Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (41)

plakát

Český lev 2012 (2013) (pořad) 

O mnoho vydařenější, nežli loňský moderátorský kolaps Lucie Bílé. Alespoň jsme si nostalgicky zavzpomínali na zlatá léta českého filmu a nevím jak vám, ale mě Budař baví. A ta písnička, kterou mě před lety na Lvu dostal se spolu s ním opět vrátila! ,,Ať žije český film, ať žije český lev."

plakát

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část (2012) 

Úctyhodné završení dle mého názoru nejrozporuplnější série současné doby. Éra Twilightu trvala bezmála čtyři roky. Strhla s sebou neuvěřitelné množství fanoušků, vše na základě knihy s prosťoučkým motivem, který však uděřil na ta správná místa - do holčičích duší. Zasáhl i tu mou. Twilight sága mne zformovala, ať už literárně či co se týče filmové stránky. Pravda, s odtupem času ji nehodnotím tolik kladně jako bezprostředně po zhlédnutí, avšak s ohledem na to, jak jsem této sérii vděčná si své hodnocení, čítající 5* neodpustím. Od Rozbřesku jsem dostala vše, co jsem chtěla. Možná i víc. Toužila jsem se vrátit do dob, kdy jsem četla knihu, film obsahuje veškeré mé oblíbené momenty, je takřka úplně shodný s předlohou. BD mě dokázal i překvapit, hlavně v momentě, kdy Alice ukazovala svou vizi. Je snad až ironické, že nejvíce mne potěšily závěrečné titulky, s hláškami z knih. Víte, chápu hodnocení všech uživatelů. Ať už těch, kterým se film nelíbí či těm, kteří jsou jím posledlí. Jsem vděčná za celou sérii i za její epické finále!

plakát

Základka (2012) (seriál) odpad!

Hodnotím po zhlédnutí první epizody a s největší pravděpodobností se bude jednat i o hodnocení konečné, jelikož mám samu sebe ráda dost na to, abych se vědomě ničila sledováním takového braku. Nedokážu si představit, jak zoufalí naši herci jsou, když hrají v takové hrůzostrašné ptákovině (v udivení jsem třeba z Langmajera, kterého považuji za jednoho z nejlepších herců dnešní doby či z paní Medvecké). Skutečně další hrůza na našich obrazovkách. To si vážně všichni myslí, že český divák je tolik stupidní? To si nezasloužíme trochu inteligentního humoru? Asi ne, protože Základka ukazuje jen to, co se objevuje na obrazovkách dnes a denně. Trapné polo-vtípky, prazdné dialogy, syndrom příšerné kamery ( no a ta byla děsná- stálé přibližování a oddalování, většina scén natočená pouze z jedné strany), takové množství barev, až málem hrozí oslepnutí. Prostě a jednoduše, pokud dneska ještě někdo touží vidět seriál ze školství, odplujte od téhle hrůzy a koukejte na seriál My všichni školou povinní, protože ten si zaslouží, aby s ním někdo strávil čas.

plakát

Doba ledová 4: Země v pohybu (2012) 

Mám pocit, že trailer ke čtvrtému pokračování Doby ledové byl ve finále podařenější než celý film. Sdělil nám totiž skoro totéž a vlastně by mi stačil. Vtipná část snímku zůstala vcelku na stejné úrovni, na tomhle poli se nedá vytknout nejmenší, ale postrádala jsem nějaké napětí, či cokoliv, co by dělalo Dobu ledovou zajímavou. Mamutí puběrťáci, přestárlá lenochodka, tygří partnerka, jistě - jednalo se o oživení příběhu, ale bohužel se domnívám, že s každým následujícím pokračováním jde úrověň pořád níž. Zkrátka doufám, že čtvrtým dílem Ice Age končí.

plakát

Útěk z vězení (2005) (seriál) 

Svého času můj nejoblíbenější seriál vůbec. Naprosto perfektní myšlenka, dotáhnutá do všech možných (chvílemi i nemožných) detailů, skvělé herecké obsazení a mírná závislost, která se při sledování nutně dostavuje. Michael Scofield v podání Wentwortha Millera je natolik působivý, že mi absolutně nenabízel možnost přestat sledovat. 1. série: 100% - Perfektní naplánování útěku, skvělé příběhy postav. Naprosto úžasný závěr. 2.série: 90% - Poněkud slabší, ale co se týče příběhu, ještě stále dobré. 3. série: 75-90% - Jaký rozdíl mezi prvním luxusním vězením, že. Přestože už může tahle série PB působit jako zbytečnost, hodnotím stále kladně, protože Michael je zkrátka neuvěřitelný. A ten další útěk je taky slušný. 4. série: 50-90% - To už bylo moc. Spokojila bych se i bez téhle série. Každopádně, přestože už s největší pravděpodobností všechny díly opětovně nezhlédnu, stále si myslím, že jde o skvělý kousek a lepší seriál jsem dlouho neviděla.

plakát

Strom života (2011) 

Nepochopila jsem - přetočila jsem...tři čtvrtě scén z celého filmu, které ukazovaly obrazy pro mne naprosto zbytečné - přestože hezky natočené. Bohužel se nepovažuji za milovníka jakýchkoliv dokumentů o stvoření Země - tudíž jsem si ani tyhle scény nemohla vychutnat. Dvě hvězdičky dávám za Brada, kvůli kterému jsem to sledovala a za Vltavu, která byla jediným příjemným překvapením. Tolik k hodnocení, které je poznamenáno mým myšlením, jenž šlo absolutně mimo tenhle snímek.

plakát

Zvíře (2001) 

Film ve valné většině dost nechutný. Kladně mohu zhodnotit snad toho černocha, který měl opačné problémy s rasismem. A v dohledné době očekávám na českých televizných kanálech nějaký nový teleshopping s Horstem Fuschsem na jezevčí mléko.

plakát

Jennifer's Body - Bacha, kouše! (2009) 

Jennifer's Body rozhodně nepůsobí jako horor ani jako komedie, nýbrž jako totálně zmrvená parodie. Film obsahuje typická hororová klišé v podobě ztlumené hudby, rychlých otočkách, cákanců krve a ty zvratky byly taky pěkně nechutné. Bohužel mám dojem, že film se nedá postavit pouze na tom, že se obsadí sexy Megan Fox, Seyfried ji dle mého názoru předčila. Nechápu podstatu té rockové kapely. Celý emo nádech si taky mohli odpustit. Pokud měl být snímek "...Bacha, kouše!" narážkou tvůrcům, aby konečně upustili od tématu s upíry, démony či zombíky - povedlo se. Nic totiž není nevyčerpatelné. Jednu hvězdu dávám za pár vtipných hlášek a za Amandu, která se ve filmu naběhala víc než ve Vyměřeném čase.

plakát

Bony a klid (1987) 

Film Bony a klid hodnotím téměř o čtvrt století později, nežli vznikl. Nemohu tedy říci, že by mne nějak obrovsky nadchl, hodnotím ho spíše s respektem před dobou takřka na přelomu režimu, ve které bych žít nechtěla. Prostředí Českoslovenka v osmdesátých letech mě zajímá, tudíž jsem se na snímek z té doby podívala - tím spíš, že pojednával o vekslácích. Práce Radka Johna byla před tím, než se mi zhnusil ve VV také dobrá, bohužel nezůstal u toho, co mu šlo. Atmosféra toho filmu mi totiž nemálo připoměla nádech Johnova Mementa. Scény z pražských ulic byly mrazivé. Totálním fiaskem však pro mne byl soundtrack, pokud takto mohu nazvat smyčku dvou písní, které se neustále střídaly. Na písničku Relax už mám po zhlédnutí Bony a klid alergii, na Power of love rovněž. Zajímavá mi přišla kamera - záběry natočené jakoby očima postavy nebyly vůec špatné. Nejvíce se mi líbila poslední scéna, kdy hlavní hrdinové odjíždějí v policejním autě a my vidíme, že korupce je prostě všude. Jinak však určitě snímek působil na řadu náctiletých, kteří vysedávali v kině tehdy. Nějaké kouzlo ta léta osmdesátá měla.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Fenomenální závěr mé největší srdcovky. Ačkoliv příliš nefandím rozdělení posledního dílu na dvě části, je fakt, že dušička fanouška Harryho Pottera je naprosto spokojena a nepohrdla by ani dělením na třetiny... Finále a rozuzlení série bylo velkolepé, přesně tak, jak si to Harry zasloužil. Nezbývá mi nic jiného, nežli smeknout před bravurními díly a samotnou Relikvií. Nádherná hudba, dobré dialogy, neskutečný Princůb příběh,dechberoucí Bradavice v ohni. Zřejmě největší kino zážitek, jenž jsem měla tu čest vidět. Harry mne provázel celým dětstvím, tudíž jsem ráda, že neztratil své filmové kouzlo a po celou dobu jsem se na další díly mohla těšit. Snad ani nemusím dodávat, že jsem tímto finále ságy neztratila svůj zájem o HP. Ani zdaleka.