Reklama

Reklama

Velkej biják

  • Česko Děsnej trhák (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh nové komedie Velkej biják pojednává o čtyřech ne až tak úplně malých sirotcích – první z nich vychovává kurátor v Louvru (kde slídí také vraždící albín), druhému se podařilo utéct z mexických wrestlingových zápasů, třetí právě jen tak tak přežila útok hadů v letadle a čtvrtý je docela “normální” příslušník “X-mutantí” komunity. Smůlou pronásledované kvarteto navštíví továrnu na čokoládu, kde narazí na kouzelnou skříň, která je přenese do světa jménem Gnarnie. Zde se setkají s trochu pošahaným kapitánem pirátské lodi a několika studenty čarodějnictví a nakonec spojí síly s moudrým, ale nadrženým lvem, aby společně porazili zlou Bílou čarodějnici... Velkej biják je nejnovějším počinem nových králů filmové parodie – Jasona Friedberga a Aarona Seltzera – kteří si tentokrát vzali na mušku ten největší žánr ze všech: hollywoodské velkorozpočtové a speciálními efekty přecpané blockbustery. Poté, co si úspěšně vystřelili z hororů a romantických komedií coby dva z šesti scénáristů filmu Scary Movie: Děsnej biják a scénáristé a režiséři filmu Děsnej doják, se nyní zaměřili na žánr, který dosud zůstal nepovšimnut – letní a podzimní pilíře hollywoodské produkce – a znovu dokázali, že jsou hrdí na to být “jako první druhými”. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (539)

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Totální kravina, výplach mozku. To je tak stručná charakteristika. Největším mínusem je, že si tvůrci vzali na paškál až příliš mnoho filmů. Parodie některých filmů byly dokonalé (Narnie, Piráti z Karibiku, Harry Potter, Karlík a továrna na čokoládu) , na druhou stranu něktéré se hrubě nepovedly (James Bond, Hadi v letadle, Šifra mistra Leonarda). Příště zvolit menší množství filmu a soustředit se jen na ně. Ono totiž někdy méně je více. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak jo,když vám je šestnáct a hulíte jako prase,dvě hvězdy vykouzlíte,ale když už ste celkem v pořádku...uvědomíte si,že tahle nechutná a trapná kravina,splácaná z desítek parodiíí na všelijaké kokotiny,šmrncnutá neustálými rapovými beaty...je odpadu hodná...2 dobré hlášky a jedna vtipná scénka film bohužel neudělaj ;-) ()

Reklama

Makky odpad!

všechny recenze uživatele

Veľkofilm (cháp jeden z najdebilnejších a najtrápnejších filmov vôbec) sa ani nedá brať ako film, je to len pozliepaná skupina scénok, kde bola parodovaná naozaj pestrá škála filmov, no nezaujalo nič. Narnia, Superman, Hady v lietadle, Mission Impossible, X-Men, Borat, Star Wars, Harry Potter, Jack Sparrow, Charlie a továreň na čokoládu, Da Vinciho kód, ale aj Paris Hilton, Angelina Jolie, Mel Gibson a ešte kopa ďalších bola parodovaná v tejto chobotine... ()

Radyo odpad!

všechny recenze uživatele

Strašné? Hrozné? Úděsné? Vlastně ani ne. Spíše... smutné. Což je u komedie (?!) poněkud kontraproduktivní. V tomto filmu (?!) najdete vše, co jste nechtěli vidět zparodováno. Tvůrci (?!) to ovšem zparodovali a to ještě tak, že nejhůř jak se to zparodovat dalo. Mix Letopisů Narnie, Harryho Pottera, Pirátů z Karibiku, Karlíka a továrny na čokoládu. X-Men a několika desítek dalších filmů působí přesně jako dort z pohádky o pejskovi a kočičce - v tom lepším případě vás z něj "jen" bolí břicho, v tom horším poblijete vše kolem sebe podobně nechutným stylem, jako to udělala herečka (?!) Faune A. Chambers v jedné z nejtrapnějších scén tohoto paskvilu. Chvíli jsem přemýšlel nad jednou hvězdičkou (?!), ale pak jsem si řekl (tak nějak ve stylu mluvy postav z Velkého bijáku) "Hovno" a spláchl jsem to do hajzlu. A vám radím - nezkoušejte to z té kanalizace vylovit! ()

Eddard odpad!

všechny recenze uživatele

Čistě matematicky vzato - šance, že natočíte komedii s frekvencí vtipu (popkultutní parodie) něco kolem šesti až osmi pokusů za minutu a po hodinu a půl trvající stopáži se vám nejen ani jeden nepodaří, ale u drtivé většiny z nich diváka úspěšně naserete (stejně jako byste mu dejme tomu plivli mezi oči) je skutečně mizivá. To, že se to tomuhle týmu povedlo na výbornou nejen jednou (v případě Velkého bijáku), ale už poněkolikáté svědčí zřejmě o tom, že máme co dělat s geniální zločineckou, anarchistickou skupinou, jenž se skrz své díla snaží vymýt mozky (vyprázdnit útroby/ vyzmizíkovat víru v lidský vkus) co největší mase lidí. Já bych na tomto místě, po shlédnutí tohoto v jistém smyslu pozoruhodného díla, navzdory snahám oněch lidí rád vyjádřil svou víru v lidský vkus a tvořivost a vás, které tenhle film nadobro odradil od návštěv kina poprosil, abyste dali kinematografii ještě šanci. 0% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Když Bílá Čubka (Jennifer Coolidge) ukáže svůj bílý hrad ( v angličtině White Castle) Edward, kterého hraje Kal Penn řekne, že má pocit, že už tam někdy byl. Je to reference na film Zahulíme, uvidíme (2004), ve které Kal Penn taktéž hrál. (ČSFD)
  • Na pohybech těla a obličeje bobra pracovalo najednou pět loutkářů. (Amplifier)

Reklama

Reklama