Reklama

Reklama

Angry Birds ve filmu

  • USA The Angry Birds Movie (více)
Trailer 1

Film nás zavede na ostrov, kde žijí nelétaví, ale jinak velice šťastní ptáci. Až na pár výjimek. Ruďák, věčně vzteklý opeřenec, neposedný Žluťas a výbušný Bombas tvoří v tropickém ráji partičku neoblíbených outsiderů. Když však na ostrov dorazí záhadná zelená prasata, musí tahle nesourodá skupinka zjistit, co mají vepři za lubem a svůj ostrov před nimi zachránit. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (299)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Kdo jste hrál libovolnou hru ze světa Angry Birds, případně jste viděli trailer, tak snad ani do kina nemusíte, vlastně to možná asi nemusíte vidět vůbec. Né, že by to byla nějaká prasečí sračka, ale přeci jenom to originalitou, nápady či zajímavým děním příliš nedisponuje. Vlastně nejinteresantnějším zážitkem první poloviny filmu bylo, že jsem vyzobal paprikový nachosy do posledního lupínku :) Od chvíle, co se Big Boss vylulá do jezírka to ale nabere poměrně spád a pak se konečně dočkáme i zakombinování podstaty hry do děje filmu. Slušný songy, pár (číslem 2) vtipných hlášek, jinak taková okoralá jednohubka, co rozhodně nedosahuje kvalit, které jsou nastolené posledními animáky (Zootropolis, Velká šestka, V hlavě), ale děti pravděpodobně pobaví. A studio bude chtít tuhle značku dojit, vzhledem k otevřenému konci. No nevím, druhé ptáky a prasata si rozhodně v kině ujít nechám. 50% ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Hned několik naprosto parádních narážek a odkazů, ovšem utopených v průměrném animáku, který vlastně není úplně vhodný pro děti. Spousta dospělého humoru a narážek, které dětem uniknou, v rámci naivní úrovně pohádky pro nejmenší (byť proti podobným věcem z pravidla nejsem) mi tohle přišlo možná až příliš za čárou. Jasně, z videohry, která je v podstatě jen předělanou akrádou známou již od devadesátek, toho příliš příběhově nevykřešete, nicméně zacházet do nejvíce hrubozrnné komedie, jaká snad v rámci animace je možná vůbec provést, je přeci jen trochu moc. Slušné hlasové obsazení a zpracování těm několika opravdu dobrým momentům moc nepomůže a já se nyní sám před sebou snažím vůbec obhájit tu třetí hvězdu. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Pomůžete nám tedy zachránit naše vejce?" "Proč se ptáš? Jasně že ne." ___________ Očekával jsem infantilní blbinku, ale dostal jsem nehorázně ujetou a ukrutně zábavnou meta-komedii, která se fakt nebojí nekorektního humoru a udělat si prdel doslova ze všeho. Bezkonkurenčně nejlepší filmová adaptace podle hry. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nebýt téměř hluché první poloviny, kterou občas prodchnul povedený humor či multikulturní narážka, asi bych šel s hodnocením výše. Angry Birds totiž začnou pořádně odsýpat ve chvíli, kdy se tvůrci zařídí podle konceptu hry. Přesně od té chvíle máte pocit, že hra, se kterou si krátíte dlouhé chvíle při čekání na autobus, se dočkala solidní filmové podoby. Bohužel, ta unylá první polovina tento počin posílá do hlubin filmové průměrnosti. Na závěr jen dodám, že jsem obdivoval snahu tvůrců implementovat do filmu problémy dnešního světa, jako například hrozbu islámu či nelegálních imigrantů. Tohle bych u filmu pro děti vážně nečekal. PS: Snad nejvtipnější scénu si pro sebe ukradl Mighty Eagle a jeho jezírko! „Greetings from the world of the pig!“ ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

/Obsahuje spoilery/ Politická odpověď na Zootopii. Invaze cizího druhu (zelená prasata - zelená jako barva islámu), jenž chtějí rafinovaně ovládnout a sežrat původní ptáky. Ten, kdo je skeptický je považován vítači za protivného podivína. Copak mi to připomíná? Že by Evropu roku 2016? Důraz na naštvanost ptáků není jen v rovině obsahu hry/filmu. Jde o hlubší (sebezáchovnou, zdravou) emoci. Ta vede k totálnímu zničení (vyhynutí) prasečího města. Odvážné a spektakulární :) . Svým způsobem jedinečný animák. 68%. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • Ve filmu si můžeme všimnout billboardu Calvin Swine, který má odkazovat na slavnou značku Calvin Klein. (FakeRocket)
  • Film vznikl na motivy slavné počitačové a mobilní hry "Angry Birds", která byla vydána v roce 2009. (JORDY)
  • Dvě prasátka v maskách u mixážního pultu na diskotéce odkazují na francouzské hudební duo Daft Punk. (Corpsegrinder)

Související novinky

Filmová Barbie doplňuje obsazení

Filmová Barbie doplňuje obsazení

16.04.2022

Christopher Nolan (Tenet, Temný rytíř) a jeho Oppenheimer zřejmě není jediný film, do kterého se v těchto dnech snaží tvůrci obsadit celý Hollywood. Podobně na tom je i chystaný snímek režisérky… (více)

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Garfield se vrátí na velké plátno

Garfield se vrátí na velké plátno

24.05.2016

Slavný kocour Jima Davise už má za sebou dva seriály, kupu televizních filmů a dva celovečeráky, které vznikly hlavně proto, že si Bill Murray špatně přečetl desky scénáře a předpokládal, že ho… (více)

Abrams dohlíží na Half-Life a Portal

Abrams dohlíží na Half-Life a Portal

13.03.2016

Videoherní adaptace čeká další důležitý rok. Z Angry Birds zřejmě bude hit, Assassin's Creed a Warcraft ale budou o diváky bojovat trochu složitěji. Hollywood v každém případě neusíná na vavřínech a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno