Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osudy Boda, nezaměstnaného bývalého vojáka a Sissi, sestřičky na psychiatrii, se jednoho dne protnou díky dopravní nehodě na ulici Wuppertalu. Pak se potkají znovu: v bance, a to zrovna během loupeže... Jinými slovy by se dal film popsat jako příběh lidí, kteří si museli nejprve vzájemně zachránit život, aby se mohli do sebe zamilovat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tom Tykwer je výborný režisér a dokazuje to hned v několika scénách. Benno Fürmann je výborný herec a dokazuje to ve všech scénách. Franka Potente byla taky dobrá, ale už jsem jí viděl v rolích, kde mi sedla lépe. Ty blázni jsou tu oproti třeba "Přeletu nad kukaččím hnízdem" hrozně nesympatičtí. Líbilo se mi to, ale bylo to příliš roztahané bez nějakého zvláštního důvodu. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Chtěla jsem tomu muži říct, že jeho pot hezky voní. Napadlo mě, že předtím asi cucal peprmintku a ta mě ted pálí v plicích. A pak se rozplakal, ale nejspíš vůbec nebyl smutný." ...Nikdy nevíte, koho vám osud připlete do cesty. Kdo bude váš zachránce nebo zachránkyně. Jak být zase s někým štastný? Někdy třeba stačí jen zastavit auto a nechat toho druhého konečně vystoupit. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Životní příběh dvou ztracených, kteří žijí zadušeným životem. Dusí je minulost i jejich okolí. Ti dva se potkají jednou pod autem a vnikne pouto, které chce více ona než on. Ona, i když je nesmělá, má větší odvahu. Žijí stále v nějakém dramatu a není čas na lásku. Jednou si ale čas najdou. Přesladká Franka Potente. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tom Tykwer tímhle filmem potvrdil, že je třeba s ním vážně počítat. Pozoruhodný příběh, natočený i zahraný velmi inteligentně, zanechá v divácích nejspíše velmi pozotivní dojmy. Franka Potente po "živelné" Lole zahrála i tentokrát skvěle, byť její Sissi je charakterově zcela jiná. Atmosféru navíc dokresluje i tak trochu tajuplný hudební motiv, který podehrává u každé zásadnější scény. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Tom Tykwer si vybírá kuriózní příběhy. Hned prvním filmem, který jsem od něj viděla, mě dostal. Lola běží o život byl od počátku velký hit filmových klubů. Smrtelnou Marií mírně šokoval, u 3 jsem hodně zpozorněla, Parfém mi vyrazil dech. Princezna a bojovník zůstává někde mezi Marií a Atlasem mraků. Byť nejsem milovnicí romantických mysteriózních kusů, Der Krieger und die Kaiserin pro mě zůstane pojmem. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu byla využita visutá dráha Schwebebahn, která je symbolem německého města Wuppertalu. To je rodištěm režiséra Toma Tykwera. (Namaste)
  • V době natáčení filmu byla herečka v hlavní roli Franka Potente přítelkyní režiséra Toma Tykwera. (pUnck)

Reklama

Reklama