Reklama

Reklama

Scary Movie: Děsnej biják

  • USA Scary Movie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zabiják v masce sleduje Cindy i její přátele. Má něco společného s tajemstvím loňského léta? Cindy a parta jejích nic netušících přátel se musí mít na pozoru... (SPI Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nejdem v tomto komentári riešiť, prečo je Scary Movie tak úspešný a celosvetovo milovaný, pretože to viem. Chcem len vedieť, prečo sú ostatné paródie rovnakého razenia a úplne identickej štruktúry a prevedenia tak nenávidené. Pre príklad ďaleko zachádzať asi ani nemusíme a zostať môžeme rovno u scenáristickej a režisérskej dvojky Jason Friedberg x Aaron Seltzer, ktorí majú mimo iného na svedomí "trilógiu" Date/Epic/Disaster Movie, ktorá sa po rokoch stala synonymom filmovej žumpy, a to aj v rámci subžánru paródie. Prečo? Vážne netuším. Schrúmal som predvčerom 6 filmov z ich pera a fundamentálne rozdiely nevidím absolútne žiadne. Obsahové, samozrejme, áno, tie sú ale charakteristikou vlastne taktiež totožné. Môže byť dôvodom, že Scary Movie bol prvý, celý tento kolotoč začal a tento subžáner na ďalšie roky po sebe zadefinoval, preto sú mu prehrešky ospravedlňované a prehliadané, no a tie ostatné, správne považované za kopírky, teraz dostávají bídu, ako by povedali bratia Česi? Neviem. Snáď niekto vie a povie mi. Snáď x) (x) (2005) (2014) (28.7.2018) (13.12.2021) --- #1 Najviac ma fascinujú borci, čo tomuto dali 4-5 hviezd a v úvode spomenutým príkladom odpad a tituly najhorších filmov všetkých čias :D --- #2 Hviezdy reflektujú viac-menej skôr moje komplexnejšie pocity, z povrchného pohľadu by som kľudne pacol odpad aj tu. Rád si jeho sledovanie užívam, rozumiem a rešpektujem miesto tohto filmu v dejinách kinematografie, uznávam mu status legendy a pamätám silu, ktorú mal vo svojom čase na divákov a tiež o ňom cirkulovaného slova na začiatku milénia. Týmto bodom som len chcel povedať – nie som hejter. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Neskutečná masáž bránice, jak při laciných fórech, tak při trefném parodování známých filmů. Občas se sice vyskytl nějaký ten trapnější moment nebo říznější vtip, ale v záplavě dobrých nápadů a celkově skvěle ukočírované zábavy se to ztratí. Závěrečná variace na Obvyklé podezřelé mě přesvědčila - bez ostychu přidávám čtvrtou hvězdu, protože na to, jak jsem se parádně bavil, se mi zdají tři málo. Nejlepší díl série. ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Film bol ovplyvnený nápadom Wesa Cravena, ktorý si vo svojom samoparodickom horore SCREAM, urobil srandu z hororu ako takého. Obidva tieto filmy hodnotím vcelku rovnako, avšak jedná sa o dosť rozdielne poňatie hororovej zábavy. Vo filme Scream je zábava vystavaná inteligentne, precízne a nie každému dôjde, vo filme Scary Movie stavili na šialenú paródiu, jednoduchý humor, grimasy a uletenosť. Mám rád obidva druhy humoru a pri filme Scary Movie som sa výborne pobavil, zaspomínal, preto 4*. Aj úchylnejšie šialený humor je humor. Síce nie všetko vyšlo a pôsobilo zábavne, ale väčšina áno. Výborné hlášky!!! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nejrůznější parodie zažívaly své zlaté období na přelomu 80-90 let, kdy filmy tipu Žhavé výstřely či Bláznivá střela pobláznili nejednu generaci a tak je tomu i dodnes. Proto si tvůrci usmysleli, že by nebylo od věci udělat si srandu nejen z akčních, válečných a dobrodružných filmů, ale této pocty by se mělo dostat i několika oblíbeným hororovým kouskům. Kdo v té době neznal Vřískot, Tajemství Loňského léta, Záhadu v Blair Witch či Šestý smysl? Stačilo k tomu humorně vložit i něco z Matrixu a úsměvné dílo bylo dokonáno. Teď jen aby se na to ještě někdo podíval a neusnul u toho nudou. Proto bylo potřeba vymyslet dostatečný počet hlášek, sexuálních – homosexuálních narážek, netradičních a místy trošku bizarních situací, přidat trochu zhulenosti a nechutností a výsledkem byl opravdu „Děsnej biják“. Osobně hodnotím tehle film za nejlepší z celé série. Je to jedna z nejlepších parodií na horory jaké jsem zatím viděl. Začátek je sice trošku slabší, ale potom se to už rozjede a o zábavu není nouze. Nejlepší na celém filmu je vrahovo repování a následný masakr:)) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Už samotná myšlienka zparodovat Vreskot (aj keď sa samozrejme vtipkuje aj na účet iných filmov) sa mi zdá pochybná, pretože objekt sám sa už nebral veľmi vážne. Humor má navyše nevalnú úroveň, je často predvídateľná, čo je u humoru dosť podstatná chyba. Aj v hlušine sa ale nájde pár perličiek. Len to mohlo byť všetko vzaté z inej stránky. Napríklad sa tu mohol spracovať aj nejaký inteligentný dej, ktorý by nás príbehom sprevádzal a zároveň si robil vtipne srandu z tých rádoby klasík ako je "Piatok trinásteho", "Haloween", "Tajomstvo minulého leta", "Vreskot" ... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (43)

  • Pracovní názvy filmu boli: Last Summer I Screamed Because Halloween Fell On Friday The 13th a Scream If You Know What I Did Last Halloween. (Stocki)
  • Ve scéně, kdy jsou Brenda (Regina Hall) a Ray (Shawn Wayans) v kině, je před začátkem filmu na plátně červená plocha a upozornění, že následující podívaná je jen pro nevyzrále jedince. Mimo další těžko přeložitelné vulgarity je zde také drobný text uvádějící: "Mysleli jsme si, že bude vtipné sem tohle vložit. Polibte nám a vypněte si pauzu, co tam teď máte." (Alfréda)
  • Ve scéně, kdy Cindy (Anna Faris) přemůže vraha, který vypadne z okna, a běží za otcem, má mít ruce svázané, ale nemá. (Čiban)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Mlčenlivý Bob zabijákem?

Mlčenlivý Bob zabijákem?

24.08.2006

Kultovní figurka na filmařské šachovnici, režisér Kevin Smith, poskytl další informace o svém příštím filmu, do něhož se pustí poté, co skončí s propagací aktuálních Clerks 2. Jak už ohlásil dříve,… (více)

Reklama

Reklama