Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počínaje Psycho, přes Základní instinkt až po Mlčení jehňátek, dostává hollywoodský thriller pořádně zabrat v tomto gagy nabitém filmu italského scénaristy, režiséra a herce Ezia Greggia. Mlčení šunek staví žánr thrilleru na hlavu a setkávame se v něm se spoustou parodovaných známych osobností buď ze světa showbyznysu (Michael Jackson, Sharon Stone), politiky (Bush, Clintonovi) nebo hororu (Alfred Hitchcock). Příběh se točí kolem pátrání FBI po nebezpečném psychopatickém vrahu. Špičkový tajný agent Jo Dee Fostar (Billy Zane) se ocitá v myšlenkovém souboji s šíleným Doctorem Animalem Kanibalem Pizzou (Dom Deluise) a ještě v tvrdším souboji s namyšlenými nadřízenými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

RendaVahala odpad!

všechny recenze uživatele

Katastrofa, a to ještě dlouho budu mít výčitky svědomí, že jsem se na to vůbec díval. Mlčení šunek je prozatím nejhorší film, který jsem kdy viděl. V žádném případě nechápu Ezio Greggio, jenž toto režíroval musel se ještě sám obsadit v tomto filmu. To není dobrá kombinace. A navíc vůbec neměli na můj krásný film Mlčení Jehňátek.. Tohle parodovat nemuseli, za to je nemám rád... ()

agass 

všechny recenze uživatele

Mlčení šunek je ukázkou toho, že natočit kvalitní parodii nebude jen tak. Působilo to na mě spíš jako přehlídka trapnosti. Billyho Zanea vem čert, ale Martin Balsam i John Astin (ano, ten z Addams Family) toho myslím neměli zapotřebí. Zkraje se mi osmdesáti minutová stopáž zdála dost málo, ale opak je pravdou. ()

Reklama

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Místami vtipná parodie, pár gagů i situací mě opravdu rozesmálo, ale po většinu času spíše trapnost, snažící se za každou cenu parodovat cokoliv, ale spíše je to opravdu trapné. Jediné stravitelné zde je Billy Zane. Ale ve srovnání s dnešními parodiemi typu !něco! movie apod. je tohle rozhodně klenot mezi nimi. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne vostra parodie, ktera sice nedosahuje kvalit starsich filmu s Leslie Nielsenem, ale presto je dobra. Bohuzel tvurci se snazily dostat do filmu parodii na snad skoro vsechny filmy jako je psycho, mlceni jehnatek, zakladni instinkt, adamsova rodina atd., takze misto toho, aby tam hodily jen skutecne kvalitni fory (ale i takovych se tu par najde) tak se rozhodli kvalitu nahradit kvantitou a nahazeli tam spoustu situaci, ktere nejsou vtipne a vubec se tam nehodi. Herci jsou celkem v pohode, nic extra, ale co byste cekali od parodie a fajn je, ze se to tvurci nesnazily zbytecne natahovat a film ma pohodovejch 75 minut. Celkove to jsou lepsi 3*, ale nebejt starsich parodii s Leslie Nielsenem, tak bych dal i 4*. Jenze na ty tenhle film proste nema. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Na žhavé výstřely to nemá, tam totiž byla snaha udržet jakousi dějovou linii. Toto by se dalo přirovnat k pornofilmu. Tak jako tam se jednotlivá "čísla" navlékají jako korálky na náhrdelník, tak tady to jsou pro změnu vtípky a gagy. Některé dobré, některé špatné, některé geniální, některé vyloženě trapné. Ovšem když se to vezme kolem a kolem, kvantita předčí kvalitu a je konec. Díky bohu tu jsou i herci, kteří akorát do rolí sednou, ať už je to pan režisér coby podivný ital Motelli nebo Bubba "Hightower" Smith coby švédský (!) investor. Mně se to líbilo. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu se objeví fotka a plakát herce Rogera Moora, který byl představitelem třetího Jamese Bonda. (Benjamin-L)
  • Náklady na výrobu filmu činily 3 miliony $. (Benjamin-L)

Reklama

Reklama