Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philippe je starší syn cholerického ředitele střední školy, Karla Bosquiera. Protože propadl z angličtiny, otec mu nařídí, že prázdniny stráví na výměnném pobytu u britského aristokrata. Ten k nim zase posílá svou dceru Shirley. Otcovo rozhodnutí synovi zkříží prázdninové plány, chystal se totiž s kamarády vyrazit na plachetnici podél mořského pobřeží. Přemluví proto svého kamaráda Michoneta, aby jel do Anglie místo něj. Shirley, která mezitím dorazila, vyvolá v rodině Bosquierových značný rozruch. Je hezká, samostatná a rozhodně se nemíní podřídit přísným vychovatelským metodám pana ředitele. A když se v jenom z barů náhodou seznámí s Philippem, který se vydává za Michoneta, nemůže to skončit jinak, než že se do sebe zamilují. Všechno by vyšlo, kdyby Philippův náhradník neonemocněl... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jen průměrný de Funèsův film. Zpočátku i docela nuda, tatíček je cholerický ředitel a děti se urvou z řetězu na výměnném francouzsko - skotském pobytu, takže je Funès zběsile honí autem, na lodi, na draku i uhlířským vozem. "Sekáč. Letí na draku a loď si řídí rádiem." Ale za to máme very well konec, tempo se zrychluje, střídá se ztřeštěná akci za akcí - rvačka uprchlých dětí s námořníky, stíhání mladých svatebčanů letadlem i koňmo a na závěr koupání se ve skotské whisky. Jen mne poněkud překvapilo, že v Británii se snaží ventily uzavírat proti směru hodinových ručiček :), nejspíše místní tradice... Asi něco jako byly ty "prostě delikátní" ústřice v jogurtu, nebo rostbíf se šlehačkou. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=DLgxRv_7HQQ ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Luise de Funés sa blázni presne tak, ako to on dokáže. Zámena, omyly, šialené naháňačky, všetko, čo k francúzskej komédii patrí a naviac ešte aj nejaké bláznivé škótske folklórne zvyky. Nápadov vo filme je dosť, niektoré sú stopercentné, väčšina nie, a hlavne po hodine naberie film zbesilé tempo, akoby strihač dostal limit na minúty. Na štyri hviezdy to nie je, ale na tri určite áno. –––– Hele, to je sekáč. Letí na draku a loď si řídí rádiem. ()

Reklama

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Komedie plná vtipů na Francouze a Angličany. Oba tyto národy nenávidím, protože nás prodali a dovolili aby začala 2. světová válka. To k tomu sice nepatří a do hodnocení filmu to rozhodně nepromítnu, ale na vysvětlení proč mám narážky na jejich slabosti tak rád to napsat musím. Film se mi líbil, byl nápaditý a plný humoru. Zápletka i příběh měli hlavu a patu. Musím film doporučit každému, kdo se chce pořádně pobavit. A díky letní atmosféře se to vyloženě hodí na dlouhé zimní večery. Plný počet hvězd, bez debaty. ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Film, který boduje atmosférou doby, kdy vznikl a příjemným prostředím = ex- a interiéry a svým klasickým dyzajnem. Prostoduchý děj s prvoplánovaným humorem, často ne zrovna komické scény spoléhají pouze na řev a grimasy de Funése. Komika spíše pro děti a mládež a nenáročné dospělé obecenstvo. Ale ve srovnání s úpadkovým filmovým zbožím (ca. od 90.let 20.století) jsou i tyhle taškařice už dávno klasikou. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Senzační prázdniny jsou taková senzační letní podívaná, při které litujete, že naše řeky neumožnují takové dobrodružství jako ve Francii. Lous de Funés je zde ve své nejlepší formě a do této komedie skvěle zapadl. Bez něho by to asi byla pouze průměrná komedie. Nicméně postava ředitele školy, který pozve na výměnný pobyt mladou angličanku a vše se zamotá a zkomplikuje k mistru Funésovi skvěle pasoval. V jeho podání a s jeho grimasy, je to jedna z nezapomenutelných rolí, kterou tento chlapík stvárnil. Celý příběh je velice povedený a nedá se říct, že bych se jedinou pasáž nudil. Nejvíce jsem se bavil, když se Funés snažil dostihnout plachetnici. Nezapomenutelné jsou ale i scény z Anglie, kde mezi protikladnými tatínky probíhají vtipné výměny názorů. Film je také plný klasického francouzského humoru a některé hlášky jsou nezapomenutelné. Herecké výkony jsou perfektní, již zmiňovaný Lous de Funés podal svůj klasicky dokonalý výkon, ostatní herci podávají příjemné výkony. Například Olivier de Funés stvárnil rozmazleného žalovníčka opravdu skvěle. Anglický šlechtic v podání Ferdy Mayneho byl bezchybný. Celý film doprovází velmi příjemná hudba, u které se výborně odreagujete a naladíte letní atmosféru. Kvalitu také dodává český dabíng, k dokonalosti Františka Filipovského není potřeba nic dodávat. Moje hodnocení 85% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Existuje několik různě sestříhaných verzí tohoto filmu. Největší rozdíly jsou patrné mezi původní francouzskou verzí a verzí určenou pro anglofonní země. V té se scény s jazykovým nedorozuměním odehrávají zcela jinak. Českému divákovi je především známá anglofonní verze, na níž vznikl český dabing. (me116)
  • Když se parta kamarádů dostane v hospodě do šarvátky s námořníkem, Shirley (Martine Kelly) děkuje svému zachránci, že se jí zastal, jenže řekne: ''Díky Filipe." V tu chvíli však nikdo netušil, že on je Philippe Bosquier (François Leccia), protože se jí představil jako Stéphane Michonnet (Maurice Risch), kterého ve filmu poslal místo sebe do Anglie. (chleba24)
  • Jako dekorace pro budovu Bousquierovy školy posloužil zámek Château Gillevoisin nedaleko od Paříže, scény pronásledování nezdárného syna Philippa byly natočeny v Le Havre a dalších destinacích v severní Francii. (argenson)

Reklama

Reklama