Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v New Yorku, kde se koná mezinárodní policejní konference. Cruchotova dcera se sem dostane jako černý pasažér, tady se proti vůli svého otce seznámí s pohledným italským důstojníkem. Když to Cruchot zjistí, začne jí hledat, přitom se zaplete i s místními pouličními gangy... (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po diváckom úspechu filmu "Žandár zo Saint Tropez" bolo o rok neskôr, v roku 1965, natočené pokračovanie "Žandár v New Yorku". Policajný team zo Saint Tropez je vyslaný do New Yorku, kde sa má zúčastniť medzinárodného zjazdu policajtov. Ludovic Cruchot, jeho šéf Jérôme Gerber a ich štyria podriadení odcestujú do jedného z najväčších miest v USA. Ich misiu hodne skomplikuje Cruchotova dcéra Nicole, ktorá sa bez vedomia svojho otca ocitne v New Yorku. Klasická, stará dobrá, francúzska komédia s jedinečným Louisom de Funèsom v hlavnej úlohe. *** ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Funes postavil svou hereckou karieru na opakování jednoho typu. Nic proti - to dělali mnozí a dobře (Gabin, Belmondo ad.). Funes je ovšem jako komik velice závislý na kvalitě scénáristy a režiséra. Stejná gesta někdy působí velmi vtipně a jindy naprosto trapně. Skvěle bylo jeho nervního typu využito např. v sérii o Fantomasovi (kde měl ovšem i skvělé protihráče). V sérii o Četnících se povedl první film a trochu snad i poslední (ale spíše proto, že Četníka a četnice jsem ještě coby malý a méně kritický kluk viděl v kině), ostatní díly mě osobně přišly zoufale nevtipné a nudné. Tento díl je snad úplně nejhorší (a ještě Četník ve výslužbě) - zkrátka mi nestačí, když začne Funes poulit očima a pořvávat Filipovského hlasem (hodně z Funesovy popularity u nás je dáno právě geniálním dabingem). ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Ó, ten pán mluvit s kufr, to já nikdy nevidět! Na tuhle zaoceánskou výpravu se s četníky vydávám velice rád. O nic horší, než původní díl a jelikož Funés a Galabru prakticky neslezou z obrazovky, je to společně s třetím dílem, možná můj nejoblíbenější film z celé série. Je to především slepenec několika geniálních mikropříbehů a scén. Zábava začíná už na lodi a pak se spolehlivě přesune společně s hlavními hrdiny do New Yorku. Už zmíněné americké velkoměsto, by mi pohodlně stačilo na vysoké hodnocení, protože mám pro filmy z tohoto prostředí slabost. Ale pro jistotu je tady fůra opravdu mimořádně vtipných okamžiků (bloudění na lodi, angličtina, konference, taxikář, Cruchotovo blouznění, převlek za Číňana, psychoanalýza atd.). No prostě vynikající letní francouzská komedie, ale přesto oproti Saint Tropez pojatá trošku jinak. ()

topi 

všechny recenze uživatele

" Ten pán mluvit s kufrem, to být moc divné, to já ještě neviděla. Tady nou letiště, tady les! Bbbbbb blood! Krev! Hrob! Áááááááááá!!! To být zas vy! Mě nezavírat do kufru!! " Černošskej newyorkskej taxikář byl největší satan z celýho filmu!! Jinak samo, že i druhý díl Četníků je tím nejlepším, co francouzská komedie zplodila. Tolik scének, hlášek a absurdností je k nevydechnutí! Královská zábava! ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Francouzští četníci se vydali do Ameriky na policejní kongres. A vskutku s tou největší noblesou. Samozřejmě nesmí chybět ani Nicole, dcera strážmistra Cruchota, která jela tajně. Druhý příběh, kde se skeči, estrádou, groteskou a typického cholerického šarmu strážmistra Cruchota doslova roztrhl pytel. Mnohé scénky by vystačili i samostatně. Národní hrdost a mentalita tu byla zachována jak u Francouzů, tak i Italů či samotných Američanů. Tvůrci neopomněli ani vzdát New Yorku hold v podobě muzikálové taneční scény. Tady není o co stát. Z každičké dané situace je vyroubovaná humorná situace a tak snímek baví po celou stopáž. Tvůrci zkrátka neponechali nic náhodě a na snímku si dali opravdu záležet. A nejen oni. Louis de Funès stále v plné síle. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (19)

  • Gerber (Michel Galabru) Italům řekne, že ho moc zaujal jejich výklad o tom, jak chytají pytláky. Oni na to, že to je jen maličkost proti tomu, jak oni chytají nudisty. To je odkaz na film Četník ze Saint Tropez (1964), kde se takový hon odehrál. (SONY_)
  • Úvod filmu na natáčal v Saint Tropez, nalodenie v prístavnom meste Le Havre a zvyšok snímky sa nakrúcal v New Yorku. (dyfur)
  • Jedná se o jediný film z četnické série, ve kterém nejsou scény zběsilých jízd ctihodných sester. (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno