Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

bloom 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek podotýkám, že jedna hvězdička je tu proto, že se jedná o poslední film Louise de Funése. Chyba je už v námětu s četnicemi a pánové Grosso, Modo a Rish už byli také trochu staří... Patrcik Préjean se objevil i v Cirkusu Humberto, ale v nevýraznosti svého "výkonu" překonává i Jeana-Pierra Rambala z předchozího dílu. Na druhou stranu se natáčení neneslo v zas tak veselém duchu jako ta minulá. Jean Girault totiž během natáčení zemřel na infarkt a film za něj dokončil jeho celoživotní asistent Tony Aboyantz. Jacques Vilfrid přesto napsal ještě jeden díl o cestování v čase s názvem Četník u Waterloo. Ale kdo ví, jestli by to nebylo ještě větší Waterloo... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Poslední díl bych rozhodně nezatracoval. Pro některé už to možná není taková sranda, ale Funès byl excelentní jako vždy. Tentokrát mu zdatně sekundovala nejen „závodnice“ jeptiška, ale i čtveřice soudružek v modrých sukýnkách. Především pak dívka playboye 1980 Catherine Serre. Navíc se mi líbila i ona kriminální zápletka. ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

Posledni film cetnicke serie,tentokrat s poradnou spionazni zapletkou a krasnymi cetnicemi.Jasne,novych gagu tu neni moc,krome cetnic jsou vsichni herci okoukani a uz nemuzou divaka prekvapit.Ale porad je to vtipne a prijemne pokoukani.Mozna jsem trochu sentimentalni a mozna je to proto,ze je to prvni a jediny dil,ktery jsem videl na platne.No jasne,trochu tezi ze slavy cele serie a neprinasi temer nic noveho,ale presto me stale rozesmeje.Mozna je to taky kvuli tem cetnicim,ne?Proste davam jasnych 65%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Posledný diel populárnej série je na rozdiel od ostatných častí, kde bol príbeh buď iba krovie pre fóry, alebo boli obe tieto zložky v rovnováhe, skoro až čistokrvnou detektívkou. Z celej série som sa nasmial asi najmenej, skôr je to iba úsmevné, ale česť jednej výnimke, a to najnápaditejšej diabolskej jazde božej dcéry v histórii Žandárov:). Kriminálka je to síce iba priemerná, ale má svoje tempo a tvorcovia vedia, že žiaden diel nesmie prekročiť o viac ako pár minút 90 minútovú stopáž. Chápem, že tento rozpor s minolosťou série a návykmi diváka robí film kontroverzným, čo sa odzrkadľuje aj na tunajších hodnoteniach od odpadu po štyri hviezdy. Pre mňa sú Žandári vzácne vyrovnanou sériou, kde sa moje hodnotenia odlišujú maximálne o jednu hviezdu. Toto ohliadnutie sa za minulosťou bolo príjemné, ale už sa k týmto filmom zrejme nevrátim. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Poslední "četníkovina" se už moc nepovedla. Myslím, že celá série měla skončit o jeden či dva díly dříve a ještě by si uchovala jistou "noblesu". Takhle ale celkový dojem trochu utrpěl. Humor už je křečovitý a skoro bych řekl násilný. Občas do očí bije trapnost scén nebo dialogů, sem tam se sice ještě blýskne malý dobrý vtípek, ale to je asi tak vše. Díky bohu, že nenatočili ještě další díl. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Hlavný gangster, ktorý stojí za únosmi, sa pohybuje na invalidnom vozíku, pretože nemôže chodiť. Ale zhruba v 75. minúte, keď sedí na gauči a rozpráva sa s Cruchotom (Louis de Funès), je zreteľne vidieť ako bez problémov pohne oboma nohami. (AxelWers)
  • Podľa svedectva Catherine Serre bol Louis de Funés mimoriadne aktívny pri natáčaní, napriek zlému zdravotnému stavu, prítomnosti lekára a neustálej kontrole srdcového tlaku a podobne. Vôbec sa nešetril: "Sú scény, ktoré sme museli opakovať dvadsať, dvadsaťpäťkrát, kým nebol s nimi spokojný. Venoval sa všetkému. Na všetko dohliadal. Bol tam celý čas. Dokonca prišiel na plac aj vtedy, keď sa nenakrúcalo.“ (Arsenal83)
  • Michel Galabru o zvláštnosti režisérskej pozície v súvislosti s týmto filmom prehovoril v roku 2010: „Zatiaľ čo film by nemohol byť dokončený bez Louisa de Funèsa, pokojne sa dokončil bez svojho režiséra. V tom je krutosť tohto povolania." (Arsenal83)

Reklama

Reklama