Reklama

Reklama

Scary Movie: Děsnej biják

  • USA Scary Movie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zabiják v masce sleduje Cindy i její přátele. Má něco společného s tajemstvím loňského léta? Cindy a parta jejích nic netušících přátel se musí mít na pozoru... (SPI Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

Matty 

všechny recenze uživatele

Jedním z nepsaných pravidel při parodování cizího díla je být alespoň tak chytrý, jako byl autor terče vašeho posměchu. V opačném případě byste mohli dopadnout jako tvůrci Scary Movie, kteří se snaží sofistikované vtipy nahradit dutinami tělních tekutin a vulgárními řečmi. Film má sotva něco jako děj a spíš se potácí od jedné komediální pohromy ke druhé. Jako marná snaha působí také vtípky pramenící z uvědomění hrdinů, že se nacházejí na filmovém place – již Mel Brooks byl u Vesmírných těles, popřípadě Ohnivých sedel v tomto směru mnohem vynalézavější. 40% Zajímavý komentář: Anderas ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tímto filmem začala vlna novodobých parodií. Objevil se nový, jiný styl. V této době je již sice provařený, ale přesto můžeme být rádi, že tohle vůbec vzniklo. Spousta scének tvářících jako by to bylo myšleno vážně, spousta scének tvářících se naprosto opačně. A mnoho dalšího humoru zde. Tento první díl je zřejmě nejlepší z celé série. ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Film bol ovplyvnený nápadom Wesa Cravena, ktorý si vo svojom samoparodickom horore SCREAM, urobil srandu z hororu ako takého. Obidva tieto filmy hodnotím vcelku rovnako, avšak jedná sa o dosť rozdielne poňatie hororovej zábavy. Vo filme Scream je zábava vystavaná inteligentne, precízne a nie každému dôjde, vo filme Scary Movie stavili na šialenú paródiu, jednoduchý humor, grimasy a uletenosť. Mám rád obidva druhy humoru a pri filme Scary Movie som sa výborne pobavil, zaspomínal, preto 4*. Aj úchylnejšie šialený humor je humor. Síce nie všetko vyšlo a pôsobilo zábavne, ale väčšina áno. Výborné hlášky!!! ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

VSechny dily Scary Movie nemuzu ani vystat, je to vrchol trapnosti az na tenhle prvni dil. SLo znat, ze tvurci nejsou uplne zkazeni a jeste vi, co muze divaka pobavit, ne ho pohorsit. Nektere scery jsou perfektne zparodovany, dost jsem jsem bavil a to si myslim, ze je hlavni u tohohle zanru :) 3/10 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Je to tak strašně blbé, až je to často hodně vtipné, osobně jsem se u toho nasmál dost a dost. Vřískot je podle mě sračka (a Tajemství loňského léta snad ještě větší) , která si o zparodování přímo říkala, a tomuhle filmu se to prostě povedlo. Aby to ale podle mě fungovalo, musí mít člověk v paměti parodované originály, což v kombinaci s některými narážkami na dobové věci podle mě povede k tomu, že tenhle film bude rychle stárnout (už teď mi přijde hodně zaseklý v době svého vzniku) a jeho vtipnost se bude vytrácet (byť je samozřejmě možné, že něco je vtipné samo o sobě, i když člověk nezná originál). Btw. Carmen Electra je zde naprosto oslňující. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (43)

  • Ve scéně, kdy jsou Brenda (Regina Hall) a Ray (Shawn Wayans) v kině, je před začátkem filmu na plátně červená plocha a upozornění, že následující podívaná je jen pro nevyzrále jedince. Mimo další těžko přeložitelné vulgarity je zde také drobný text uvádějící: "Mysleli jsme si, že bude vtipné sem tohle vložit. Polibte nám a vypněte si pauzu, co tam teď máte." (Alfréda)
  • Aaliyah, celým jménem Aaliyah Dana Haughton, měla původně hrát postavu Brendy, ale roli odmítla. (Stocki)
  • Anna Faris (Cindy Campbell) po filme nerada chodila do barov a klubov, lebo sa cítila trápne a doslova to neznášala, keď sa jej niekto spýtal, či hrala vo filme, a ona odpovedala: „Ahoj, áno, hrala som v Scary Movie." (Raccoon.city)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Mlčenlivý Bob zabijákem?

Mlčenlivý Bob zabijákem?

24.08.2006

Kultovní figurka na filmařské šachovnici, režisér Kevin Smith, poskytl další informace o svém příštím filmu, do něhož se pustí poté, co skončí s propagací aktuálních Clerks 2. Jak už ohlásil dříve,… (více)

Reklama

Reklama