Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Přestože jeho královstvím neustále otřásá zrada a rozbroje, jsou Ragnarovy dobyvatelské touhy pořád neukojené a vede svoje bojovníky na Paříž. (Netflix)

Recenze (48)

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek třetí série se nesl v duchu většiny dílů té druhé, takže spousta náboženství, vztahových linií, kdy kámen šuká cihlu a přibylo taky hodně politiky. Z toho, že tvůrci dostali postavu kněze Athalstana, kterej mi od začátku v seriálu vadil, prakticky na vrchol a v některých dílech se točilo všechno kolem něj, mi bylo až mdlo. Zlom nastal až s jeho vraždou, díky Floki :-). A pak nastal zlom i v nájezdech - útok na Paříž byl úplně něco jinýho, než jsme do té doby mohli vidět. Vikingové konečně neůtočí v desítkách, ale ve stovkách, Francouzi nejsou tak naivní slečinky jako angláni, takže můžeme vidět slušnou řežbu, kde si narozdíl od minulé série nejste jistí tím, jak to dopadne. Co mi nakonec vadilo, bylo pokřtění postavy vikingského krále. I když toho využil jako lsti, jak se dostat do města, dalo se to vymyslet určitě jinak, než udělat z člověka, který celý život uctívá jedny bohy křestana. No uvidíme, co si na nás páni tvůrci vymysleli dál, Ragnar to má rozdělaný ve Francii i ve Wessexu, jen mám obavy, aby jeho pokřtění nepřineslo další duchovní podhoubí do seriálu. Já čtvrtou sérii hodnotím za čtyři hvězdy, hlavně kvůli druhé polovině. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Třetí série neztratila na skvělosti lautr nic. Ragnar a jeho tým se přijeli kamarádit do Anglie a poté dokonce i do Francie. Díky úžasnému anglickému králi přibylo také nějakých těch intrik a podvodů. Stejně tak přibylo soubojů. Především bych vyzvedl závěrečné obléhání Paříže, které bylo opravdu chuťovkou. Ragnar má vyšší a vyšší cíle a opravdu je nač koukat. Také správně vzrůstá mezináboženské napětí a celé je to prostě super. Už aby tu byla série č. 4! ()

Reklama

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, líbí se mi to. Postupně to (sympaticky) přiostřuje (sympaticky, jakože realisticky a tvůrci se s ničím ''neserou'') a v každé epizodě (prakticky) máme hromady násilí, špinavější sex, litry krve a všechno, co z toho dělá sice trochu hůře koukatejnější záležitost pro citlivější diváky, však já jsem absolutně spokojen, protože co se realističnosti týče, tak to zkrátka realistické je (a s žádnou diverzitou se to taky nijak nemaže, tak to prostě v historii bylo). Do toho je to pěkně natočené a neuvěřitelně zahrané. Prostě čumim, takhle má vypadat kinematografie. Jo, líbí se mi to. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ragnar mě docela zklamal, že poslední dobou o ničem moc nerozhodoval a držel se v ústraní, když někdo k vikingům mluvil. Snad v další řadě si spraví renomé. Jinak kvalitativně už tady bylo znát, že to jde mírně dolů a celkem se bojím dalších řad, na které jsem moc chvály nezaslechl. Zatím jsem ale napjatý na další díly...90% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Realita je nuda, budiž fantazie! Budiž personalizovaný Ódin, budiž totálně zvrácení panovníci, budiž lstvivé intriky, budiž mise, které se sice nikdy neodehrály, ale dostaly tak úžasný televizní vizuál, že se u nich mění charakter dechu. Baví mě ta filmařská poctivost. Jasně, prachy, ale hlavně práce. Mraky, mraky práce. ()

Galerie (144)

Reklama

Reklama