Reklama

Reklama

Justin: Jak se stát rytířem

  • Španělsko Justin y la espada del valor (více)
Trailer 2

Justin je středověký chlapec z dobré rodiny a v království, kde žije, panuje zákon a pořádek. Osvícená královna zde zavedla spolu se svým kancléřem, Justinovým otcem, nekonečné množství předpisů a hlavním náboženstvím je byrokracie. Na věci, které se dříve řešily mečem a soubojem, je tu po ruce vyhláška či nařízení a rytíři byli z království vykázáni. Otec naplánoval Justinovi výnosnou kariéru právníka, ale Justin má úplně jiný sen: stát se rytířem. Vždyť jeho děda byl jedním z nejslavnějších a nejudatnějších. Rozhodne se odejít z domova a vydává se za dobrodružstvím, na jehož konci vidí brnění, meč a věčnou slávu. Potkává odvážnou a prostořekou dívku Taliu, zmateného kouzelníka a především starého šermíře a dvojici mnichů, kteří začnou Justina ve starobylém klášteře opravdu cvičit na opravdického rytíře.
Představa Justina jako chrabrého rytíře začíná být jen o malou trochu pravděpodobnější, když se objeví opravdová výzva. Do království se vrací Sir Heraclio, kdysi vyhnaný rytíř, se svou armádou a s touhou se pomstít a nasadit si korunu. A protože rytíři byli ve jménu pořádku vyhnáni, pochlapit se musí alespoň učedník...Justin. S chytrou a statečnou dívkou Taliou, která se Justinovi tak nějak asi začíná líbit, a s kouzelníkem, který umí do pěti počítat, ale dál už ne, stojí Justin před svým prvním velkým úkolem. Zachránit království. Naštěstí je tu ještě krokodýl Gustav. Ačkoliv starý krokodýl má být moudrý a rozvážný, Gustav má stejně jako Justin svůj sen: Chce být drakem. A mít na své straně draka a jeho leteckou podporu se může hodit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (72)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Dobrý soundtrack - to je základ úspěchu každého animáku. Další osvědčenou metodou, jak pobavit, jsou dobře zpracované postavy s různými (v ideálním případě vtipnými) charaktery. Kůň je sice kopírka z "Na Vlásku", ale formát funguje. Dále tu je šílený schizofrenický čaroděj s rozdvojenou osobností a nebo třeba gay pomocník/klaun hlavního záporáka. Příběh nijak nepřekvapí, klasický nalajnovaný tisíckrát přežvýkaný, vyprávějící o outsiderovi, který se stane hrdinou. Ale stále to funguje a je jedno jestli tím hrdinou je Auto (Cars), Letadlo (Planes), Šnek (Turbo) a nebo zrzavej synáček, kterej měl jít na práva, ale chce se stát rytířem. Na 4* to není, ale na slabší 3* ano. Pobavil jsem se, animáky mám rád a klobouček dolů před Španěly, že se pustili do díla konkurenceschopného americkým animákovským velkomagnátům. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hrozne nudný animák. Dej je stereotypný a predvídateľný bez štipky nápadu. Humoru je tiež veľmi málo, aj keď pár vtipných scénok by sa tu našlo. Celé mi to pripadalo akési nedorobené a halabala narýchlo textovo zbúchané. Popravde, najviac som si užil grafiku, tá bola nádherná. Inak som celý film odzíval. Konečné poučenie pre deti bolo tiež slabšie. Za tri hviezdy, ale s odretými ušami. 50/100 ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Hey, lads, proč tak špatné hodnocení? Ano, graficky to není Disney (Pixar už umřel), ale příběhem, nápady a humorem to nakopává ty Disneyácko/Pixarovské srágory z posledních let do řiti až na kost - vzpomeňme na Brave! ~~~ Příběhem se toulá hrstka magorů, kteří ale mají sic předvídavý, přesto pohádkový příběh, který nenudí, není trapný a jinde okoukanými vyčpělými klišé (které tu samozřejmě jsou) si tu s noblesou takříkajíc zapaluje doutníky. Celkem zajímavé a myslím i neotřelé nápady se středověkými odkazy na dnešní svět a technologie (notebook, mobil, navigace...) a narážky na filmy včetně jejich vlastních "ohraných písniček" (např. smyčka bezpečnostní kamery nahrazená obrazem :) z toho dělá překvapivě fungující a koukatelný animák, který mě bavil. Těch narážek na mnohé další filmy je požehnaně a nevěřím, že jsem si je jen vymyslel :) (chudák Bubo tady dostal větší roli než ve vlastním ubohém pokračování Titánů). ~~~ Uznání do Španělska. Disney si může ta svoje technologicky vypiplaná auta. letadla, rebelky a další havěť strčit... ~ 3,5* ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Nečekaně hodně solidní. Animace není kdoví jaká (chytře si tvůrci pomohli statickým pozadím a bohatě to stačí), ale má svůj styl. Já byl ale hlavně nadšený z témat o toho mirkodušínovství. To je rytířkost (i když jak říká Pes Clegane, takoví rytíři nejsou) jak má být. Občas to bylo i vtipné. K dokonalosti scházelo vytěžení pár témat, která byla jen lehce zmíněna (zákony vs spravedlnost a nejednoznačnost záporáka) a vyhnutí se pár trapností. Rozhodně bych ale film doporučil každému malému děcku, ať ví, co je správné a co ne. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Prvých pár minút pozorne sledujete, aký štýl snímka volí. Na jednej strane má fajn narážky a alternatívne kráľovstvo s kráľovnou, no skutočnú moc majú právnici a zákony. Ľud nie je nadšený, ale nemá veľa možností. Animácia je fajn, ale (ako čítam) 3D neohúri. Nádej na dobrodružstvo stále čaká. Rysujú sa aj zaujímaví záporáci v podobe rytierov, ale to už sa na plátne objavujú aj prvky z iných filmov. Celkom zaujímavé a myslím aj originálne nápady so stredovekými odkazmi na dnešný svet a technológie ako notebook, mobil, navigácia. Nie je to ale zase nič prevratné ani objavné. Príbeh sa drží dobre osvedčenej klasickej šablóny. Čerpanie z konkurencie sa však miestami objaví, ale našťastie ho nie je príliš veľa a film sa snaží byť samostatný. Vizuál je vyslovene pekný a farebná paleta výborne vyznieva. Súboje sú fajn, občasné zastavenie kamery poteší, dialógy chcú byť aktuálne. Len tento film má málo vlastného zaujímavého. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (2)

  • Během produkce filmu mohla všechna oddělení, která na filmu pracovala, přijít se svým názorem a promluvit si přímo s režisérem o jakémkoliv narativním nebo vizuálním aspektu filmu. (FFilipCZ)

Reklama

Reklama