Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sešlý vysoužilý zloděj (Lino Ventura) a mladý lupič (Jean-Paul Belmondo), který je mu k ruce - dva hlavní charaktery filmu, který je skrytým pokladem francouzké kinematografie. Po 45 letech je tento archivní snímek mnohem čerstvější, než jiné z této doby. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (52)

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Stará černobílá detektivka. Je to opravdu z úplně jiné doby a bylo pro mě obtížné se do toho nechat vtáhnout, člověk má tendenci na to koukat pomalu jako na dobový dokument. Ale nakonec skvělé herecké výkony překonají ty věky a je to i napínavá podívaná; byť je od počátku jasné, jak to asi dopadne. Dávám slabší 4, ale i s ohledem na historickou a uměleckou hodnotu filmu. Jako krimi-drama by to z dnešního pohledu už bylo trochu slabé. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Máme tu dva lupiče. Jednoho vysloužilého a jednoho mladého s tváří Lino Ventury a Jeana-Paula Belmonda. Jeden je na útěku před italskou policií, druhý plný ideálů a svých představ. Hlavní postavou je právě Abel Davos (Lino Ventura), který je tahounem celého, velmi dobře zpracovaného příběhu z oblasti podsvětí, které na své výjimečnosti nic neztrácí ani dnes. Klasický francouzský černobílý gangsterský snímek mající ve svém žánru vše podstatné. Že prý francouzský noir. Ale jo, proč ne, potenciál na to má. Předností však je, že je snímek natočen tak, že dokáže oslovit i dnes. ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

TECHNICKÁ POZNÁMKA: Dajte si prosím pozor na sprasené DVD od spoločnosti MIDO FILM. Obraz je 4:3, originálny zvuk je taliansky príšeroidný synchrón (!!!), české titulky tu vôbec nie sú, a ako bonus nájdete namiesto ohlasovaného traileru a fotogálerie (čo už je samo o sebe hnus) Renčov spot na ODS. Vrcholom odpadu je ale český dabing, ktorý vyrobili v BRNE a je na zblitie (z toho teda vyplýva, že BELMONDA nedabuje ani KRAMPOL a ani TŘÍSKA). (8.9.2006) ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Ventura a Belmondo jsou jedinými pozitivy. Scénář, a asi se to týká i předlohy, není moc propracovaný a pracuje s náhodami (přestřelka, setkání v lese), děti jsou úplně bez citu, protože jim absolutně nic nevadí (ani smrt blízké osoby), a hlavně je to celé natočeno nevzrušivě a bez jakékoliv invence. Ani se nedivím, že to nikoho při premiéře nezaujalo. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

On je v podstatě velký risk na tenhle snímek kouknout, neb Lino Ventura dává zlodějského zabijáka s takovou lehkostí a uvěřitelností, že jsem se přistihla, jak se mi kroutí palce u nohou nervozitou a moc jsem mu přála, aby se z té šlamastyky nějak dostal. Mladinký Jean-Paul Belmondo, jediný ochotný podat pomocnou ruku psanci, působil nadmíru sympaticky, líbil se mi. No a že mám slabost pro tyhle staré černobílé kousky, přimhouřím očičko a dám plný počet.. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v talianskych mestách Miláno, Sesto San Giovanni a francúzskych mestách Nice a Paríž. (dyfur)

Reklama

Reklama