Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osudy Boda, nezaměstnaného bývalého vojáka a Sissi, sestřičky na psychiatrii, se jednoho dne protnou díky dopravní nehodě na ulici Wuppertalu. Pak se potkají znovu: v bance, a to zrovna během loupeže... Jinými slovy by se dal film popsat jako příběh lidí, kteří si museli nejprve vzájemně zachránit život, aby se mohli do sebe zamilovat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Franka Potente mi znovu dokazuje, že mezi herečkami je velkou paní. Tenhle film ale nestojí jen na ní, má toho v sobě víc - sílu, eleganci, se kterou se hlavní hrdina postaví svému stínu, tempo rozhodně ne pomalé, ale ani uspěchané, nenásilně uvedené prostředí blázince v kontrastu se světem, který je jiný...a hlavně tu hudbu. Tykwerovy nápady co se týče muziky jsou nápadné - a přesto ne rušivé, což nechápu, ale prostě je to tak. Zajímalo by mě, jak to ten chlap dělá... 80%!! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* Sice nemám Toma Tykwera ve svých oblíbených režíserech, ale přesto mám jeho filmy moc rád a zatím se všechny viděné drží nad 4 hvězdičkami. Tento nebude výjimkou, ale přesto jsem od něho odcházel trošku zklamaný, protože jsem čekal víc. Sice tam bylo všechno pro něj typické: krásná kamera, pomalejší tempo s napjatou atmosférou, poetická nálada i komplikované existence, ale tentokrát mi přišel asi zbytečně překombinovaný příběh... nevím. Prostě na hraně mezi 3-4 hvězdičkami a momentálně nejslabší film Tykwer. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Začátek excelentní (určitě nějakých třicet minut), ale pak to bohužel sklouzne do klasické nudné romance, jakých je dvanáct do tuctu a ještě ke všemu to má stopáž jako svině, takže místy bylo skoro až utrpení na to koukat. Režie jako taková je naštěstí skvělá, takže to nakonec až takový průser nebyl. 50% ()

Janek 

všechny recenze uživatele

No ač je to neuvěřitelné, mě se to opravdu líbilo - výborná hudba, krásná Franka (hmmm...tentokráte v sesterským :)) a velmi zvláštní atmosféra...Jen ten Benno Fürmann mi přišel trošku herecky "neohrabaný", jeho "pláč" byl velmi zvláštní (mám takový pocit, že nejde plakat bez toho, aniž byste neměli červené oči) - ale to zas tak nevadí, náhoda a osudovost mi tu sedla lépe než v (pro mě herecky a režijně impotentní) Lole. Film má své chyby, na pět to asi není, ale silnější čtyři mi sem pasují. Po Lole tomu tak nebylo, ale teď se těším na jeho další filmy... ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Po ne zrovna povedeném Nebi jsem byl zvědav na další Tykwerův film, abych mohl posoudit, zda jej ho opěvování opodstatněné. Věřte tomu nebo ne, ale ono opravdu je. Princezna a bojovník je nádhernou podívanou, která vůbec není natahovaná. Zajímavé love story o dívce, které chlapec zachrání život, a tak se do něj zamiluje, přičemž jejich lásce není dopřáváno podtrhuje zejména geniální závěr. 90% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Německý titul "Der Krieger und die Kaiserin" se do angličtiny přeložil jako "The Warrior and the Empress" (Bojovník a Císařovna), ale režisér Tom Tykwer chtěl, aby anglický titul zněl "The Princess and the Warrior" (Princezna a bojovník). (pUnck)
  • Ve filmu byla využita visutá dráha Schwebebahn, která je symbolem německého města Wuppertalu. To je rodištěm režiséra Toma Tykwera. (Namaste)

Reklama

Reklama