Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování kasovního trháku, který parodoval teenagerské vyvražďovací horory, si bere na mušku filmy o strašidelných domech a posedlosti temnými silami. Čtyři studenti se chystají strávit noc na zámku hrůzy, kam je profesor Oldman zlákal pod záminkou školního projektu. Noc rozhodně nemá poklidný průběh. I když je Mistr Kane dávno mrtvý, pořád má choutky si užívat, především s Alexem. Když začne jít opravdu do tuhého, parta se musí semknout a najít způsob, jak z tohohle děsivého místa utéct. (Cinemax)

(více)

Recenze (538)

WolfR 

všechny recenze uživatele

Scary Movie 2 je rozhodně podprůměrný film, ale tak zase i průměrná parodie. Je zde pár povedených scén a vtípků ale né zas tak moc. Parodovat dobře filmy se daří méně jako v prvním dílu ale budiž. Wayansové dělají, co můžou, ale sami to neutáhnou. Ve filmu je i pár trapných chvil, ale zase několik excelentních jako třeba úvodní scéna, která paroduje vymítače ďábla anebo scénky s poltergeistem. Suma sumárum nám vyjdou z téhle vulgární parodie 2 hvězdičky. PS: Změna prostředí neprospěla. PSS: Výborný herecký výkon podal David Cross jako vozíčkář Dwight. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce překvapivě odporné a nevtipné. Když jsem se odvážil sequel zhlédnout celý, uznal jsem, že si odpad nezaslouží, ale i tak už z něj nikdy nechci vidět ani ťuk. Právě od druhého Scary Movie se totiž za parodii začalo vydávat příliš velké množství humusů, které s kdysi královským žánrem nemají nic společného. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na dvojke som bol v mladosti v kine a celkom dobre som sa bavil, ale dnes už mi to pripadá strašne debilné a často aj nechutné. Nechutných vtipov oproti jednotke podstatne pribudlo a vydarených paródii na slávne filmy ubudlo. Ale pár sa ich tu predsalen nájde. Napríklad paródia na Johna Woo a jeho slávne holuby. Páčilo sa mi aj to, že dej do veľkej miery čerpá z Hollow Mana. Neustále popichovanie medzi dvoma kriplami bolo tiež vydarené. Zhúlený Marlon Wayans tu má niekoľko natoľko WTF scén, že ma rozosmiali. Potešilo ma aj ženské obsadenie. Či už stále krásna a vzhľadom na mizerný scenár miestami aj vtipná Anna Farisová, tak aj sexy posila z BH 90210. Technická stránka je tiež vydarená, takže tých pár akčných scén je cool. Ale tie neustále nechutnosti, ktoré sa objavujú každú chvíľu to proste kazia. Keby tam neboli, tak by to aj vďaka krátkej stopáži bola stále mierne nadpriemerná paródia, ale kvôli nim som viaceré scény mal chuť preskočiť. Z dabingov sa mi páči redabing Novy. Ten je tak vydarený, že je vlastne lepší jak samotný film. 5/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prineste mi vazelínu.“ Kým jednotka si brala na mušku slasher, dvojka (znova v réžii klanu Wayansovcov, odídení boli až v trojke) odkazuje na ghost house. Kým zo začiatku sľubuje náznak príbehu, postupne sa scenár dopracuje iba k tomu, že niekto v dome niekam pred niekým uteká a vy sa moc nechytáte. O príbeh nejde, len o vŕšenie brutálnych scénok jednu na druhú. Niektoré vtipy sú natoľko nezmyselne naťahované až za hranicu únosnosti, že som nevládal a, celý zúbožený, som sa MUSEL smiať (prvé stretnutie Cindy s komorníkom so znetvorenou rukou, komorník so znetvorenou rukou servíruje večeru, komorník so znetvorenou rukou si doberá hrdého mladíka na vozíku). Niektoré vtipy sú totálne hlúpe (znásilnenie neviditeľným, bitka s mačkou, závod vozíkov) a iné sú len „presnou“ kópiou zo slávnejšieho filmového titulu (od Johna Woo a HANNIBALA cez NEZVRATNÝ OSUD a TWISTER až po CHARLIEHO ANJELOV, či DETSKÚ HRU, hlavná dejová línia vykráda čierno-biele STRAŠENIE resp. remake s Liamom Neesonom ZÁMOK HRÔZY), ale je to taká kanonáda, že šokovanému divákovi neostáva nič iné, len to alebo vypnú ... alebo sa smiať. Nebude to smiech bolesti, zúfalstva ani totálneho nešťastia... ale nebude k nemu mať ďaleko. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (31)

  • Ve filmu můžeme vidět spoustu odkazů na číslo 69 – jakožto známou polohu při pohlavním styku. Divák si všimne například čísla taxíku 069. Na mapě je jedna z cest označená jako Route 69. Tričko, ve kterém spí Alex (Tori Spelling), má na sobě číslo 69. Hned pár vteřin poté vidíme kalendář s datem pátek 23. (69 děleno 3 je 23). (dejv997)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 71,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 141,2 mil. (NIRO)

Související novinky

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

26.02.2010

Zdá se, že mu nadpřirozené zápletky zachutnaly. Momentálně se v kinech potýká s Vlkodlakem, zároveň už natáčí komiksovou adaptaci Thor, v níž hraje nejvyššího boha Odina, a mezitím podepsal smlouvu… (více)

Reklama

Reklama