Reklama

Reklama

Cesta ven

  • Slovensko Cesta ven (více)
Trailer

Obsahy(1)

Filmy Marian (1996) a Paralelní světy (2001) vzbudil režisér Petr Václav velkou vlnu zájmu doma i v zahraničí. Po 13 letech přichází tentýž režisér s novým celovečerním snímkem Cesta ven – příběhem silné mladé matky, která se odmítá smířit s nepříznivým společenským statusem a snaží se vybojovat lepší život pro sebe a svou dceru Sárinku. Cesta ven z obtížné situace je lemována zklamáním, ale také nadějí. Odvaha a rodičovský cit pomáhají Žanetě překonat překážky v podobě dluhů, mantinelů většinové společnosti i problémů ve vlastní komunitě. Syrový snímek se vyhýbá soudům i patosu a k tématu přistupuje s věcným nadhledem a místy i svérázným humorem. (Aerofilms)

(více)

Diskuze

Stegman

Stegman (hodnocení, recenze)

Wez

A jéje, po roce s "ničivou uprchlickou vlnou" se vracíme ke starým dobrým cikánským kauzám. :D

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

V tomhle filmu chyběla neuvěřitelné nějaká hudba která by dodala tu správnou šťávu. Velká škoda :-/ jinak to nebylo vůbec špatné.

InJo

InJo (hodnocení, recenze)

Hezký, už je to tady jak na novinkách a podobných webech, gratulace. :)

 

Karlos80: v tomto případě se píše "typu" ;)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

Humorné, jak plešatí primitívovia kritizujú systém vždy, keď niekto nemá peniaze, ale u cigošskej herečky je to, naopak, vždy dané pôvodom. My pseudohumanisti, furt veríme na ľudský individualizmus :-)

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

čo to? tvoje diskusie o "najlepšom dolfíkovi", alebo o "prvom roku kotlebovom", už nefičia, nahnedlá hlavo? :-)

 (hodnocení, recenze)

Slečna Dudová půjde k soudu. Majiteli bytu v Klíšské ulici v Ústí nad Labem došla trpělivost, neboť Klaudia absolutně nereaguje na jeho výzvy. Zajímavé je, že TV presstitutky, které se za Romku z povolání nejdříve zaručovaly, od ní nyní dávají ruče pryč a tvrdí, že jde o její soukromou věc. Není to krásné?

na příspěvěk reagoval dr.horrible, Karlos80

Stegman

Stegman (hodnocení, recenze)

Patriot.X

Je mi úplně jedno, jakou pověst má deník, ve kterém se ten bulvární článek objevil. Když otisknou něco takhle bulvárního (neověřeného a rádoby skandálního), tak je to prostě bulvár. Je mi ale jasné, že ty něco takového nepochopíš... ty se podíváš na jméno (MF DNES, Lakatoš...) a už všechno víš.

K těm tvým "pseudohumanistům": To, jak jsi je popsal, mi jasně ukázalo, že sis je vymyslel (nebo nějaký kamarád na fóru podobných "patriotů"), takže považuju za zbytečné se jim dál věnovat. Až nějakého pseudohumanistu (nebo třeba yettiho) uvidíš, dej mi prosím vědět.

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

Patriot.X

ja nevim, keď uvidím nejakého nezamestnaného s nedostatkom pigmentu, tiež by ma asi zaujímalo, čí neplatí, že ho to nebaví, alebo nemá z čoho :D

neni dudová neherečka slobodná matka? ja len tak 

Patriot.X

Patriot.X (hodnocení, recenze)

dr.horrible

Aha, takže ty se takhle zastáváš i bílých neplatičů? V tom případě se tady omlouvám všem, které jsem podezříval, že podporují Klaudii Dudovou kvůli jen jejímu romskému původu. Sypu si popel na hlavu... :-)

na příspěvěk reagoval dr.horrible

Patriot.X

Patriot.X (hodnocení, recenze)

InJo

To co jsi napsal má celkem hlavu a patu, ale problém je v tom, že majoritní společnost má k tomu negativnímu pohledu na romské etnikum důvody. Romové začali do Evropy přicházet už v 15. století a když se za několik set let nedokáží přizpůsobit, není s něco v pořádku. Mnou sesměšňovaní sluníčkáři a pseudohumanisti mi úžasným způsobem lezou na nervy tím, že reagují obviňováním z rasismu na jakoukoliv kritiku romů, pardon sociálně nepřizpůzobivých.

Patriot.X

Patriot.X (hodnocení, recenze)

Stegman

Pro humanistu není důležitá barva pleti těch, kterým pomáhá, zatímco pro pseudohumanistu je to důležitá nebo zásadní informace. Pseudohumanista vyjede jako rytíř v zářivé zbroji na pomoc romskému nešťastníkovi, ale nešťastník bílé pleti ho nechá chladným. Co se týká zdroje informací, čerpal jsem z MF Dnes(těžkej bulvár). Na závěr bych tě požádal, aby jsi přestal děsit lidi. Po přečtení tvé zprávy jsem vyrazil s mrtvolným potem na čele do nemocnice, kde jsem absolvoval CT srdce. Srdce se ukázalo jako zcela zdravé. Nebyly na něm nalezeny žádné mindráky! Takové hloupé a kruté vtipy na filmový server nepatří!!!

na příspěvěk reagoval dr.horrible, Stegman

InJo

InJo (hodnocení, recenze)

Patriot.X

Většině těch tebou zesměšňovaných "sluníčkářů" a "pseudohumanistů" jde podle mě hlavně o to, aby se majoritní česká společnost nedívala na Rómy jako na nějaké ve všech ohledech negativní "démony", z nichž je třeba mít a priori strach, nenávidět je a stranit se jich. Ať je jejich mentalita jakákoliv, pořád jsou to lidé. A lidé prostě nejsou jen černí nebo bílí (ehm :)). Nepochybuju o tom, že hodně z nich je takřka přesně takových, jak je mnozí Češi vnímají (i ve svém okolí bych celkem snadno pár "skvělých" případů našel). Ale snad ještě víc nepochybuju o tom, že nemalá část z nich žije celkem normální život... A už jen proto je podle mě skvělé, že vznikl film jako je Cesta ven - fim, který některé předsudky vyvrací, ale jiné zase svym způsobem potvrzuje (no spíše upřesňuje a objasňuje). Je to zkrátka komplexní obraz daného etnika - ani náhodou to podle mě není jednostranný (ať už pozitivní, či negativní) pohled.

na příspěvěk reagoval Patriot.X

Stegman

Stegman (hodnocení, recenze)

Patriot.X

Za pseudohumanistu se nepovažuju (víš vůbec co to znamená? A kdo je podle tebe humanista?), ale odpovím ti: Svůj světonázor nestavím na tom, co bulvár zjistí za informace. Dobře se podívej třeba jen na tuhle diskuzi: jestli se tady někdo z té "zásadní" zprávy o nájemném může rozskočit, tak jsi to ty a Sisyfos. Ostatní to nechává docela chladnými. Ocenil bych, kdyby sis příště vyléval své zamindrákované srdíčko na parlamentníchžvástech.cz nebo tak někde. Na filmový server takovéhle kecy moc nepatří.

na příspěvěk reagoval dr.horrible, Patriot.X

Patriot.X

Patriot.X (hodnocení, recenze)

Sisyfos

Dobře jsi to napsal, ale sluníčkáře a pseudohumanisty stejně nepřesvědčíš. Zmíněné existence toužebně hledají nějakou romskou osobnost, která by se vymykala vžitým představám o tomto etniku. Rádi by ji následně dávaly za příklad toho, že všichni přece nejsou stejní. :-) To hledání se jim ovšem bolestně nedaří a zlostně prskají, když jim někdo boří jejich krásnou představu o hodných pracovitých romech, abstinentech a nekuřácích, co nikdy nelžou a nekradou a pouze potřebují tu šanci, aby to dokázali. Přejme jim hodně zdaru v dalším hledání. Jednou to vyjít musí... :-D :-D

na příspěvěk reagoval Stegman, InJo

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

dr.kokot: a jak to prosimtebe souvisí s tématem, resp. s tm co jsem zde napsal?

Uživatel Karlos80 smazal svůj příspěvek.

Uživatel dr.horrible smazal svůj příspěvek.

Sisyfos

Sisyfos (hodnocení, recenze)

Ještě nedávno se například psalo: "Kavárna Vladimíra Menšíka končí, syn slavného herce neplatil nájem."

 

Takže tohle by bylo rasistické jenom v případě, pokud by byl Menšík romského původu? 

No nic... kašlat na to, verbální výrony nechám Verbalovi :)

na příspěvěk reagoval InJo, Patriot.X

Sisyfos

Sisyfos (hodnocení, recenze)

Proč ji vlastně Petr Václav, Jan Macola, Miloš Lochman, Karel Chvojka nepomohou rovnou a jen podporu vyjadřují? Tak ať ji pomohou situaci vyřešit buď finančně a nebo ubytováním. Vždyť spolupracovali tak dlouho. Pro své zaměstnance a přátele bych to také udělal. Místo toho brnkají na nějakou rasistickou strunu. Dudová je nyní slavná herečka a tak o ní prostě média budou psát, s tím musí počítat, že negativně i pozitivně a budou hodnotit všechny její přešlapy i plusy. Je to veřejně známá osoba a držitelka ocenění. Přišlo by mi smutné nepsat o těchto věcech jenom proto, že je romského etnika a svalovat své chyby na společnost. Jistě, že toho někteří využijí pro falešnou argumentaci, že se tak chovají všichni Romové. Není to pak však stejný předsudek, který generalizuje společnost a stejná diskriminace jen naruby, říkat, že se píše jen o nich a pak je to rasistické? Každý by si měl zamést před vlastním prahem.

Sisyfos

Sisyfos (hodnocení, recenze)

Navíc, místo toho, aby vše vyřešila, byt tedy aspoň zodpovědně vyklidila a smlouvu vypověděla, aby mohl majitel byt znovu pronajmout a nebyl ztrátový, do všeho tahá právníka, hraje ublíženou, dál porušuje nájemní smlouvu neplacením a dál vystavuje majitele ztrátám a celý problém tak, ku škodě a dalším ztrátám majitele, dál prodlužuje. Takových nájemníků se vždy děsím, když byt pronajímám.

Sisyfos

Sisyfos (hodnocení, recenze)

Pronajímám také dva byty a výpadek bez upozornění, by mi způsobil nemalé potíže. Každý neplatič, jenž nedá vědět, jakýkoliv (národnosti, pleti, etnika, to je šumafuk), tak jedná nezodpovědně a do své nezodpovědnosti zatahuje i další. Přeci je normální, pokud něco splácím, upozornit danou společnost, majitele, kohokoliv na své problémy, aby se mohli včas zařídit, nevznikla jim újma a s dotyčným se dohodnout na řešení problému. Ne, mnozí se jen vymlouvají a důležité pro ně je nalézt si nepřítele a spojit se proti nepříteli, který pak může za všechny jejich problémy a jejich vlastní chyby. Často pak celý svůj pokrytecký život stráví obviňováním druhých ze svých vlastních chyb.

Sisyfos

Sisyfos (hodnocení, recenze)

Rob Roy

Majitel bytu Studecký to popírá. „Vždyť já ji nemůžu sehnat, od té doby, kdy převzala byt, jsem s ní nemluvil. Kdyby mi nabízela splátky, tak po tom skočím, o nic jiného mi nejde," reagoval.
Svoji verzi má i pro vysvětlení, kdo měl v bytě bydlet. „Věděli jsme, že by tam občas měla být maminka, ale jen aby pohlídala dcerku Klaudie Dudové, kdyby potřebovala natáčet v Praze," uvedl Studecký. 

Jelikož se pí. Dudová rozhodla řešit vše přes právníka a pana majitele nehodlá již kontaktovat, tyto maily a sms se  samozřejmě dají dohledat a pokud si majitel nevymýšlí (nevím, proč by měl), budou u soudu průkazné Jak si vůbec může někdo dovolit neplatit nájem bez upozornění majitele? Majiteli tím vzniká vždy škoda a možné výpadky ve financování svých životních nákladů a dalších investic atd. Neexistuje omluva pro to, že Dudová neplatila bez upozornění majitele. Pravděpodobně pro nekontaktování měla i důvod, protože její matka nemá kde bydlet a rozhodla se nejdřív vyřešit vše s rodinou, což však nemůže sloužit jako omlovua. To je celé.

Enšpígl

Enšpígl (hodnocení, recenze)

Považovat MF dnes za serioznější :)) nicméně je docela škoda, že to co sem dal Rob Roy není víc na očích, čili se dá očekvat další vlna "filmových fanoušků" jako po českých lvech co by jinak o ten film ani nezakopli

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Z ofic. FB stránky k filmu Cesta ven - V reakci na článek Romská hvězda filmu Cesta ven dluží na nájemném, který MF Dnes otiskla 1.4.2015 na titulní straně a řadu navazujících mediálních výstupů, zasíláme reakci Klaudie Dudové:
"No vlastně mi přetekla Cesta ven do osobního života, a ta postava Žanety se mi lepí na paty. Chtěla jsem pomoct vlastní rodině, a tak jsem pro ně získala byt, protože to s lidmi umím, nejsem tmavá a mnoho lidí ve mně nevidí typickou Romku. A taky v tom možná hrálo roli to, že jsem hrála ve filmu. To bylo ještě před těma cenama. Tak mi ten byt prostě dali. Podepsala jsem smlouvu. Majitel však věděl, že v bytě bydlet nebudu, že v něm bude bydlet máma a její nový přítel. A je pravda, že neplatili. Když jsem se to dozvěděla, snažila jsem se, aby byt platili. Slíbili mi to, jenže neplatili. Takže pak už jsem nevěděla, jak mluvit s mámou a co říct tomu majiteli, co měl právo na svůj nájem. Nabídla jsem mu zaplatit za mámu a jejího přítele ve třech splátkách. To odmítl, že chce vše najednou a nebo nic. Proč nechtěl peníze po třetinách, ale radši na mne zavolal média, nevím. Možná proto, že, jak řekl, jsem prý vyhrála nezaslouženě Českého lva a teď to schytám. Velmi mne mrzí, že opět kolují články o tom, jak se Romové špatně chovají, a že nás zase mohou hodit do jednoho pytle."
Vyjadřujeme krajní znepokojení nad tím, jakým způsobem se deník, považující se za seriózní, uchýlil bez ověření informací k publikaci senzacechtivého článku, jehož vyznění podporuje rasistické stereotypy zakořeněné v části české společnosti.
S pronajímatelem bytu vstoupí v nadcházejících dnech do kontaktu právní zástupce, jehož prostřednictvím bude celá "kauza" uzavřena.
Klaudii vyjadřujeme naši plnou podporu a těšíme se na další spolupráci s ní.
Petr Václav, Jan Macola, Miloš Lochman, Karel Chvojka

na příspěvěk reagoval Sisyfos

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

Ne, tohle není apríl, ale raději tu nic nepsat  a nechat to spláchnout do propadliště politicko korektních multikulturně antidiskriminačních dějin :-D . Jo, ale je to hééérečkáá:-)

na příspěvěk reagoval dr.horrible

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

samozřejmě že sem film viděl, ty snad hodnotíš něco co jsi neviděl?

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

Karlos80

Mozem sem este skopirovat ten post, jak precitla ona a poslal ta za tvoje nackovstvo do analu. A jak ty si potom fnukal a nikto si ta nevsimal. Co myslis, nazi? Nechces toho spamu nechat a tahat spat do kazajky?

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

dr.horrible

SNORLAX si ty ubožáku neber do huby já s ní nkdy problém neměl, jsem tu už dlouho abych o ní něco věděl a trochu ji i znal, když už se názorově neshodneme co se politiky atd týče (přiznávám taky jsme byl naivní a nevěděl vše, než jsem prostě z toho blbýho snu procitl), tak filmově máme velmi podobný vkus, tak už to holt v životě bývá. a ted bys už mohl zas odpálit..

na příspěvěk reagoval dr.horrible

Uživatel dr.horrible smazal svůj příspěvek.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

Karlos80

Som myslel - odkedy si ta snorlax po rokoch odobrala a nazvala ta (citujem) "xenofobni nacek"; ze si si vstupil do svedomia a svoje primitivne konspiracie nechal na pochod proti homosexualismu, bodohonicska nulo

na příspěvěk reagoval Karlos80

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

Rasismus, antisemitismus, xenofobie a další podobné nesmysly jsou jen účelová nálepky, cejchy jenž se vypalují každému nepohodlnému podle potřeby..

na příspěvěk reagoval dr.horrible

Související novinky

22. Český lev - výsledky

22. Český lev - výsledky

22.02.2015

22. ročník cen Český lev má za sebou vyhlášení vítězů. Za favorita bylo považováno Fair Play Andrey Sedláčkové, jež šlo do boje s patnácti nominacemi, nakonec ale neproměnilo ani jednu a získalo… (více)

22. Český lev a Cena filmových fanoušků

22. Český lev a Cena filmových fanoušků

14.01.2015

Česká filmová a televizní akademie vyhlásila nominace na 22. ročník výročních cen Český lev. Vybírala z 32 celovečerních hraných filmů a 23 dokumentů, uvedených do distribuce v roce 2014. Nejvíce… (více)

Reklama

Reklama