Reklama

Reklama

Smrt v labyrintu

  • Velká Británie The Two Faces of January (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v roce 1962 v Athénách. Tam přicestoval mladý americký pár. Charismatický Chester (Viggo Mortensen) a jeho krásná manželka Colette (Kirsten Dunst). Setkávají se s průvodcem Rydalem (Oscar Isaac), který často podvádí bohaté turisty. Později je párem pozván na večeři. Večer ale skončí nešťastnou smrtí řeckého policisty. Rydal jim za příslib peněz pomůže zbavit se těla a dostane je do Turecka. Trojici sužuje posedlost, žárlivost a paranoia, čemuž napomáhá i fakt, že mladý průvodce začne ke Colette chovat jisté city. (mentos.)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (79)

honajz 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem čekal, že za celou historkou bude něco víc, nějaký větší podvod nebo msta, cokoliv, ale ona je to jen taková road movie po řeckých, krétských a tureckých turistických lokacích, pravda v retro stylu začátku 60. let, trochu ozvláštněná dost jednoduchou a poměrně prostinkou historkou úprku před (nechtěnou) vraždou a milostným trojúhelníkem, který je však také tak nějak o ničem. Ani Kirsten Dunst mi tu nepřijde moc sexy, jak je pěkně vypapaná a oplácaná. Ale jinak jako turistický průvodce výše zmíněnými zeměmi a jejich památky v roce 1962, proč ne? ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Jediný okamžik, jediná scéna, nič hodné zapamätania, nič originálne. K tomu zle zrežírovaní herci, nevyhrotené momenty (v konečnom dôsledku pôsobili napínavo asi dva), a mne maximálne nesympatické exteriéry slnečného Grécka (je iné tam byť, nemám rád ani filmy z Havaja). Slabšie tri hviezdy a pre mňa jedno zo sklamaní roka ()

Reklama

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Okouzlující exteriéry slunného řecka-turecka vytvořili podmanivou atmosféru celému příběhu. Vynikající herecké výkony přesně vystihli rozpoložení a pocity postav. A napínavý, leč prostý příběh u kterého si člověk není až do konce jistý, jak vše dopadne... Co dodat? Snímek mě zaujal, nenudil jsem se a dávám jasné čtyři hvězdy ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Příjemně melancholické drama ze staré dobré Hellady za starých dobrých (i když relativně nedávných) časů, kdy ještě na Akropoli nehlučely sbíječky a myriády turistů, a kdy se v ruinách krétského Knóssu mohl člověk schovat před deštěm, aniž by musel přelézat ploty nebo platit vstupné. A jako bonbónek na závěr ještě pár obrazů ze starého Cařihradu... Možná je to tím, že podobné filmy často nesleduju, ale líbilo se mi to. A nejen ty hezké athénské, kreténské a turecké exteriéry, i staromódní dramatický příběh mi přišel záživný a zaujmul mě, žádný příznak nudy jsem na sobě nezpozoroval, mám pomalé filmy rád. Scénář myslím nadstandardně dobrý, výprava skvělá, hudba taktéž, herci výborní - mladý ctižádostivý hajzlík Isaac i starý bezskrupulózní hajzl Mortensen jsou uvěřitelní a vynikající, uvěřitelná je i husička Kirsten Dunst, jejíž postava věrohodně potvrzuje jisté nelichotivé fámy o blondýnách. Ale povrchní stárnoucí podvodník si k sobě přece nenajde nějakou oduševnělou a charakterní intelektuálku, že. Jen jedno malé "ale": Neříkám, že mě to vyloženě zklamalo, nicméně čekal jsem, že Mortensen potměšile řekne na závěr něco trochu jiného... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chytí mě, potopím tě. Chytí tebe a ty práskneš mě." Tak tohle se skutečně povedlo. O získání mých sympatií se pokusil zloděj, podvodník a vrah Chester a vyděrač Rydal. Jenže to nějak nevyšlo, protože mi oba lezli krkem a já jsem jim přál vyhrát pobyt s velkým nadrženým černochem v cele. Takže fandit nebylo komu, příběh mě nudil a Řecko to nezachránilo. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (5)

  • Měsíc leden (January) je pojmenován podle Januse, antického boha přeměn, začátků, bran, dveří, vchodů, průchodů a konců, a je proto obvykle zobrazován se dvěma tvářemi. Jedna hledí do minulosti, druhá pak do budoucnosti. Z toho tedy originální název filmu The Two Faces of January. (eMeMko)
  • Natáčení začalo v srpnu 2012 a točilo se v Aténách, na Krétě, v Istanbulu a v londýnských Ealing Studios. (eMeMko)

Reklama

Reklama