Reklama

Reklama

Scary Movie: Děsnej biják

  • USA Scary Movie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zabiják v masce sleduje Cindy i její přátele. Má něco společného s tajemstvím loňského léta? Cindy a parta jejích nic netušících přátel se musí mít na pozoru... (SPI Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Grandiózní počátek série, která vykrádá všechny americké hitovky a k tomu přikládá správný zparodovaný humor, který chyběl od doby Žhavých výstřelů nebo samotných výstřelků Leslieho Nielsena. Scary Movie vůbec není nesmysl. Celé je to rozhodně jedna velká zabalená zábava, která potěší tím, že se snaží o navrácení parodií do filmového průmyslu. Bohůžel už je vedlejší defekt to, že se na ní vozí parodie, které jsou trapné, příšerné nebo ubohé, jenže většinou ve spojitosti, že na ní spolupracoval jeden z tvůrců tohoto bijáku. Scary Movie je přesto povedená komedie, která kloubí, nechutné s povedeným a nakonec pro diváka vyplivne něco, co zaručeně pobaví. I když na druhou stranu jak koho... --- Znal jste dobře oběť? - Jo. Pak ale začala kecat o nějaké žalobě, tak jsem jí rychle ten prst z prdele vytáhl. - Jaká byla vaše poslední slova? - Táhni, děvko! ()

Melies 

všechny recenze uživatele

4 / 10 Obstojná paródia s niektorými vynikajúcimi momentami, ktorá však často sama sebe (a očividne s veľkou radosťou) podráža nohy zbytočnými nechutnosťami. A nezmierňuje to ani účasť niektorých viac ako oku lahodiac slečien, ktorých spoločný obvod pása by ste museli rátať na atomovej kalkulačke. Slabý priemer, silný podpriemer. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Zhulený a nadržený otrocký spletenec zparodovaných scén z jiných filmů, kde na každý z těch pěti dobrých fórků (Vymítač ďábla, Dawson, rasistické vtípky...) připadá dalších 20 až 30 buď pubertálně trapných, ultratrapných nebo nejtrapnějších v historii kinematografie (obzvlášť mě serou neustálé narážky nato, že jde o film). Stejného vzorce se pak drží i všechna pokračování. Přiznávám, že ve své době se mi to nemálo líbilo, dnes se zato hluboce stydím. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Už samotná myšlienka zparodovat Vreskot (aj keď sa samozrejme vtipkuje aj na účet iných filmov) sa mi zdá pochybná, pretože objekt sám sa už nebral veľmi vážne. Humor má navyše nevalnú úroveň, je často predvídateľná, čo je u humoru dosť podstatná chyba. Aj v hlušine sa ale nájde pár perličiek. Len to mohlo byť všetko vzaté z inej stránky. Napríklad sa tu mohol spracovať aj nejaký inteligentný dej, ktorý by nás príbehom sprevádzal a zároveň si robil vtipne srandu z tých rádoby klasík ako je "Piatok trinásteho", "Haloween", "Tajomstvo minulého leta", "Vreskot" ... ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tímto filmem začala vlna novodobých parodií. Objevil se nový, jiný styl. V této době je již sice provařený, ale přesto můžeme být rádi, že tohle vůbec vzniklo. Spousta scének tvářících jako by to bylo myšleno vážně, spousta scének tvářících se naprosto opačně. A mnoho dalšího humoru zde. Tento první díl je zřejmě nejlepší z celé série. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (44)

  • Cindy (Anna Faris) se koupe ve vaně a holí si nohy, obličej a jazyk. Když si však holí obličej, na chvíli přejede holítkem po vlasech, ze kterých se ale neodřízne ani vlásek. (chleba24)
  • Ve scéně, kdy Cindy (Anna Faris) přemůže vraha, který vypadne z okna, a běží za otcem, má mít ruce svázané, ale nemá. (Čiban)
  • Anna Faris (Cindy Campbell) po filme nerada chodila do barov a klubov, lebo sa cítila trápne a doslova to neznášala, keď sa jej niekto spýtal, či hrala vo filme, a ona odpovedala: „Ahoj, áno, hrala som v Scary Movie." (Raccoon.city)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Mlčenlivý Bob zabijákem?

Mlčenlivý Bob zabijákem?

24.08.2006

Kultovní figurka na filmařské šachovnici, režisér Kevin Smith, poskytl další informace o svém příštím filmu, do něhož se pustí poté, co skončí s propagací aktuálních Clerks 2. Jak už ohlásil dříve,… (více)

Reklama

Reklama