Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní důstojník Cruchot je zamilován do bohaté ale rozmazlené vdovy. Ta mu obrátí jeho svět naruby. Nejen, že se ho snaží lapit ale snaží se získat i přízeň jeho dcery. Ta její pomoc uvítá, protože sama se chce vdát, ale proti vůli svého otce. Skvělá komedie v překrásném prostředí Saint Tropez... (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu nejvíc miluji paní Josefu, a to pro její neskutečnou eleganci a pravý francouzský šarm, které jí vůbec nebrání v epesním komediálním výkonu. A to platí pro všechny filmy, kde se objeví, ať s Funésem (Oskar) nebo bez (Vrátný od Maxima). V Četník a mimozemšťané mi fakt chyběla. Jako starou dámu je možné ji vidět v dost slabém Avignonském proroctví, na které jsem koukala jen kvůli ní...... ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Třetí a ještě vydařenější pokračování četníků ze Saint Tropez. Nezastavitelný ďáblík Louis de Funés v roli vrchního strážníka Cruchota potká konečně ženu, která se mu líbí a hned mezi nima přeskočí jiskra, doslova elektrický výboj a už je ztracen. Pak je nádherně vidět, jak nová žena jeho života Josépha (Claude Gensac) pomalu přetváří jeho život a posouvá ho tam, kam si ona sama přeje. Přes počáteční odpor jeho dcery Nicole (Geneviéve Grad), která nechce novou matku a Cruchotova nadřízeného Gerbera (Michel Galabru), který by tento květ rád sám utrhl (ale vše se obrací proti němu), nabírá tento vztah na obrátce. A také mimo jiné chytí dvakrát velkého zločince Ferryho (pěkná role pro Maria Davida) a soutěží s Gerberem o povýšení na vrchního rotmistra. Je oku lahodící vidět Funesovu mimiku, když se rozčiluje a nadává, ale i když se mu daří a nadřízení ho chválí a on blahem jen kvete. A scéna, kdy chce být menší až bude nejmenší na celém světě. Velmi příjemná a zábavná komedie. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Vdova po veliteli četnictva Josefa Lefrancoisová se vydává na stanici ve Saint Tropéz, aby se svými problémy svěřila místním četníkům. Mezi ní a Cruchotem (Luis de Funes) ale přeskakuje jiskra, a začíná milostný románek. Josefa také tlačí na Cruchota, aby si udělal zkoušky na štábního rotmistra, a konečně povýšil - což se ale nelíbí současnému rotmistrovi Gerberovi... Z četnické minisérie patří tento díl (stejně jako New York) k těm slabším - což ale znamená, že je to pořád nadprůměrně zábavná komedie (v porovnání ale s prvním - nebo posledními dvěma díly ale pokulhává). Filmu samozřejmě vévodí Luis de Funés (hlavně samotná scéna zkoušek na štábního rotmistra je dokonalá - a mám pocit, že si z ní v jedné scénce vzal příklad i Mr. Bean), stejně tak musím pochválit žárlivého Michela Galabru a paní vdovu Claude Gensac... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Opakovaný vtip prestáva byť vtipom. Žandár je však v tomto výnimkou a táto časť patrí všeobecne k najobľúbenejším. Legendárne vlezdoprdelectvo Funesa v spojení s nesmrteľnými grimasami a neazbudnuteľnou scénou chytania vodičov tým, že blokujem premávku. Klasika, ktorá situačne, charakterovo a hláškovo sa stala právom legendou. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Treti cetnicky film sveho predchudce trochu prekonava a to hlavne ze dvou duvodu-predne jsme opet o prazdninach v Saint-Tropez a Funes se setkava s Gensac.Vytvari naramne nesourodou,ale velice vtipnou dvojici.Pomaha jim k tomu skvely scenar,spravna komedialni rezie a ostatni herci.Takze krasne cetnickych 80%. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (37)

  • Když Cruchot (Louis de Funès) jede na začátku filmu v kabrioletu a provokuje záměrně pomalou jízdou, jede kolem plné čáry a ostatní řidiči se za ním vzorně vlečou. Pak přijde přerušovaná čára a řidiči začnou Cruchota předjíždět. Cruchot se raduje a křičí: „Teď ho chytneme!“ Jenže tu není žádný důvod k zastavení, protože předjíždějící řidiči se ničeho nedopustili. A Cruchot, přestože se raduje, že řidiče chytnou, nikam nevolá, aby zadržení zajistil. (pjotri)
  • Když se Cruchot (Louis de Funès) potápí, všimněte si jeho rukou. V různých záběrech na nich buď má nebo nemá potápěčské rukavice. (Ištván87)

Reklama

Reklama