Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čas by v tomhle idylickém městečku kdesi na jihu Francie dál běžel svým líně pomalým tempem, nebýt všetečného Blaireaua. Kam přijde, tam se něco semele! Však je také místním radním už dlouho trnem v oku. Navíc má jednu zpropadenou vášeň: pytlačí v okolních lesích a zvěří zásobuje zdejší restaurace i leckteré domácnosti. Když je obecní četník při noční obchůzce revíru napaden neznámým útočníkem, v podezření je právě Blaireau, a skončí za mřížemi. I tady se však cítí jako doma, protože ředitel věznice je vášnivý nimrod, se kterým dokonce tajně v noci vyráží na lov. Život v městečku zatím prochází zvláštní proměnou: čas jako by se tu dočista zastavil a jídelní lístky restaurací zejí prázdnotou. Když se nakonec najde pravý viník nočního přepadení, všichni doufají, že po návratu Blaireaua z vězení město konečně ožije a vše bude jako dřív. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, De Funes tocil tieto komedie jak na beziacom pase v 50. rokoch a stale dufal, ze prerazi vo filme. Len v roku 1958 natocil tri tieto priemerne komedie, roku 1956 ich mal tusim az 8. Vsetko to bolo k hovnu, stale neprerazil. Tuna pytliaci v lesoch a kradne, - vlastne nekradne, premiestnuje ryby, bazanty a kadejaku jedlu haved z lesov do restauracii a do domacnsoti. Film ani nemozno povazovat za prinos francuzskemu filmu, reziser Yves Robert natocil svoje najlepsie filmy az s istym Pierrom Richardom /Velky Blondyn s cernou botou, Zaletnik 1 a 2 a Navrat velkeho Blondyna/. Utulna vidiecka atmosfera ma cosi do seba, ale tempo je nudne, komickych situacii dost malo a niektore dialogy su az vatovo plane plky : 50 % ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Malý lump a pytlák Blaireau je trnem v oku starostovi nejklidnější obce Francie a ten tak využije nejbližší příležitosti, jak ho zavřít do vězení  a tak začíná sled scének a vypointovaných gagů. Jeden z prvních filmů s Funesem, velmi povedená taškařice na úrovni grotesky a nejlepší postavou je ředitel věznice....viděno v originále s titulky. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Druhý film, kde si Funès zahrál hlavní roli, byl natočen za necelé dva měsíce od poloviny srpna 1957, uvedení do kin se dočkal až v dubnu následujícího roku. Régameyho Smolař (1957) se začal promítat 4 dny po zahájení natáčení Nevídáno, neslýcháno. Film výrazně inklinuje k Funèsovým oblíbeným groteskám, Funès předvádí spíše kabaretní komiku, ale v každém případě se již v tomto filmu propracoval k nepopiratelné osobitosti a mnoha zdařilým gagům. Tento film byl jasným zárodkem budoucí dodnes velmi ceněné Funèsovy komiky. A jako příjemné překvapení musím zmínit práci Václava Faltuse, přenesl se přes počáteční zakolísání, zbytečně přeháněl šeplání, ale celkově podal nadmíru zdařilý výkon. Že současný český dabing stojí za zlámanou grešli, není jeho vina, zřejmě již dvacet let stávkují ruchaři a především tvůrci dialogů. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemně zábavná komedie s prvky němé grotesky o jednom poklidném městečku. Jediný vzruch přináší trochu potměšilý pytlák Blaireau (Louis de Funès), přivádějící představitele města k zuřivosti svými fórky a sebevědomou drzostí při své živnosti. Skončí sice na nějakou dobu ve vězení, ale je to spíše takové klidné sanatorium, kde je snad vše dovoleno. Trvalý klid a nezásobenost kuchyní zvěřinou pak propukají v bujaré oslavy na počest vtipálkova propuštění. Další zajímavé role: rozmazlená šlechtična Arabella de Chaville (Noëlle Adam), hledající vzrušení, starosta Dubenoit (Frédéric Duvallès), toužící po zavření místní černé ovce, bezhlavě zamilovaný učitel hudby Amédée Fléchard (Claude Rich), Léon de Chaville (Roland Armontel), mající neustálé trápení se svou tvrdohlavou dcerou Arabellou, distingovaný prokurátor (Pierre Stéphen), vydavatel novin Durenfort (Marc Blanchard), neustále soupeřící se starostou, mírumilovný ředitel věznice Bluette (Pierre Mondy), nemotorný strážník Parju (Moustache) se svou marnou snahu o dopadení pachatele při činu, a velmi chytrý pes Burka. Jednoduché, svěží, zábavné. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Taková obyčejná komedie z období, kdy Funés ještě nebyl žádná hvězda. Příběh o pytlákovi, kterej nakonec udělá z nejklidnějšího města nejšťastnější město, je dost banální a chvílema trochu nudnej. Kdyby v tom nehrál Funés, asi bych to ani nedokoukal. Ale jestli máte rádi Funése a jeho nezaměnitelnej hereckej projev, tak vás film asi nezklame. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Film měl premiéru v dubnu 1958 a patřil k prvním velkým úspěchům Louise de Funèse. Ve francouzských kinech jej vidělo více než dva a půl miliónu diváků. (argenson)
  • Natáčení probíhalo od srpna do října 1957 v pařížských filmových studiích. Scény v ulicích imaginárního městečka Montpaillard byly pořízeny ve starobylém městě Semur-en-Auxois v Burgundsku. Nedaleko odtud na Burgundském kanále se točily i scény z rybářské soutěže. (argenson)

Reklama

Reklama