Reklama

Reklama

Vikingové - Série 4

(série)
všechny plakáty
Trailer 3
Irsko / Kanada, (2016–2017), 14 h 40 min (Minutáž: 44 min)

VOD (1)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Ragnar se léčí ze zranění, která utržil v bitvě, a získává nečekaného spojence. A zatímco ti, kdo zůstali v Paříži, očekávají Ragnarův návrat, musí on čelit spiknutí. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (58)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Dobýjanie Paríža, čo nevyjde podľa predstáv a ponúkne ďalší vývoj o pár rokov, keď sú Ragnarovi synovia už všetci dospelí. Ich striedanie jednej ženy nie je využité v deji nijako dramaticky, takže sa javí skoro ako zbytočné. Dejová línia Ragnara na drogách a jeho vzťah s Číňankou vyzerá byť chybou seriálu a slepou uličkou, čo mala veľmi málo významný vplyv na ostatný dej. Nesprávne rozhodnutia sa dajú prijať totiž bez ohľadu na triezvy stav. Samozrejme, prihliada sa na emociálnosť, ktorá je pri narkomanoch výraznejšia. Vývoj Ragnara dospeje ku svojmu koncu, na ktorý je radosť hľadieť. Žezlo nie je síce formálne predané, ale vôbec to nevadí, možno vďaka tomu je ešte možno vidno scény jednoty, ktorá je narušená definitívne až vo finále. Bjorn najprv odchádza do divočiny, kde dospeje v chlapa a neskôr vedie tie najväčšie výpravy, aké kedy tento seriál zažil. Rollo upevňuje svoje postavenie a nachádza šťastie. Po jeho dosiahnutí na nás už v Paríži nečakajú žiadne intrigy. Dej v Anglicku je zaujímavý, či už súperením v káľovstvách, alebo stretom s Ragnarom či jeho synmi. Dočkáme sa aj Harbarda, ktorý ešte zamotá dej a vytvorí rozpory medzi Sigurdom a Ivarom. Z dospelých synov zaujme najmä Ivar, ktorý cez svoju nenávisť zapríčinenú defektom dokáže vytvárať situácie, aké jeho bratia nie. Lagertha tiež zažíva niekoľko problémov, s ktorými sa musí vyrovnať a jej dejová línia je zaujímavá, no nedokázala by s ňou byť kvalitná na samostatný seriál. Flokiho vývoj tiež ponúkne niekoľko tragédií, tie sa však v konečnom dôsledku utápajú v dramatickejšom hlavnom deji. Séria má ale svoje chyby a niekedy prílišné naťahovanie deja, čo sa odráža na mojom hodnotení. Počet epizód jednoducho nepridal na kvalite, skôr naopak. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osudy Ragnara je pořád zajímavé sledovat, i když je smutné sledovat jak dopadne. Časový posun, aby vyrostli jeho synové a hlavně aby se mohly udát aspoň základní historické události nebyl na škodu, protože tvůrci naštěstí nezůstali jen u lepení delších vousů, ale nechali postavy vyrůst a dozrát. Speciálně Floki...postava, kterou člověk nesnáší, ale na druhou stranu chápe a cítí s ní...fakt pěkný. Míň pěkný je pohled na Ragnarovi syny, kteří nejsou schopni udržet můj zájem. Výjímkou je Bjorn, ale ten se musí o prostor dělit s ostatními postavami. Bohužel už nesledujeme cestu Vikingů skrze osudy jednoho člověka, ale spíš dohru toho, co Ragnar rozpoutal. A samozřejmě osudy jeho blízkých. Přibylo mnoho nepřesvědčivých scén, které si tvůrci domysleli, nebo upravili dle svých potřeb, některé postavy svou roli dohrály, nové mě nebaví...touto řadou jsem skončil, protože stejně vím jak to dopadne. Norsko bude mít skvělé běžkaře, skupinu A-Ha a spoustu ropy. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Stejný druh zklamání jako letošní řada Hry o trůny. Nepříliš zajímavý děj se vleče, všude samá vata, hlavní postava navíc obrazně i doslova často úplně mimo. Pár silných momentů a bitva na závěr rozpačitý dojem nezachrání. A to má mít teď na podzim ještě další díly a pak novou sezónu? Proboha! Nebo spíš u Ódina? Pro mě konečná. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci si zřejmě řekli, že tenhle seriál pohřbí a celou sérii roztáhli do 20 epizod, z nichž 10 je jen vata a nuda. Gratulace! První půlka je parodická telenovela, která nese jméno Vikingové, sasové a francká říše. I akce je tu špatná. Pak přijde výborná druhá polovina. Skok čase pomohl, dali jsme sbohem nejedné důležité postavě a krom výborných bitev tu máme i pár filosofických dialogů a atmosféru jako z první řady. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4a.série: ** ta je ve znamení úpadku :(. prakticky šest epizod z deseti se nic neděje a děj se dělí na 4 linie, kdy dvě se prakticky vůbec netýkají Vikingů (to že se o nich občas promluví nic neznamená). Cítím se podveden a série mě začíná nudit. To jako nemají o čem vyprávět??? To jako všechna "tajemství" už byla objasněna? Korunu tomu dává idiocie s jakou začínají Vikingové vystupovat. Takhle se chová národ dobyvatelů? Navíc ten závěr série... Už jsem na to moc starej... série by si zasluhovala konec. 4b.série: ** série z ničeho nic začala pokračovat (dle mého názoru pátou sérií), nicméně autoři se rozhodli přidat jednou tolik epizod do té stávající. Ne že by se nějak použili z předchozího. První polovina je jen plácání se v rozlitém mléce a druhá nabere neuvěřitelný spád (no dějou se věci). Závěr série je opět tak trochu ne-závěr a začíná mě rozčilovat jak si série neumí najít kam patří (je to jakože děsně realistický, nebo tam poletují duchové a věštíme budoucnost z olíznuté ruky?). Za sebe říkám smutné. ()

Galerie (210)

Zajímavosti (5)

  • Hadi, kteří jsou nasypáni do jámy a následně se plazí po Ragnarovi (Travis Fimmel), jsou skuteční a jedná se o krajty, užovky a hroznýše - nejedovaté a neagresivní druhy běžně chované v teráriích. Hadi, kteří Ragnara koušou, jsou digitálně dodělaní. (cze.Oi)
  • Zhruba ve 14. minutě, kdy se tahají lodě na vrchol skály, je slyšet česká věta: „Dávej pozor.“ (Isador)
  • V epizodě se objeví zpěvák a skladatel Einar "Kvitrafn" Selvik známý z hudebního projektu Skuggsjá a Wardruna, jehož hudba v seriálu často zní. Vidíme ho hrát na buben a zpívat při odjezdu vikingů do Francie. (Korkyist)

Reklama

Reklama