom zo svojich filmov neustále navrhoval a vymýšľal množstvo gagov. Scénu, kde Cruchot a Gerber (Michel Galabru) zneškodnili bombu na konci filmu, si vymyslel úplne sám. (Arsenal83)
  • Louis de Funès byl díky této četnické epizodě oficiálně přijat u 405. pluku protiletadlového dělostřelectva v Hyerés. Byla mu tam udělena hodnost první třídy. (Pierre)
  • Cruchot (Louis de Funès) s Gerberem (Michel Galabru) koukají dalekohledem na pláž a vidí tam své manželky s cizími muži. Přestože jsou z toho oba rozrušeni, myslí si, že jsou to jen halucinace (nakonec nebyly). Stejný případ se stal Cruchotovi ve filmu Četník v New Yorku (1965), kde několikrát zahlédl svou dceru Nicole (Geneviève Grad) a výsledkem také nakonec byla úvaha, že jsou to jen pouhé představy... přestože také nebyly. (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno