Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním terčem Scary Movie 5 jsou úspěšné „dokumentární" horory série Paranormal Activity. Mladým manželům, Danovi a Jody, se narodí první dítě, jenže místo aby se radovali z novorozence, musí se vypořádávat s narůstajícím počtem nadpřirozených jevů, které se v jejich útulné domácnosti prošpikované videokamerami vyskytují. Když je pak začnou pronásledovat i mimo domov a ohrozí Jodiinu úspěšnou baletní kariéru a Danův výzkum opic, rozhodnou se to s démonem rozdat na férovku. No tak na férovku úplně ne, k lítému souboji totiž přizvou psychotroniky, psychiatry a jiné psychopaty, kteří však místo uklidnění situace ještě víc umocní všudypřítomný chaos. V téhle domácnosti půjde o život, zvlášť když počet pánviček zavěšených nad kuchyňskou linkou, které mají tendenci padat lidem na hlavu, je větší než malý. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (619)

Handle odpad!

všechny recenze uživatele

No, tak tohle bylo opravdu hodně špatné. Všechny čtyři díly Scary Movie miluji a těšil jsem se i na pětku, i když jsem tušil, že kvalita už bude asi nižší. Přesto jsem nečekal odpad. Víte co - tvrdit o předešlých dílech, že měly filmařské kvality nebo že se tam nevyskytovaly blbé vtipy, by také nebylo moc objektivní. I tak se ale v každým díle objevily tak vtipné scény, až jsem ze židle padal. Scary Movie 5 mě však otrávilo a stěží tam najdete alespoň trochu dobrý vtip. Parodované filmy jsou výborné, ale je to tak trapná slátanina, až se mi nechce věřit, že to takhle otřesně mohlo dopadnout. A především chybí Anna Faris, která někdy předešlé díly zachraňovala. Scary Movie 5 je prostě omyl, který v této podobě raději ani neměl vzniknout. PS. Nechápu, jak to může mít vyšší hodnocení než jakýkoli předchozí díl! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $32,015,787Tržby Celosvetovo $78,100,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $946,995 //počet predaných kusov 47,472Tržby za predaj DVD v USA $1,629,832 //počet predaných kusov 108,946║ no paródie posledných rokov sú teda riadna trápnosť šedivá, ale aspoň zopár frkov pobaví a trikovo v pohode /35%/ ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

TOTÁLNA KRAVINA, ktorú ani nemám chuť komentovať, ale keďže nie som odporca tejto parodickej série a svojho času som ju mal celkom rád, tak musím vyjadriť nechuť až odpor, ktorý sa dostavil s jej piatym pokračovaním. Upadajúci trend bol síce značný už od začiatku (Scary Movie (5*) / Scary Movie 2 (4*) / Scary Movie 3 (3*) / Scary Movie 4 (2*), ale že päťka klesne až na absolútne dno som teda vážne nečakal ani po tej nude, ktorú naservíroval trailer. Aktuálny materiál na parodovanie bol pritom zvolený priam ukážkovo, či už známe hororové kúsky Mama (v podstate celý dej je variácia na Mamu, tak ako bol kedysi prvý Scary Movie variáciou na Scream), Evil Dead, Paranormal Activity, v jednej nepodstatnej scéne aj Sinister alebo známe filmy Black Swan a Rise of the Planet of the Apes, prípadne pár narážok prekvapivo aj na The Help a Inception, ale nevykúzliť zo scén ani jeden fungujúci vtip je až trestuhodné. Druhotriedne hollywoodske rádoby hviezdičky ako Charlie Sheen, Lindsay Lohan, Ashley Tisdale alebo Simon Rex (už sa nečudujem prečo od toho zutekala ikona série Anna Faris) sa síce pokúšajú o vtip snáď 8652x počas filmu, ale absolútne všetko vyúsťuje do totálne trápnosti až nevkusu. Navyše dielo skazy dokonáva aj samotný režisér, ktorý celý film natočil pravdepodobne s mariškou v ústach, lebo inak si neviem vysvetliť zmysel asi štyridsiatich scén, ktorú sú pustené v zrýchlenom režime, prípadne zvolený strih, ktorý scény usekne ani nie stotinu po vyznení (ehm) vtipu hneď na to nadväzuje ďalšia nezmyselná päť sekundová „vtipná“ scéna a takto nesúrodne sa pokračuje pomaly po celý film so scénami nahádzanými na seba bez ľadu a skladu. Nie, nie, nie a ešte raz NIE! Druhý krát to už nechcem zahliadnuť ani len jedným okom. Pri takých blbostiach ako 30 Nights of Paranomal Activity with the Devil Inside the Girl with the Dragon Tattoo sa nad tou trápnosťou dá mávnuť rukou, keďže to sú skrz naskrz amatérske počiny s minimálnym rozpočtom. Ale že v dnešnej dobe niekto so všetkou serióznosťou vyšle do kín toto? Ani sa nečudujem tomu prepadu. Ďakujem neprosím, sériu radšej ukončiť. Bratia Wayansovci našťastie presedlali k novej rozbiehajúcej sa paródii A Haunted House (3*), tam to ide aspoň o niečo lepšie. CELKOVO: 1* - aj to len z čistej ľútosti a za to, že som sa asi 2x v duchu pousmial (od zasmiatia to malo však na míle ďaleko). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zdálo se, že nás tahle série bude otravovat ještě hodně dlouho, nicméně mezi čtyřkou a pětkou je sedmiletá pauza, což by divák asi nečekal. Na popáté si utahujeme z kousků jako Černá labuť, Zrození Planety opic, Paranormal Activity nebo Mama. Některé narážky jsou povedené a dokonce i k smíchu, většina se ovšem dle očekávání bortí pod rukama. Úplné dno si přesto představuju jinak. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímalo, jestli se do rozpočtu započítávají i drogy a alkohol, který se spotřeboval v průběhu filmu. Samozřejmě nehodlám hrát zklamaného. Já se bavil velmi. Nejvíce v počátcích filmu a humoru postupně ubývalo a ubývalo, ale neskončilo to tak, že bych se v závěru snad nudil. To vůbec ne. Stopáž nebyla přemrštěna a máme na světě jednu z nejvtipnějších komedií, jakou jsem za poslední dobu viděl. Na tento snímeček jsem opravdu dlouho čekal a mnoho od něj očekával. Moje očekávání se mírně snížila, když jsem si přečetl pár řádků zdejších zvratků. Vůbec se nebojím tento díl zařadit vedle prvního a druhého, co se vtipnosti týče. Viděl jsem snad úplně všechny parodované filmy a bavil jsem se. Nejednoho zdejšího hodnotile hrozně nasralo, že film nemá pořádný děj. Zřejmě je to z toho důvodu, že neviděl právě většinu parodovaných filmů. Tvůrci zde skáčou od jednoho filmu k druhému velmi rychle - tedy většinou. Je tu i pár nosných filmů, které mají prostor mnohem větší. Velmi milou roli si střihl i feťák Charlie Sheen, neboť peníze na kokain se neshánějí úplně snadno. Moje hodnocení bude poznamenáno tím, že už jsem dlouho neviděl pořádnou komedii, takže tady hodlám trošku přidat. Nicméně vážně jenom trošku. Přesně to, co jsem od filmu chtěl jsem dostal. 4* ()

Galerie (39)

Zajímavosti (27)

  • Piaty diel Scary Movie prichádza po siedmich rokoch od uvedenia poslednej časti, čo je najdlhšia prestávka medzi jednotlivými pokračovaniami tejto série. (S3MIR)
  • Ve scéně kdy Jody (Ashley Tisdale) podruhé vyřkne 4 zakletá slova, uřeže si muž v košili s kravatou všechny končetiny, ale po 3. přečtení slov má v záběru viditelně ruce. (D3NJI)

Reklama

Reklama