Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I sebelepší předsevzetí se mohou hroutit, zvláště když se ozvou pozdní otcovské city. Hlavní hrdina sice přednáší na vysoké škole etiku, studentům vysvětluje principy správného chování, avšak sám prožívá mnohé zmatky a trable, když se dospívající dceři z prvního manželství pokouší zařídit protekci při přijímacím řízení na lékařskou fakultu. Z výřečného, sebejistého muže se tak pozvolna stává štvanec, jenž se navíc zpronevěřuje vlastním zásadám. Z humorné morality však hodně nápadů zestárlo, i když Milan Lasica v hlavní roli stále upoutává. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (48)

xaver 

všechny recenze uživatele

Snímek, který v podstatě stojí na hereckém výkonu Milana Lasicu. Celkem běžný a trochu omšelý námět o protekci ve školství je podán s trochu cynickým humorem, který Lasicovi perfektně sedí. Snímek je navíc hodně nadčasový. Ale proti tomu, co se ve školství děje dnes, to bývala selanka. Tehdy ten protekční student/ka museli alespoň přijít na zkoušku. V Plzni to parádně vylepšili. Diplom bez přednášek, bez zkoušek a za pár měsíců. To by byl panečku námět. ()

chlievik 

všechny recenze uživatele

Velmi dobre som sa zasmial na niektorých realistických scénach, také to bolo reálne, prirodzené, ale zároveň trošku iné, ku príkladu vysype sa mu kufor keď sa rozhodne odísť od Císlera z bytu, ale zase hromadne mu dohovárajú do ampliónu, keď je sám zavretý v chate (totál nepredpokladateľné), proste dualita, realizmus aj úplne nereálne somariny v jednom, takto to mám rád. Herecké výkony super, na jedno skúšanie a ideš - natáčanie z voleja, to muselo byt srandy pri natáčaní, prirodzené ženy, sem tam jemná nahota v scénach keď ich sprchujú studenou vodou na opileckej záchytke, otca a dcéru zároveň, návrat s koláčmi domov odprosiť ženu aj keď ona je viac zodpovedná za všetko, Císler ako vždy skvelý, hoci v iných filmoch sa blysol lepšie, sex s vlastnou študentkou, ktorá ho miluje ale aj využíva, banda šibnutých sa proste stretla a urobila film... :)) Film plný nádherných blbostí, zmatkov a nevier s humorným ladením v komediálnych scénach, kde nič nie je úplne vážne... A končí sa proste otvorene, v zmysle, vrátil som sa k žene, ale aj tak som so študentkou... atď. Proste výborný film s Lasicovským humorom... ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Taková byla doba... Ani mně však nesedl ten záměr tvůrců, aby to bylo lehce krituzující avšak komediální se známým komikem... I když se pan profesor Lasica (a nadějný kádr) snažil seč mohl, občas to skříplo. Pokud si však někdo myslí, že dnes žijeme ve světě bez protekcí, velmi se plete ! ,-) . * * ()

yntelygent 

všechny recenze uživatele

komedia a mozno aj dobra by to bola iba v tom pripade,keby to co sa v nej kritizuje a paroduje bola minulost.Lenze sucasnost zo svojimi formami protekcionizmu je este omnoho horsia ako ta z cias zomierajuceho socializmu.Preto mi nepride zabavne divat sa na satiru z minuleho rezimu,ked realna sucasnost je stokrat horsia. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Přehlídka (ne)fungování socialistického zřízení. Protekce, kamarádšofty, službička za službičku... Prostě pro docenta filosofie výživně prostředí, jež semele každého, kdo není dostatečně slizký, s ostrými lokty. Navíc, když dospělá dcera je nevychovaný spratek. Klady filmu: Jiřina Jirásková, Jiří Císler, Květa Fialová. Zápory: z dnešního pohledu nuda, skanzen. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Železném Brodě. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama