Reklama

Reklama

Angry Birds ve filmu

  • USA The Angry Birds Movie (více)
Trailer 3

Film nás zavede na ostrov, kde žijí nelétaví, ale jinak velice šťastní ptáci. Až na pár výjimek. Ruďák, věčně vzteklý opeřenec, neposedný Žluťas a výbušný Bombas tvoří v tropickém ráji partičku neoblíbených outsiderů. Když však na ostrov dorazí záhadná zelená prasata, musí tahle nesourodá skupinka zjistit, co mají vepři za lubem a svůj ostrov před nimi zachránit. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (299)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Angry birds idú ruka v ruke adaptovaným appkám resp. kultov stavajúcich na karikaturistických situačných scénkach miesto štrukturálnejšom dejovom formáte (napríklad naproti Riu, ktorý som videl včera). Ako ďalší animák, ktorý pozerám v horúčkovitom čase od zbierky od mojej neterky ma znova ničím neprekvapil, ale mohlo to byť ďaleko horšie. Dobré sú práve zapracované sarkastické stereotypy, ktoré postavičky "prednášajú" ako ekvivalent ľudského správania. Hoci, Madagaskar či Kung-Fu Panda toto načrtli už pred dekádou... ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Neznám snad nikoho, kdo by tu hru ve svý době nežral, hrál jí úplně každej, ať už na PC, mobilu nebo tabletu. A tohle je tak povedená adaptace, že si každej fanoušek musí přijít na svý. Hlavně to ztvárnění jednotlivejch ptáků je super, každej má tu svojí super schopnost, příběh úplná klasika, čili standard, největší outsider se stane hrdinou. Ale ten humor byl víc než fajn, dost se člověk pobavil. Nějaká migrační politika mě v tu chvíli vůbec nenapadla a pochybuju, že by to byl skrytej záměr pohádky. Navíc někde v polovině mi tam furt chyběl jeden základní pták a i toho jsme dostali na konci, takže spokojenost obrovská. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, vtipné a s mnoha pomrkáváními v pozadí (pro hráče i pro milovníky filmů, těch narážek na další filmy je tu slušná spousta). Co víc chtít od "adaptace" mobilní hry? Vložená kolonizační/invazní tématika doprovázená pár vtipy pro dospělé z toho dělá zábavu spíše pro dospívající, což mi stačilo. Mezi animáky z dlouhodobého pohledu nic výjimečného, ale v současné době více vtipné, než ostatní (o to méně filozofické:)). ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Choď a dokáž im, aký desivý dokáže byť mím.“ Trocha ma sklamalo, že neurobili running gag z toho namysleného „páva“, ktorý Reda v úvode vo všetkom predbieha a potom záhadne a neospravedlniteľne mizne z deja. Inak je snímka obsadená výraznými postavičkami, každá sa dá ľahko charakterizovať, čo je občas osviežujúce. Na nejakú obrovskú megashow by som to nevidel, ale inak ma to celkom bavilo, až som bol prekvapený. Negatívne ma šokovala scéna vykradnutá z filmov X-Menov (pasáže s Quicksilverom). Potešila ma pekná, pestrofarebná výprava v čele s krásnym horským sídlom orla, kde by som určite chcel žiť. Dosť ťažkú úlohu musel mať Sean Penn, dabujúci Terencea. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Znáte tu hru, kde natahujete ptáčky a střílíte na prasečí město? Znáte? No tak přesně tolik děje, kolik je v té hře, je i právě zde. V podstatě celá ta vata o tom, jak ovládat emoce je ve 3/4 snímku zadupána a na scénu ve zbylé stopáži servírováno to, kvůli čemu to celé bylo natočeno.... tedy nelogická destrukce prasečího města. Ano, je to pitomé až hanba. Děti to ale žrát budou. I z toho důvodu nemohu dát odpad (ač bych rád). Angry Birds ví, že jsou pitomí a jejich cílovka jsou malé děti. Má motivace toto zhlédnout pramenila ze skvělé Fukovi recenze s níž se ztotožňuji. Tedy film o muslimských prasatech, co kolonizují jednu ptačí zemi. Žel Bohu, příběh pak pokračuje jiným směrem. A to zamrzí... 45% ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • To, že ptáci a prasata budou mít ruce a nohy, bylo rozhodnuto hned na začátku vývoje filmu v roce 2011. (petr.koca)
  • Ve filmu si můžeme všimnout billboardu Calvin Swine, který má odkazovat na slavnou značku Calvin Klein. (FakeRocket)
  • Na rozdiel od hernej predlohy, majú Angry Birds vo filme ruky. (figliar)

Související novinky

Filmová Barbie doplňuje obsazení

Filmová Barbie doplňuje obsazení

16.04.2022

Christopher Nolan (Tenet, Temný rytíř) a jeho Oppenheimer zřejmě není jediný film, do kterého se v těchto dnech snaží tvůrci obsadit celý Hollywood. Podobně na tom je i chystaný snímek režisérky… (více)

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Garfield se vrátí na velké plátno

Garfield se vrátí na velké plátno

24.05.2016

Slavný kocour Jima Davise už má za sebou dva seriály, kupu televizních filmů a dva celovečeráky, které vznikly hlavně proto, že si Bill Murray špatně přečetl desky scénáře a předpokládal, že ho… (více)

Abrams dohlíží na Half-Life a Portal

Abrams dohlíží na Half-Life a Portal

13.03.2016

Videoherní adaptace čeká další důležitý rok. Z Angry Birds zřejmě bude hit, Assassin's Creed a Warcraft ale budou o diváky bojovat trochu složitěji. Hollywood v každém případě neusíná na vavřínech a… (více)

Reklama

Reklama