Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlín. Současnost. Letní den, v němž minuty rozhodují o lásce, životě a smrti. Lole a Mannimu je něco přes dvacet a jsou milenci. Manni pracuje jako kurýr pro pochybného překupníka s auty. Poslední akce však nedopadne podle plánu. Vletí v metru do náruče revizorům a ztratí igelitku se 100.000,- DM, které si má šéf za dvacet minut vyzvednout. Zoufalý Manni volá Lole. Co si počít? Když ty peníze nesežene, zemře. Lolin mozek pracuje naplno. Má dvacet minut na to, aby sehnala sto tisíc, dvacet minut na záchranu Manniho života. Lola vyrazí z domu do ulic Berlína vyběhat sobě a Mannimu život, sehnat nějak někde sto tisíc. Lola běží ne jako, ale o život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (663)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

V průběhu sledování jsem už začal pomalu jásat (jenže neříkej hop, dokud nepřeskočíš), že po Našem vůdci konečně koukám na film čistě z německé produkce, který má také objektivně šanci na 5*. No, našlo se tam několik logických renonců, které by se však daly tak nějak přejít, s těmi bych až takový problém neměl. Ale to režisérovo do očí bijící natahování si časové lhůty 20 minut jak se mu zachce, dospělo až do takové fáze, kdy jsem musel s čistým svědomím konstatovat, že by ani v 1 ze 3 pokusů Lola peníze určitě sehnat nestačila (ne kvůli tomu co se dělo, ale jak dlouho to probíhalo). Takhle se tedy divák dočká špičkově ohudebněné, výborně sestříhané, dynamické, napínavé a originální podívané, aby v ní pak postupně nacházel spoustu děr ve scénáři. A to je ohromná škoda, protože chudák uběhaná Lola si zasloužila pečlivější přístup. Celkově hodnotím slabšími 4*, pouhý průměr si film za výše vyjmenované superlativy nezaslouží. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Run, Lola, Run! O "běžící Lole" jsem už hodně slyšel a dneska jsem si konečně našel čas a dokopal jsem se k tomuto filmu. Samotný děj (Lola se "vrací" a zkouší to znovu a znovu) mi připomněl knihu "Nesnesitelná lehkost bytí" od Kundery (kde se autor věnuje myšlence, že život žijeme bez této možnosti opakování a tak vlastně žijeme pouze na první pokus) a nedivil bych se, kdyby se Tykwer přiznal k tomu, že právě tady našel inspiraci. Lola rennt je film, kterému jsem zpočátku moc nevěřil, protože mi ta stylizace trochu vadila. Jenže pak se mi to nějak vrylo pod kůži a ke konci filmu jsem nechtěl, aby snímek (tak brzy) skončil. Musím taky vyzdvihnout parádní soundtrack, který si jdu okamžitě stahov… legálně zakoupit, ;-) geniální Franku Potente (jsem rád, že prorazila v Hollywoodu) a konečně i ten příběh, kdy vidíme, že když se zpozdíte jen o vteřinu, vše může být jinak. Osobně si myslím, že Tykwer natočil nevšední romantický příběh (ty flashbacky, kdy pár leží v posteli, ona se ptá, jestli ji miluje, on se ptá, co by dělala, kdyby umřel) a ta forma ho měla jen podepřít. Ale to si zřejmě myslím jen já a vím, že mnoho filmových teoretiků by se mnou určitě nesouhlasilo… :-) Takže za mě je tenhle film příjemným (a krátkým, 81 minut opravdu rychle uplyne) překvapením, které, až si dám podruhé, si možná více vychutnám. 80 %. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu mě nejvíc baví jeho dynamika – pohyb kamery, běh Franky Potente, moderní soundtrack. Tak trochu problém je v tom, že lidé od Tykwera chtějí další podobné filmy, ale je to právě Lola, která se z jeho filmografie nejvíce vymyká. Tak mu to snad vydrží, protože flákat další filmy podle tohoto mustru by nebavilo ani jeho, ani mne jako diváka. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je neuveritelna jizda, ktera vas, kdyz na ni neni clovek pripravenej, totalne rozseka. Prakticky cela zapletka je dana behem prvnich deseti minut a i ty jsou pekelne svizny a od ty doby se odvijej tri zhruba 20 minutovy pribehy, ktery jsou stejny situacema, ale ne resenima a tim se z jednoduche zapletky stava zajimavej film. Navic ty ukazky osudu lidi, do kterejch Lola vrazi, jsou fakt husty, ty sceny mam asi nejradsi. Navic do vseho hraje perfektne svizna hudba a Lola skoro furt bezi, takze se ani nevzpamatujete a uz je konec filmu. Moritz Bleibtreu je docela sympatak a Franka Potente vypada s tou cervenou hlavou fakt cool. Nemecko ma holt par talentovanejch reziseru a Tykwer patri mezi ne. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý experiment s neskutečným tempem a režisérským odhodláním protáhnout jeden videoklip na 81 minut. Nebýt sekvencí mezi třemi běhy Loly, které maličko brzdí tempo uvažoval bych o pěti hvězdičkách. Tom Tykwer přistoupil k prostému příběhu zvláštně a s úžasným nadhledem, který často režisérům chybí. Franka Potente běží o život a moc jí to sluší i s těmi šílenými vlasy. Ostatní herci jsou tu pro mě do počtu. Hudba perfektně sedí a dotváří videklipový styl filmu. Jeden běh, tři možnosti a nekonečně změn, které způsobí. Bavte se hezky, takhle rychle vám 81 minut ještě nikdy neuběhlo... ()

Galerie (55)

Zajímavosti (22)

  • Na filmovém festivalu Sundance získal snímek v roce 1998 Cenu diváků. (Terva)
  • Na získání peněz má Lola (Franka Potente) dvacet minut. Stejně dlouho trvají všechny tři příběhy. Lola současně sází na stejnou číslici v kasinu. (pajik)
  • Hlas, ktorý sa ozýva v titulnej skladbe filmu "Wish (Komm zu mir)" od producenta Thomasa D, patrí Franke Potente. (ZetDaElO)

Související novinky

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Reklama

Reklama