Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Konečně se jí splnil dávný sen. Ale místo získávání drahocenných lékařských zkušeností se vydává po stopách temného doktorského spolku. Paula Henningová získá místo na exkluzivní Heidelbergské škole. Když objeví tělo kluka, kterého potkala na zastávce, znetvořeno. Začne pátrat po tajném spolku, působícím na její škole... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

zputnik 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že při odběru krve musím předem upozornit sestřičku na mé "odběrové nevolnosti"... a že jehlu mi může píchnout až po mých slovech: "Tak už teda můžete.", jsem byl v lehce neklidném očekávání, co se mnou tato "anatomická exkurze" udělá. Dokonce jsem uvažoval i o kýblu, který by při nenadálých stavech posloužil jako "kápézetka". Lenost naštěstí zvítězila, kýbl zůstal v koupelně... a já si po shlédnutí vítězoslavně řekl, že jsem si aspoň ušetřil cestu. Snímek mě totiž nechal chladným jako mrtvolu v márnici. Nebyla tam snad jediná výrazná scéna, která by se mnou pohla... a tak jsem si lehce znuděně chroustal chipsy a dumal na tím, jak nepovedeně může být zpracován vcelku zajímavý námět. Shrnuto a podtrženo: klasické béčko, které obsahuje všechny možné "tradiční postupy" a béčkovské fígle a lekačky... ale kterému chybí to podstatné a nejdůležitější - napětí. Poznámka: Při scéně z policejní stanice jsem měl pocit, že se do ANATOMIE přimíchal sample ze seriálu "Malý pitaval z velkého města". A alespoň jeden klad závěrem: Konečně někdo, kdo se nebojí říct, co jsou to ti lidé z AAA Auto ve skutečnosti zač. ;o) ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Já mám tyhle konspirační filmy docela rád, všechny ty lóže, tajné nacistické experimenty, ukrtá fakta mocnými organizacemi atd -) V tomhle mi Anatomie skutečně vyhovovala. Místy dokonce zazářila kamera a režie byla dostatečně svižná. Co bych tedy spíše vytkl je podivná práce s napětím - thriller by měl napětí podle mě stupňovat a tady spíš přichází a odchází ve vlnách plus ještě dost přestřelený konec a nesmrtelný padouch. Ale jinak jsem se bavil ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Technicky veľmi veľmi podarený kúsok, ktorý aj dnes po dlhých 21 rokoch by mohol v kľude obstáť v dnešnej konkurencii. Čo sa týka scenára, tam to samozrejme už viac drhne a casting by v dnešnej dobe hypermodelov a LGBTQ asi úplne pohorel, ale pozrel som to s manželkou, ktorá to ešte nikdy nevidela a na prekvapenie nenadávala. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem razil teorii, že Němci prostě neumí natočit film. I dneska se ještě objevuje spousta filmů, potvrzujících mou teorii, přesto se však už najde pár snímků, které mě nutí můj názor poopravit. Anatomie je někde uprostřed - skvělej nápad, kterej však nebyl zcela využit, pár dobrých scén, dobrých záběrů, Franka zřejmě jako tahák (ač to není hezká žena, tak se zřejmě vyplatil, herečka je to dobrá), ale jak už tady někdo napsal a já s ním/ní 100% souhlasím - jen krev a "brutální" scény horor neudělají, chce to nějakou atmosféru, scény, které vám zabrnkají na nervy (a ne jen na žaludek). Doufám, že to současný horor brzo pochopí a vykašle se na jen a pouze další a další kopírování Hostelu atd...... Shrnu-li to - od filmu mě trochu odrazoval už název, když jsem zjistil, že je to německá produkce, nečekal jsem vůbec nic (teda čekal, sračku) a byl jsem docela překvapen obstojně a koukatelně natočeným thrillerem (toho hororu tam fakt moc není), kterej mi místy (ani ale nevím čím) připomínal mnohem lepší "Přízrak univerzity". Rozhodně mě to zaujalo natolik, abych chtěl vidět dvojku. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Toto je taká znesiteľná jedno-hubka, ktorú trošku poznačila hlúpota a predvídavosť, ale tak čo čakať od snímku, ktorý scenáristicky trošku zadrháva. Nie, zlé to nie je, dokonca by som povedal, že je to z pohľadu sledovanosti - znesiteľná záležitosť, no treba do toho vhupnúť s maximálnou skromnosťou bez akéhokoľvek očakávania v podobe hororových zázrakov na počkanie. Pokračovanie by som už ale nedal, to mi príde príliš odvážne. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama