Reklama

Reklama

Láska je láska

  • Švédsko Fucking Åmål (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elin a její dospívající kamarádi vyrůstají v malém městě jménem Åmål. Vše tu plyne podle zaběhnutých pravidel až do chvíle, kdy Elin udělá nečekaný krok – jde na nesprávný večírek – a její život nabere nový směr. Najednou se musí rozhodovat mezi dvěma láskami a hlavně se vypořádat s vlastním já. Láska je láska nabízí příběh o touze, radostech i bolestech lásky, komických i dojemných stránkách dospívání – a odvaze vyčnívat z davu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

ja.rebel 

všechny recenze uživatele

Maloměsto a dvě dívky z nichž každá je naprosto jiná. Jedna se uzavírá do sebe, ve škole se drží stranou, hodně přemýšlí. Možná zoufalý nedostatek kamarádů ji vede k tomu, že si píše deník a právě jemu se svěřuje se svou láskou, která nemá naději dojít naplnění. Každá věta v něm je plná touhy a obdivu.... k NÍ. Na druhé straně dívka, unuděná společností ve které žije, zoufale zabíjející dlouhé večery na večírcích a s klukem ke kterému nic necítí, jen prostě ví, že na rande se chodí a je to cool. Je jedno jestli tu touží dívka po chlapci nebo po dívce. Homosexualita je tu podána bez podbízivosti a lacinosti zvýšit sledovanost filmu. A tak onu obdivovanou, temperamentní a kluky obletovanou holku nešokuje, že se zamilovala do dívky, ale to, že touží být s šedivou myškou, kterou nikdo nepozve na večírek a která nikoho nezajímá. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Jedna z vyjjímek, kdy český název nesouvisející s původním je skvěle vybrán. I když nevím, co bylo dřív, jestli písnička Lucie Bílé, nebo název filmu. Velmi zajímavé nahlédnutí do zmatků v životě -náctiletelých ve Švédsku, které jsou patrně dost universální. Trošku z mého pohledu je nevěrohodné, že by holky, které samy ještě nemají ve svém vztahu jasno a prakticky spolu ještě ani nezačaly "chodit" a ještě v tomto věku byly donuceny k veřejnému "coming out-u". ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Pomalu začínám zjišťovat, že mezi evropským filmem nevynikají například Francouzi či Italové, ale s přehledem severské země. Na teenagerský film jsem díky americké produkci zanevřela, ale Lukas Moodysson mě přesvědčil, že i v tomto subžánru se dá stvořit malý zázrak. Přesně obsazené, přesně zahrané, scénář vypilovaný. Možná bych měla drobnou výtku k závěru, ale přesto jsou to zasloužené 4*. ()

greetchen 

všechny recenze uživatele

AngelAngie mi ukradla slova z úst. :-) Námět a scénář super, příjemný hudební podkres i kamera. Jenže to tak strašně vázne. Režie pražádná a i když ústřední herecké duo působí vizuelně dobře, režisér s nimi vůbec nepracuje. Škoda nevyužitého potenciálu. Rozhoduji se mezi třemi a čtyřmi *, ale už jen pro jedinečnost tématu a neobvyklý příběh ze života dávám nakonec čtyři. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

To je tak když čekám něco hodně dobrého. Objevování sexuality je asi to nejpestřejší téma na film, které se dá udělat nejméně na milion způsobů a pořád to bude lidi zajímat. U tohoto filmu se opravdu divím hodnocení. Nudné a ospalé není jen švédské městečko ale taky tenhle snímek. Bylo to takové naivně zobrazené skoro jako by se režisér bál něčeho většího a držel pořád něco na uzdě ...čekala jsem až do konce kdy se z toho vyvine něco hodně dobrého ale žádná velká akce se nekonala a laťka opět zůstala hodně nízko. Proto ode mě dostane průměrné hodnocení. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (24)

  • V roku 1998 vyšli vo Švédsku správy, že film je tak populárny, že návštevnosťou prekonal aj Titanic (1997). Nebola to pravda, Titanic mal dvakrát väčšiu návštevnosť, ale je pravda, že Fucking Åmål bol ďaleko najsledovanejší švédsky film v tomto roku s celkovým publikom skoro 870 000 divákov v krajine. (Arsenal83)
  • Agnes (Rebecka Liljeberg) si podřeže žíly, avšak v dalších scénách nejsou rány vidět. (ICTS)
  • Český názov bol odvodený od hitu Lucie Bílej "Láska je láska", ktorý odkazuje na homosexualitu. V iných jazykoch sa tiež pri tvorení názvu filmu inšpirovali voľne: nemecky Raus aus Åmål (Preč z Åmålu), francúzsky Qui Aimes-Tu? (Koho miluješ?), španielsky Descubriendo el Amor (Objavovanie lásky), portugalsky Amigas de Colégio (Priateľky zo školy). (Arsenal83)

Související novinky

19. ročník Mezipater se blíží

19. ročník Mezipater se blíží

30.10.2018

19. ročník Mezipater přinese jako každý rok výběr těch nejlepších hraných filmů, dokumentů i kraťasů z queer kinematografie. Festival začíná v Praze od 8. do 15. listopadu. Po jeho skončení se… (více)

V lednu k filmům i přednáška a výstava

V lednu k filmům i přednáška a výstava

11.01.2009

A opět je tady nabídka Skandinávského domu, který pro vás pravidelně pořádá projekce zajímavých severských filmů. Během ledna vás čeká čtvero poklidných večerů v komorních prostorách kina Atlas … (více)

Reklama

Reklama