Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Septimův Grand restaurant je jedním z nejdražších podniků v Paříži. Septime jej vede železnou rukou a své zaměstnance doslova terorizuje. Mezi pravidelné návštěvníky restaurantu patří ministři, vysocí úředníci i policisté. Není divu, že na večeři přijde i prezident spřátelené země, který je ve Francii na oficiální návštěvě. Místo decentní záře flambovaného dortu se ozve výbuch a prezident je pryč. Je na Septimovi, aby našel prezidenta a získal tak zpět reputaci svého podniku. Bláznivé funesovské eskapády začínají. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (310)

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu se mi moc líbila. Ty jeho převleky a cepování zaměstnanců a zejména recept na bramborovou kaši....Za to druhá půlka filmu byla přehnaná a to zbytečně. Bohatě by stačilo, kdyby se celý děj točil pouze okolo jeho restaurace, hostů a různých příhod a nehod v rámci servírování a obsluhy. I tak ale je to skvělá komedie ()

standsiller 

všechny recenze uživatele

O neschopnosti krytej radom ľudí závislých od neschopnosti samej - tá im je chlebodarcom. Možno tento film pre mňa neobsahoval takú dávku humoru na akú som pri Funesovi zvyknutý, no v rámci epiky je príbeh atraktívny. Zahŕňa totiž nie len prvky komédie, ale mieša a aj s akčným a kriminálnym podtónom okoreneným hláškami a znalecky vykonštruovanými situáciami. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Úžasná klasika. První třetinu Funés nesleze z obrazovky, sledujeme jednu nóbl restauraci, kde diriguje, cvičí a driluje své podřízené, aby restaurace fungovala tip top a hosté byli maximálně spokojení (existuje taková restaurace vůbec někde u nás?). Poté je ovšem z restaurace unesen jihoamerický prezident a začíná bláznivá honička s teroristy, policajty, šílenou sekretářkou vrcholící jízdou na sněhu. Funésovi hraje vše do karet - příběh funguje, vedlejší postavy jsou skvělé (kuchař, Rogérek, inspektor i sekretářka) a vše uzavírá skvělá pointa. Navíc na komedii akorát stopáž - a já se bavil skvěle. Nejlepší scéna kuchařský recept ala Hitler :-) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Despotický majitel restaurace se svými neortodoxními metodami vede svoje zaměstance k poslušnosti a k profesionalitě a svoji restauraci k nejvyhledávanějším v Paříži. Bohužel jeden prezident se prostě rozhodne si udělat prázdniny a pan majitel si užije pěkná muka. 4*, pobavil jsem se více než u Četníka. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Velice nápaditá komedie, která nestaví jen na školometském humoru Luise de Funese bohatého na pitvořivé grimasy a kotrmelce. Nezapomenutelná je pochopitelně scéna, kdy stín přetvoří Funesův obličej na Hitlerův. Vtip spočívá v jeho pokusu německým zákazníkům popsat v němčině složení jakéhosi menu. Pro jeho smůlu používá dikci podobnou té Hitlerovské. To je opravdu zdařilý kousek. Taková scéna rozesměje i po osmdesáté osmé. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Nemecká verzia tohto filmu bola o 8 minút kratšia. NDR totiž vystrihlo slávnu scénu, ktorá je paródiou na Hitlera. (Arsenal83)
  • Při jízdě ve francouzských Alpách si všimněte stříbrného Chevroletu Bel Air 1957. Střídavě má a nemá promáčklý blatník. (slatkac)

Reklama

Reklama