Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Uprostřed krize víry, důvěry a moci povstanou bratři proti sobě, věrní mění svůj plášť a objevují se nová spojenectví. (Netflix)

Recenze (49)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvorcovia seriálu Vikingovia za 20 častí pripustili až jeden čiastkový neúspech pána Ragnara, inak sú všetci v jeho okolí naivný blázni, iba samotný Ragnar je lietadlom. Druhá séria je predsa len v porovnaní s prvou o niečo lepšia, ale seriálu Hra o tróny sa predvídateľný dej okolo Ragnara nevyrovná ani zďaleka. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco první série byla taková lehoulince rozporuplná, tak ta druhá je totální nářez. Seriál se v mém pomyslném žebříčku oblíbenosti dotáhl snad lehoulince za Hru o trůny. Nádherná vikingská mentalita. Snad v každém dílu jsou obrovské zrady, které vedou ke kolosálním dějovým převratům. Nádherně natočené jsou i veškeré souboje a ke všemu je jich hromada. Neexistuje díl bez nich. Ten malý a nesympatický kokot s divným účesem konečně dospěje a přestane tolik kokotit. Na každý díl jsem se moc těšíval a už teď se nemůžu dočkat třetí série. Doufám, že bude neméně skvělá. Hodnocení zvedám na 4* a nechávám si minimální rezervu. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší série Vikingů a s tím kam se seriál ubírá, jsem si jistý, že tou nejlepší i zůstane. Stejně jako série první, děj je plný zajímavostí, zvratů a propracovaných bojových scén. Síla seriálu také tkví ve vztazích a skrytých ambicích hlavních postav. Spoilery-> Obzvláště bych vyzdvihnu úsilí Flokiho a Siggy neb to vypadalo, že zradí až do poslední chvíle a prokázali tak svou důležitost v seriálu. Dále jsem byl během série nadšený z Rolla a Bjorna, kteří zde byli nejsympatičtějšími hrdiny. Ženám jako vždy dominovala Lagertha a z Wessexu jsem si téměř okamžitě oblíbil krále Ekberta a následně vzájemný vztah mezí ním, Athelstanem a Ragnarem. 99% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vi-king! Je to výborně udělaný a správně usoudili, že už není třeba tlačit tolik do popředí zářivou modř Ragnarových očí. Ta taky umřela s první sérií. A proč to tedy nemám za pět? Těch intrik tady na mě bylo nějak moc. Fakt jimi tolik cloumaly ambice? Fakt se nám měli svým myšlením tolik podobat? Mám o tom pochybnosti, které vyjadřuji tou jednou chybějící hvězdičkou. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tady už není třeba řešit, že nejde o naučný dokument, ale o regulérní řežbu na pokračování, opepřenou intrikařením, aby to nebylo zase tak moc jednotvárné. Tvůrci se pokusili smíchat pár historických událostí a postav, s trochou odkazů na severskou mytologii, díry poslepovali tak, aby to vypadalo věrohodně pro většinu diváků a tadá...jeden z nejlepších historickoakčních seriálů. Pokud vás věrohodnost netrápí, tak si s roztomilými chlapíky se severu, užijete pěkné chvilky, protože jestliže ve starém Římě píchal každý s každým, tak na severu píchal každý do každého. Thor aby spral pacifisty! Ragggnááár na hrad!!! ()

Galerie (257)

Zajímavosti (8)

  • Když Rollo (Clive Standen) přijímá posla, krvavý cákanec na jeho hrudi se v jednotlivých záběrech mění. (Geriel)
  • Ve Wessexském paláci si Ragnar (Travis Fimmel) prohlíží sochy. Na otázku, kdo je vytvořil, mu jeden Sas odpovídá, že obři, kteří tam žili v minulosti. Sasové, kteří přišli do Anglie, skutečně považovali opuštěné pozůstatky rozvinutého římského osídlení - pro ně těžko pochopitelného - za dílo obrů z dávné minulosti. (Merenre)
  • 2. série se nejspíše odehrává v roce 796 n. l. V tomto roce totiž zemřela skutečná postava mercijského krále Offa. (ricky4)

Reklama

Reklama