Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Septimův Grand restaurant je jedním z nejdražších podniků v Paříži. Septime jej vede železnou rukou a své zaměstnance doslova terorizuje. Mezi pravidelné návštěvníky restaurantu patří ministři, vysocí úředníci i policisté. Není divu, že na večeři přijde i prezident spřátelené země, který je ve Francii na oficiální návštěvě. Místo decentní záře flambovaného dortu se ozve výbuch a prezident je pryč. Je na Septimovi, aby našel prezidenta a získal tak zpět reputaci svého podniku. Bláznivé funesovské eskapády začínají. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (310)

Pierre 

všechny recenze uživatele

První  polovina z restaurace je plná typických Funésovských gagů. Funés velmi přísně a důrazně komanduje a zkouší svoje zaměstnance a neodpustí jim nic. Dokáže odejít a potom se vrátit v převleku za obyčejného muže a podívat se jak to tam chodí za jeho zády. Je zděšen a dělá jim po práci různé cvičení apod. Geniální. Ovšem po nečekaném únosu prezidenta se z toho stane nudná a neskutečně trapná detektivka, kterou potom prakticky hned vypínám. Škoda mohla to být jedna z nejlepších Funésovek. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Několik vypečených momentů nezakryje fakt , že je to dost vyčpělá zábava. A taky otrocky závislá na hlavním komikovi, ostatní tudíž neexistují. Já vím moc dobře, že hlavní postava byla natolik výrazná, že přebila všechno ostatní, ale překvapivě má jen pomálu doopravdy vtipných výstupů. Taky ten děj byl zmatený a čas tady zapracoval, škoda. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je snímek, který má docela šílenou zápletku, jejíž vyústění ale přece jen není až tak nečekané, jak by bylo pro celý film záhodno. Louis de Funès je dobrý hlavně v tom smyslu, že není tím, kdo děj ovládá, ale je většinu filmu tím, kdo je postrkován. Krásně se celou dobu potí a opět ukazuje svůj komediální potenciál. ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Film celkově hodně mdlý, ale několik naprosto světových scén a tradičně perfektní funesův výkon mě přesvědčily, abych přivřel všechny oči a přidal ještě čtvrtou hvězdu, i když vím, že není v tomto případě plně zasloužená. Rozhodně je silnější ta první polovina filmu v restauraci, než ta druhá na cestách. Zub času na tomhle kousku jde (a půjde) poznat čím dál víc... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Slabší kousek z de Funésovy filmografie. První polovina se nese ve znamení jeho živelné komiky, střídají se převleky a paruky a film sice nevybředne z poměrně monotonního ducha, ale na překážku to nebylo. Druhá polovina je však propad, který postrádal smysluplnost, gagy prakticky žádné, jen se to celé zbytečně shazovalo nasazenou trapností. Druhá polovina připomínala lacinou nálevnu, kde se podávají uleželé utopence, než nějaký luxusní podnik s předraženým menu. De Funés to spasil jak se dalo. 40% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Nemecká verzia tohto filmu bola o 8 minút kratšia. NDR totiž vystrihlo slávnu scénu, ktorá je paródiou na Hitlera. (Arsenal83)
  • Ve scéně, kdy se Septim (Louis de Funès) a sekretářka prezidenta valí ze zasněženého kopce dolů, je vidět, že jsou celí od sněhu. Jakmile ale sjedou dolu, jsou zcela čistí. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama