Reklama

Reklama

Vikingové - Série 4

(série)
všechny plakáty
Trailer 1
Irsko / Kanada, (2016–2017), 14 h 40 min (Minutáž: 44 min)

VOD (1)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Ragnar se léčí ze zranění, která utržil v bitvě, a získává nečekaného spojence. A zatímco ti, kdo zůstali v Paříži, očekávají Ragnarův návrat, musí on čelit spiknutí. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (58)

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci si zřejmě řekli, že tenhle seriál pohřbí a celou sérii roztáhli do 20 epizod, z nichž 10 je jen vata a nuda. Gratulace! První půlka je parodická telenovela, která nese jméno Vikingové, sasové a francká říše. I akce je tu špatná. Pak přijde výborná druhá polovina. Skok čase pomohl, dali jsme sbohem nejedné důležité postavě a krom výborných bitev tu máme i pár filosofických dialogů a atmosféru jako z první řady. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uměle natahovaná nuda s mnoha absolutně zbytečnými linkami o které nikdo nestojí. Napětí ubylo, akce ubylo a posledních pět dílů je neskutečně ubíjejících, až díky této řadě dokážu ocenit řadu třetí. Tohle mě opravdu zklamalo, ono nádherně vyhovovalo krásných deset dílů, ale ne, natáhneme to na dvacet dílů a přidáme vatu. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Stejný druh zklamání jako letošní řada Hry o trůny. Nepříliš zajímavý děj se vleče, všude samá vata, hlavní postava navíc obrazně i doslova často úplně mimo. Pár silných momentů a bitva na závěr rozpačitý dojem nezachrání. A to má mít teď na podzim ještě další díly a pak novou sezónu? Proboha! Nebo spíš u Ódina? Pro mě konečná. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4a.série: ** ta je ve znamení úpadku :(. prakticky šest epizod z deseti se nic neděje a děj se dělí na 4 linie, kdy dvě se prakticky vůbec netýkají Vikingů (to že se o nich občas promluví nic neznamená). Cítím se podveden a série mě začíná nudit. To jako nemají o čem vyprávět??? To jako všechna "tajemství" už byla objasněna? Korunu tomu dává idiocie s jakou začínají Vikingové vystupovat. Takhle se chová národ dobyvatelů? Navíc ten závěr série... Už jsem na to moc starej... série by si zasluhovala konec. 4b.série: ** série z ničeho nic začala pokračovat (dle mého názoru pátou sérií), nicméně autoři se rozhodli přidat jednou tolik epizod do té stávající. Ne že by se nějak použili z předchozího. První polovina je jen plácání se v rozlitém mléce a druhá nabere neuvěřitelný spád (no dějou se věci). Závěr série je opět tak trochu ne-závěr a začíná mě rozčilovat jak si série neumí najít kam patří (je to jakože děsně realistický, nebo tam poletují duchové a věštíme budoucnost z olíznuté ruky?). Za sebe říkám smutné. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtou sezónu vidím zatím jako nejslabší a samotného mě překvapilo, že se průměrná známka nakonec vyšplhala až na čtyři hvězdičky. Byl jsem docela rád, když se definitivně rozloučil Ragnar, protože bylo utrpením sledovat rozpad jeho osobnosti, který navíc odporně zpomaloval tempo příběhu. Potom, co se scénárista dostal z těžké krize, začal děj opět fungovat, o to horší zklamání mi přinesla závěrečná epizoda. Ukázalo se, že dvojnásobný počet dílů nebyl šťastným rozhodnutím. ()

Galerie (210)

Zajímavosti (5)

  • V epizodě se objeví zpěvák a skladatel Einar "Kvitrafn" Selvik známý z hudebního projektu Skuggsjá a Wardruna, jehož hudba v seriálu často zní. Vidíme ho hrát na buben a zpívat při odjezdu vikingů do Francie. (Korkyist)
  • Zhruba ve 14. minutě, kdy se tahají lodě na vrchol skály, je slyšet česká věta: „Dávej pozor.“ (Isador)
  • Hadi, kteří jsou nasypáni do jámy a následně se plazí po Ragnarovi (Travis Fimmel), jsou skuteční a jedná se o krajty, užovky a hroznýše - nejedovaté a neagresivní druhy běžně chované v teráriích. Hadi, kteří Ragnara koušou, jsou digitálně dodělaní. (cze.Oi)

Reklama

Reklama