Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Základní škola Sever je zdánlivě stejná jako ostatní. I tady je kolektiv učitelů, kteří dennodenně bojují, aby do hlav žáků vpravili alespoň nějaké vědomosti, a zároveň přitom sami nepřišli o nervy a o rozum. Výhodou je, že tu pracuje o něco víc mužů než jinde, takže síly jsou poměrně vyrovnané. Což s sebou na druhou stranu přináší řadu humorných situací, které učitelský sbor občas řeší nejen s patřičnou nadsázkou, ale hlavně s drobet sexuálním podtextem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (132)

Profík odpad!

všechny recenze uživatele

co to ku... mělo jako bejt??? To je hrůza zoufale nevtipná a trapná. Normálně počítám zajíce po honu a nerecenzuju seriál po prvním díle, ale tohle je trochu moc velký wtf. A ty herce mám přitom rád, aspoň většinu. Fuj, jdu možná i přehodnotit Pánskou jízdu, která je proti tomuhle veledílo. Cca -10% (slovy mínus deset). ()

Guzo odpad!

všechny recenze uživatele

Nerad hodnotím seriál po prvním dílu, ale tohle bylo naprosto otřesné (pokusů o vtip je tu sice dost, ale ani jeden se opravdu nepovedl, naopak jsou dost trapné). Taky režie v čele s kamerou jsou na té nejnižší úrovni - chápu, že je to televizní tvorba, ale myslím, že jakýkoli zkušený kameraman nebo jen student by to natočili lépe. ()

Reklama

PedroPo 

všechny recenze uživatele

Na Comeback to jednu hvězdičku postrádá, ale jinak považuji za jeden z nejlepších sitcomů u nás za posledních pár let. Novácký Comeback necituju náhodou, protože taky je na Základce vidět poctivá práce se scénářem a dobrý výběr postav. Mně ty crazy dialogy, přehnané herectví (Medvecká, jinak herečka z Národního, si tu svoji nadrženou single učitelku musela neskutečně užívat) a hlavně tělocvikář Evžen bavily. Škoda, že ten seriál tak brzy skončil. ()

Moena 

všechny recenze uživatele

Nebudu to prodlužovat. Klasický humor za každou cenu, který je alfou a omegou podobných kousků už delší dobu. Postavy jak ze zvláštní školy (hyperaktivní ředitel, vypatlaný tělocvikář, dějepisář v kostýmech a o zbytku nemluvě, i když jediná sympatická postava byl pro mně po celou dobu překvapivě zrovna školník, který působil nejvíc nenásilným dojmem toho, že do seriálu opravdu patří). Zápletka jak z Policejní akademie III. Trocha toho sexuálního napětí a jeden buzík, aby se neřeklo. Scénář je napřesdržku a je tu jen aby lepil všechny "vtípky" dohromady. Jinak u scény s nebem jsem málem zavíral oči, aby mi náhodou nehrozila slepota, popř. jiný psychický šok. Sám se divím kde jsem tu jednu hvězdu ušmudlal (asi za herecké obsazení), složené z celkem sympatických i oblíbených (Langmajer) herců, kteří se tu bohužel jen nebetyčně ztrapní... Možná kouknu ještě na jeden díl a pak to definitivně pošlu do kytek. Zážitek ze sledování byl vážně otřesný! PS: Málem bych zapomněl. Co ta "hudba"?! To byl takový problém si k tomu paskvilu něco vlastního načmárat a nervat nám uši 100 let ohranými vykopávkami? Grrr ()

BeeEsh odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnotím po zhlédnutí první epizody a s největší pravděpodobností se bude jednat i o hodnocení konečné, jelikož mám samu sebe ráda dost na to, abych se vědomě ničila sledováním takového braku. Nedokážu si představit, jak zoufalí naši herci jsou, když hrají v takové hrůzostrašné ptákovině (v udivení jsem třeba z Langmajera, kterého považuji za jednoho z nejlepších herců dnešní doby či z paní Medvecké). Skutečně další hrůza na našich obrazovkách. To si vážně všichni myslí, že český divák je tolik stupidní? To si nezasloužíme trochu inteligentního humoru? Asi ne, protože Základka ukazuje jen to, co se objevuje na obrazovkách dnes a denně. Trapné polo-vtípky, prazdné dialogy, syndrom příšerné kamery ( no a ta byla děsná- stálé přibližování a oddalování, většina scén natočená pouze z jedné strany), takové množství barev, až málem hrozí oslepnutí. Prostě a jednoduše, pokud dneska ještě někdo touží vidět seriál ze školství, odplujte od téhle hrůzy a koukejte na seriál My všichni školou povinní, protože ten si zaslouží, aby s ním někdo strávil čas. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v reálném prostředí základní školy v Chodovci. Ředitelství přidělilo štábu část přízemí, v ostatních prostorách pokračovala výuka. Natáčení trvalo 1 měsíc. [Zdroj: televize.cz] (hippyman)
  • Fotoaparát školníka (Ondřej Malý) je Kiev 60 – středoformátová filmová zrcadlovka vyráběná Arsenal Factory v Kyjevě na Ukrajině v letech 1984–1999. (sator)
  • Scenáristka Tereza Dusová s režisérem již spolupracovala na seriálu TV Prima Přešlapy (od r. 2009). [Zdroj: televize.cz] (hippyman)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama