Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivní parodie z pera Ivana Mládka nás zavede na soukromou narozeninovou oslavu, kterou si excentrický hrabě ke své potěše zpestří pozváním tehdejšího výkvětu televizní zábavy. Zatím co komici jeden po druhém opouštějí tento svět, přeživší jim vzdávají hold záznamem jejich vystoupení, který každý z nich dostal za úkol přinést jako prezent oslavenci. (Olík)

(více)

Recenze (29)

Petr_Vacikar 

všechny recenze uživatele

Deset malých běloušků jsem měl od malička velice rád. A dnes po dlouhé době jsem si tento film osvěžil. A jak to člověk vidí staršíma očima, více si všímá detailů, jak hrají danou roli. Někdy je to docela na křeč, později zbytečné přehrávání, místy né úplně dobrý zvuk.  Tenhle snímek, Měl díky hereckému obsazení ve složení našich nejlepších komiků být absolutně špičkové dílo. námět, parodický scénář, obsazení. Přesto to úplně nedopadlo. Proto jsem dnes ubral jednu hvězdu.  Pan Lír už nepředvádí tak působivý výkon a místy je to ta křeč. (Chápu věk) Potom Felix Holzmann, také to už nebylo ono. Luděk sobota. Ten se mi teda v této roli nelíbil nikdy :D Kdežto Jiří Wimmer! Výborný. A nakonec Jiří Císler!!! A ten mi bavil od začátku až do konce, kde dokonale zahrál nalitého. (Víme že?) Skvěle zahraná  role a ke konci filmu od opravdu perla za perlou. Jak píše uživatel see_sawandrew. Výborná scéna s Výborným Jiřím Císlerem. Já mám radši tu co byla dříve a také Kraluje Císler! U Smrti Františka Budína.  Spadl dolů a zabil se, na sedmém schodu nejspíš zakopl o Mládka -  Vy tomu věříte? Víte kolikrát jsem já spadl nalitej ze schodů a podívejte jsem jako křepelka - Ale on byl střízlivej - No tak ho někdo zabil no. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Vzpomínky na deset malých běloušků jsou rozhodně lepší než jaká je realita po skoro čtvrt století. Holt se humor a vtip vyvíjí, a co stačilo tenkrát, by nyní už neuspělo. Tedy v některých případech. Takový Kaiser by se mohl bez obav ve stejných scénkách rozbláznit znovu a i mladší divák by to asi pobral. Jsou to ale stejně všechno velké legendy české zábavy a ač třeba Holzmann nebo Sobota vystoupili ve scénce, která nebyla kdo ví jak napsaná, vždy jejich teatrální osobní kouzlo zafunguje. ()

Reklama

bosshunter78 

všechny recenze uživatele

hlášky a scénky z tohoto filmu si pamatuju z dětství až do dnes ( chycený Holzman v pastičce , nebo konstatování Miloslava Šimka - jsme tu uvězněni ,ven nemůžeme ... je tam strašný vedro!) jsou pro mě nezapomenutelné, je strašná škoda ,že se mi spooooousta let tato komedie úspěšně vyhýbá. Snad se dočkám!! ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Dějová zápletka není zrovna originální, humor místy dokonce hraničí s trapností. Na druhou stranu tu zazní i několik dobrých hlášek a navíc je zajímavé vidět tolik předních českých komiků pohromadě ve filmu, v němž ztvárnili sami sebe. Mnozí se nejspíš před kamerou setkali vůbec poprvé, už proto je zážitek alespoň jednou tuto parodii na detektivku shlédnout. Navíc nesmím opomenout, že je to jeden z mála filmů, kde si zahrál můj oblíbený komik Slávek Šimek, mimo něj i dvojice "Tlučhořáků" Kaiser s Lábusem, Holzmann a další, proto s hodnocením pod 3 * nejdu. 55% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Největším paradoxem na této parodii je, že jsem se bavil u těch kazet, které hostitel pouštěl ostatním hostům po smrti někoho z nich. Protože hraný děj v panství už tolik vtipný až na pár situací nebyl. Herecké obsazení bylo v pohodě – většinu z nich mám opravdu rád, ale prostě mi to zas až tolik nesedlo. Jsem z toho dost na rozpacích, ale spíš se přikláním k průměrnému ohodnocení. Přece jenom jsem čekal něco lepšího. ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Českém Šternberku. (rakovnik)

Reklama

Reklama