Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Občas když spěchám a jedu jako dobytek představuju si, jak se za zatáčkou vyloupne čtyřlístek krásnější než ten od Němečka a proluftuje mi papíry i s výbavou. Dřív jsem si já blbec lámal hlavu s tím, kterou z četnic bych posadil na sedačku spolujezdce, dneska už ale vím, že řídit bych nechal Fuňése a sám jel s holkama vzadu. Rutinní zakončení legendární série, které je tak dobré, jak vy sami chcete. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Nejhorší díl četnické série. Samozřejmě opět chybí řada herců z prvních 4 dílů, ale ty v tomto díle nahradily četnice. A nebylo to zas tak špatné, ale už se tu vyskytlo pár fakt špatných scén (např. když se Cruchot povyšoval nad Gerbera). Navíc na Funésovi už bylo vidět, že věk nezastaví, už byl prostě starej. V tomto díle se nám vrátila také jeho žena Claude Gensac, ale to jak se mi ve třetím díle líbila, tak tady byla příšerná. Příběh byl trošku podobný jako v prvním díle, tvůrci se vrátili ke kriminální zápletce. Ono kdybych to hodnotil jako samostatný film, tak bych dal možná o hvězdičku více, ale když to porovnám s předchozími díly, tak tohle je jasně nejhorší díl série. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasim s některejma komentářema, že by na Funésovi nějak bylo poznat, že už na tom neni zrovna nejlíp. Podle mě vypadal, že je pořád plnej života. Skoro se až nechce věřit, že půl roku po natáčení umřel. Ale samotnej Funés film neudělá. Ostatní "četníci" mi naopak připadali, že už je ten 6. díl snad ani nebaví. No možná ještě Maurice Risch do toho přines trochu života (pro něho to byl teprve 2. díl, ve kterym hrál). Jinak je to všechno jen opakování toho, co bylo v předchozích dílech a už to nemá "šťávu". Co se taky dá čekat od 6. dílu, když všechny díly jsou pořád na jedno a to samý téma? Snad jedinej originální a povedenej fór, na kterej si vzpomínám, byla ta oslavná báseň, co musel recitovat Michel Galabru. Jinak nic moc. Nutno dodat, že film ani nesklouzává nikam k trapnostem. Koukat se na to dá, ale podle mě je lepší sáhnout po některym z přechozích dílů. 45% ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Definitivně poslední díl série už se potácí skoro u dna, ale i z něho ho dokázaly "pamětnící" z minulých dílů vytáhnout. Po šesté už neočekávejte nějakou příliš originální zápletku, ani množství gagů. Jean Girault se už sice ani nedožil premiéry, ale odvedl celkem dobrou práci. Jde o to, co jste ochotni poslednímu dílu odpusit, vše je na konkrétním divákovi. Louis De Funés se ale rozloučil ze ctí, z rolí, s kterou byl nejvíc ztotožňován. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Poslední četníci jsou už hodně vyvaření, otřepaní, předvídatelní a místy křečovití. Jean Girault zemřel ještě před dokončením filmu. Louis de Funès zemřel těsně před jeho premiérou. Tímto filmem končí jedna etapa francouzské komedie. Ale přes všechny jeho zápory nemohu film zavrhnout a ani pořádně nevím, jestli kvůli nostalgii, soucitu, nebo přeci jen něčemu dobrému (Cruchot v převleku za četnici). 50%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Když Gerber (Michel Galabru) ve filmu zjišťuje informace o Cruchotovi, říká o něm, že se narodil 31. července v Courbevoie. Představitel Cruchota Louis de Funès se skutečně narodil 31. července (1914) v Courbevoie. (frolish01)
  • Četnické auto je Citroën Méhari z roku 1978, auto matky představené je Citroën 2CV 6 z roku 1979 a auto majitele jachty je Cadillac Fleetwood Limousine z roku 1978. (frolish01)

Reklama

Reklama