Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Bella se probudí a je přeměněna v upíra. Edward ji vezme na lov, při kterém si vede velmi dobře. Bella je díky své nové síle velmi rychlá, dokáže vnímat věci, které normální člověk nedokáže vidět ani slyšet a má velkou sílu. Jakob poví Belle, že se vtiskl do její dcery Renesmé a znamená to, že jí musí být stále na blízku. Nejprve je Bella rozzuřená, ale nakonec je šťastná, protože ví, že se Jakob o Renesmé dokáže postarat. Cullenovi dají Belle a Edwardovi dům, aby měli své soukromí. Jakob nechce, aby Cullenovi prohlásili Bellu za mrtvou a přestěhovali se z města, a tak poví jejímu otci, že je Bella zpátky. Bella při setkání musí krotit své chutě na krev, ovládat svou velkou sílu a rychlost a chovat se jako člověk, ale je šťastná a její otec také. Renesmé roste obrovskou rychlostí, po pár dnech vypadá jako sedmiletá, má dlouhé vlasy, umí mluvit, hrát na klavír a komunikovat s lidmi pomocí své dlaně. Bella, Jacob a Renesmé jdou do lesa, kde Renesmé chytá vločky. Upírka Irina ji uvidí a nahlásí to Volturiovým. Alice uvidí záblesk budoucnosti – Volturiovi jsou na cestě, aby Renesmé zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (82)

Trailer 3

Recenze (978)

klerik 

všechny recenze uživatele

Ak si odmyslím, že je to stále o tom istom - trochu romantiky a potom už len ukazovanie nových postavičiek, je to celkom znesiteľné. Keď zoberiem do úvahy akčnú mega scénu (konečne naozaj veľká bitka), je to milé prekvapenie. Tentoraz sa mi zdali funkčné aj niektoré vedľajšie postavy (veď bolo na čase). Príbeh je dosť hlúpy a finále zbytočne mäkké, ale konečne som sa nenudil... ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Závěrečný díl Twilight je filmem, který si už nezaslouží posměšky a výsměch, Bill Condon udělal, co se dalo, lépe to asi ani natočit nešlo. Stále to však není dobrý film. Především do závěrečné bitvy mě to strašně nudilo, ve filmu se totiž stejně jako v první části nic neděje, zbytečné pasáže se spousty kýčovitých scén, to už ale tak nějak ke Twilight patří, ačkoliv dialogy už tak netrhaly uši jako v předchozích dílech. Závěrečná bitva patří mezi to nejodvážnější a nejlepší, co tato sága nabídla. Je v rámci možností velkolepá, umírají důležité postavy a trhají se hlavy (pravda, že když už na zemi ležela hlava asi dvacátá, nemohla jsem se nepousmát), člověk by až klidně dal o hvězdu navíc s tím, že se jedná o neškodný průměr. Jenže pak přijde ten nejhorší z nejhorších twistů (hodil by se zde trochu jiný slovník), kterým tvůrci totálně pohřbili vše, o co se Condon v posledních dílech snažil. V tom momentě jsem se vrátila zpátky na zem a uvědomila jsem si, že je to skutečně jen pohádka pro ty, co na pohádky věří. Skalní fanoušci budou jistě odcházet z kina nadšení a já jim to neberu, v tomto případě to totiž chápu. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nedokážu slovy popsat, jak moc je tento díl lepší než všechny předešlé dohromady. Konečně se dostal na úroveň divácké snesitelnosti, za což mu skládám poklonu, protože jsem to nečekal ani v nejrůžovějších snech. Samozřejmě je ve filmu stále mnoho nesmyslů, pičovin a ptákovin, které si neodpustím vyjmenovat. Začal bych u počítačových efektů v popředí s digitálním miminem. Takhle blbé a debilní efekty nebyly jistě k vidění ani mnoho let nazpět. K jejich docenění je asi nutné býti retardovaným debilem. Dále bych se pozastavil u té hnusné přeslazené omáčky, která je vehementně cpána do každého dílu. Zejména díl předchozí byl na její hnusné pachuti vybudován. Zde je jí výrazně méně, ale ten její hnusný zápach je cítit asi stejnou měrou, jak zdejším ,,upírům" smrdí ,,vlkodlaci". Tahle omáčka je ve filmu asi pouze pro oslovení širokého diváctva, ve kterém 97,6 % tvoří retardované 10 - 12 leté puberťačky, co ještě neměly měsíčky. A konečně se dostávám k poslední výtce, která mi stojí za vypsání. Tou výtkou není nic menšího než nejrostodivnější ,,superschopnosti", které pojem ,,upír" škrtají a nad něj píší ,,,,,,,,,,upír""""". Ano, skutečně takhle výrazně se zdejší ,,,,,,,,,,upíři""""" od těch původních liší. Jinak se samozřejmě jedná o krásný film a stojí za to ho vidět. P.S. Ty čárky dole symbolizují pochopitelně dolní úvozovky. Film mi rozhodně nestojí za to, abych hledal, že se tyhle úvozovky („) dají psát například použitím kombinace: levý alt+0132. Jo a hodnocení? Hodnotím 2*. Poznámka pro dementy, která je zde rozhodně na místě: dvojka je celé číslo přesně mezi jedničkou a trojkou. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Společně s jedničkou zřejmě nejlepší díl. Má to tah na branku a dobře čitelné charaktery, do kterých jsem se po čtyřech všelijakých dílech začal ve finále alespoň trochu dostávat. Konec se dal očekávat, ale to nic nemění na faktu, že Twilight jako sága měla ke konci možná mírně zlepšující se tendenci, nebo minimálně si tvůrci uvědomili, kam patří. Dali pryč zbytečnou filozofii a rádoby monstrózní mytologii a zaměřili se více na familiérní vztah hrstky upírů v boji proti nadvládě. Snesitelnější, lepší. Občas se dalo pocítit i napětí a to je tedy už hodně co říct. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Je to tak nefér. Tenhle film by si totiž zasloužil být pořádnej propadák. Ale ne, vydělá to zas pár stovek milionů, přestože to má laciný triky (digitální dítě?), dialogy jak z nejhorší latinskoamerický telenovely, vyvrcholení, co se vlastně nestane, a herce možná pěkný, ale to je snad to jediný, co se o nich dá říct. To nejhorší ze současnýho filmovýho průmyslu a hollywoodskej odpad, který drží nad vodou akorát tradičně skvělá kamera a soundtrack. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (36)

  • Počas otváracieho víkendu si film prišlo do slovenských kín pozrieť 94 197 fanúšikov, čím stanovil nový rekord. (AdamesWWE)
  • Ze severoamerických diváků zamilovaní upíři ve svém finále vysáli 292,3 milionu dolarů, součet tržeb na celém světě pak byl 848,6 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama