Reklama

Reklama

VOD (1)

Bella byla vždy trochu jiná. Když se její máma znovu vdala, Bella se rozhodla sblížit se svým otcem a nastěhovala se k němu do malého deštivého městečka Forks bez toho, aniž by čekala, že se její život změní. Na první hodině v nové škole si k ní přisedne tajemný a okouzlující Edward Cullen, kluk, který je jiný než všichni, které doteď potkala. Ve škole se o něm šíří zvláštní zvěsti, stejně tak o jeho sourozencích, se kterými vždy sedává osamocený u jednoho stolu ve školní jídelně. I navzdory varování kamarádů Bellu Edward neskutečně přitahuje, zdají se jí o něm sny. Postupně začne mít však podezření, že Edward není úplně obyčejný kluk... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (26)

Trailer 4

Recenze (2 200)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Boze proc? Tohle snad nemohli myslet vazne. Behem filmu sem se musel kolikrat silne premahat, abych to nevypnul, celou dobu se totiz absolutne nic nedeje, ale furt sem doufal, ze snad aspon na konec daj nakej souboj, coz sice dali, jenze pekne odbytej. Pribeh je fakt silene na hovno, bud jsou tu super trapny dialogy a nebo zabery bez mluveni, kde se spolu Stewart a Pattinson prochazi, vali v trave a hraje do toho priserna romanticka hudba. Navic vlastne je tak nak uplne fuk, ze tu jsou upiri, pribeh to nijak zvlast nevyuziva a kdyby tu nebyli, tak to vyjde nastejno. Navic upiri, to je teda fakt sila. Beru treba to, ze jsou bledy a meni se jim oci, ok, proc ne, ale aby na slunci zarili jak Dan Nekonecny, v klidu se mohli prochazet za dne, nemeli spicaty zuby, byli videt v zrcadle a takle bych moh jeste dlouho pokracovat, to proste ne. Tohle nejsou upiri, to uz bych spis veril, ze to jsou naky mutanti, jeste navic aby chodili do skoly. Fakt kokotsky. Co se tyce jejich schopnosti, rychly a silny, ok, koneckoncu to neni zadna novinka, ale aby veskera prezentace jejich schopnosti koncila u toho, ze se Pattinson sem tam probehne po strome a sem tam nekdo vyskoci, navic to vypada pekne smesne. A to nemluvim o tom, ze celej film proste pusobi desne chudym dojmem. No a co se tyce hercu, Stewart je sice pekna a i vcelku sympaticka, ale jakmile zacne delat zamilovanou, tak vypada jak zhulena. Vubec ta romantika je dost pochybna, kouknou na sebe, Pattinson se zatvari, jak kdyz se mu chce blejt a od ty doby na sebe furt cumi a melou jak se desne milujou a ze to je vecna laska a podobny sracky. No a Pattinson. Fakt by me zajimalo, kde takovyho dobytka vyhrabaly, asi se snazil tvarit charismaticky a tajemne, jenze charisma zadny a vypada, jak kdyz ma zacpu. To ani nemluvim o jeho drzce, ktera pripomina krabici. Za co teda vlastne ty dve hvezdicky, respektive slabsi dve? Asi za to, ze i pres tyhle vsechny vytky jsem se vylozene nenudil. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Carter Burwell: 1. Supermassive Black Hole - Muse ,2. Decode - Paramore ,3. Full Moon - The Black Ghosts ,4. Leave Out All The Rest - Linkin Park ,5. Spotlight - MuteMath ,6. Go All The Way (Into The Twilight) - Perry Farrell ,7. Tremble For My Beloved - Collective Soul ,8. I Caught Myself - Paramore ,9. Eyes On Fire - Blue Foundation ,10. Never Think - Rob Pattinson ,11. Flightless Bird, American Mouth - Iron & Wine ,12. Bella's Lullaby - Carter Burwell , ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Hm, ikdyž se snímek snaží vypadat jako drsnej upíří film, nejde mu to. Tohle je totiž neuvěřitelně romantické dílko(bohužel to nemyslím v kladném slova smyslu). Chápu, že si film najde své fanoušky, a to zejména v ženské části publika, ale pro mě tohle opravdu není. Bylo tu pár efektivních scén (např. upíří baseball, ktrej byl fakt dobrej), ale jinak jen romantika, romantika a...romantika :-( Jinak bych akorát zdrbal práci maskérů; ty rty měly bejt jako vtip?! Hodnotím 2*; tento film doporučuju opravdu spíše ženskému publiku. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Stmívání představuje zvláštní fenomén, když se k dnešnímu dni blíží počet hodnotících na CSFD číslu 32 tis. uživatelů. Film tedy zjevně patří k nejprofláknutějším symbolům současné filmové popkultury. Film, který polarizuje a vzbuzuje vášně od absolutního ztotožnění u dívek pubertálního věku po nemilosrdně odmítavé reakce opačného pohlaví vedené případně i z intelektuálních a estetických pozic. Pravdou je, že u Stmívání najdete materiál k jízlivému ostřelování tuze snadno. Argument, že nejsem cílové publikum je sice pravdivý, ale irelevantní. Misfits byli primárně určení pro teenagery, a přece se u nich skvěle bavím. V tomhle případě ale krčím rameny a tvrdím, že mi Stmívání nemá absolutně co nabídnout. Další díly romantické upíří ságy se budou muset obejít bez mé divácké účasti. Celkový dojem: 25 %. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Za 3 s odřenýma ušima. A na nátlak sestry. Videoklipová atmosféra, upíři co se blyští, hrajou baseball a jezdí ve Volvu. Upíři co drží dietu. Proboha. Naivní příběh, který kombinuje všechna možná klišé byl na celém STMÍVÁNÍ ještě to nejlepší. No ještě spolu s Kristen Stewart. Srandovní Patizón (dříve také známý jako Cedrik Diggory) ale stejně kazil všechny scény ve kterých se objevil. Ten maník prostě neumí hrát. Trochu mě udivuje, že jsem si toho nevšiml už v Potterovi. Nu což. Dalo se to přežít a nudil jsem se jenom místy. Taky se tak strašně těšíte na dvojku? ()

Galerie (94)

Zajímavosti (117)

  • Ve filmu se často objevují výrobky firmy Apple, např. Bellin (Kristen Stewart) iPod, několikrát použitý iBook a jiné. (gjjm)

Související novinky

Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Kdo si zahraje Batmana?

Kdo si zahraje Batmana?

17.05.2019

Aktualizováno: Novým Batmanem se stal Robert Pattinson. The Batman režiséra Matta Reevese patří mezi nejočekávanější komiksové projekty příštích let, není tedy divu, že kolem obsazení nového… (více)

Reklama

Reklama