Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh 3D filmu, natočeného pomocí počítačové animace podle původního scénáře, sleduje osudy Emmeta, obyčejné, pravidel dbalé a dokonale průměrné mini-figurky LEGO, která je omylem považována za nejvýjimečnější osobu, která jediná může zachránit svět. Je odveden do společenstva cizinců, kteří se vydali na velkolepou výpravu proti zlému tyranovi. Emmet je na takovou cestu až k popukání zoufale nepřipraven. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (1 054)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úplná šleha. Najlepší animák od Up! Skvelá kombinácia detského humoru, absurdných popkultúrnych narážok (Green Lantern!), dospeláckeho až temného humoru (ono je to fakt riadne orwellovské!) a prekvapivého dojemného záveru, po ktorom všetko začne dávať úžasný zmysel a posúva film do úplne iných medzí. Jeden z najlepších filmov za dlhú, dlhú dobu. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Pár opravdu vybroušených vtípků a celková originalita a živelnost zvoleného prostředí nedokáže zcela zajistit kvalitní úroveň příběhu, který je místy dětinský a sentimentální až hanba a v závěru se snaží oslnit myšlenkou, jakou bych mu nezbaštil ani coby dvojnásobný otec po třech vypitých pivech. Příště zvolím raději dabovanou verzi, která mi jistě umožní lépe se soustředit na propracované obrazové detaily. Zatím ale pouze 65%.. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Neúnavný kus, který srší neuvěřitelné množství nápadů, odkazů, odboček, sofistikovaných vtípků. Lego město, Lego svět, Lego vesmír jsou ohrožené, jedinou záchranou zdá se být úplně obyčejný dělník Emmet. To jsme sakra v prdeli. V dětství jsem ujížděl na Chevě a na Igráčcích. Lego bylo vymožeností mých zazobanějších spolužáků. Liboval jsem si i tak. Při nejednom záběru jsem měl pocit, že tohle musel někdo natáčet dva roky. Pánové Lord a Miller mi v případě celovečerních Jump Street zrovna nesedli, tady divák díky nim nepřestává žasnout. Rozmanitost prostředí a akce jsou úctyhodné, že to divák nemůže napoprvé pobrat. Silnou stránkou je pak samozřejmě humor. Mohl bych oslavovat, jak je výborný, spíš mě ale těšilo, že je hlavně obsahově rozmanitý. A nepolevuje. Jedničku s hvězdičkou si zaslouží samozřejmě také herecká sestava, originální znění je výtečně odpracované. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Lego Movie je zdaleka nejlepší, když se nejvíc vzdaluje ostatním Dreamworks animákům s jejich absolutní nevážností a věčným vršením gagů, odkazů a akce. Lego Movie je nejlepší... když je prostě jen jako Lego. Starosvětská zábava která baví i nejnovější generace, zábava u které se dokáže bavit i dospělý díky nenápadně podsouvané satiře a ke konci i hlubšímu ideovému základu. Ale nejde v tom dost na dřeň, ne dost aby dosáhl absolutna, pořád je to jen nařachaná zábava a ne další Úžasňákovi, navíc z toho nejgeniálnějšího prostředí jaké kdy kdo vymyslel - já na své kostičky lega bolestivě zabodané do holých chodidel totiž vzpomínám s láskou. 8/10 ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Fakt nechápem tak vysoké hodnotenie, ale ...aháá, veď je to LEGO!! Máloktorý z dnešných animákov ma sklame, ale "Legu" sa to podarilo. Prvú polovicu som sa stále hľadal, príbeh mi prišiel neprehľadný, unáhlený, málo vtipný a prehnane akčný. Až záverečných 20-30 minút film ako tak zachraňuje, ale nemôžem si pomôcť, ale tak populárna hračka si zaslúžila lepší animák a lepšiu poklonu. Deti podľa reakcií tiež neskákali od radosti, takže u mňa veľmi slabučké tri hviezdy, ktorý berte ako rodinný priemer. Za mňa osobne by to boli skôr dve hviezdy. 50%. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (50)

  • Světová premiéra proběhla 1. února 2014 ve Westwoodu v Los Angeles. (Varan)
  • Oficiální česká verze filmu obsahuje kromě dabingu i přeložené popisky, nápisy, billboardy a podobně. (Akrman)
  • Pôvodný príbeh mal 13 hlavných postáv, ale pre finálnu verziu ich zostalo iba 7. (figliar)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

LEGO našlo nový domov

LEGO našlo nový domov

21.12.2019

Přestože série LEGO filmů odstartovala pod hlavičkou studia Warner Bros., společnost LEGO Group nyní hledá nový domov, který se jí nejspíš už dokonce i podařilo vyjednat. Série animovaných filmů… (více)

Na mladého Hana Sola dohlédne Ron Howard

Na mladého Hana Sola dohlédne Ron Howard

22.06.2017

Hollywoodem tenhle týden otřásl odchod Phila Lorda a Chrise Millera od sólovky Hana Sola. Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy je propustila měsíc před koncem natáčení, jelikož se jejich vize začala… (více)

Reklama

Reklama