Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francois Leclerc (Jean-Paul Belmondo) se vrací z vězení do rodného města. Vzpomíná na vše, co předcházelo zinscenovanému soudu a nespravedlivému rozsudku. Přichází, aby se pomstil. Město nyní stejně jako před lety politicky i ekonomicky ovládá Ligard, bohatý průmyslník. Díky šarmu se Francoisovi rychle podaří dostat do rodiny. Ligardova dcera se do něj zamiluje, její otec mu svěří významnou pozici ve svých podnicích. Bez skrupulí zničí Ligard Francoisova otce, který je lídrem politické opozice. Ale Francois tiše pracuje na tvrdém úderu, rozhodnut pomstít roky strávené ve vězení, ztrátu cti i hanbu svého otce. (Česká televize)

(více)

Diskuze

čmelák2

čmelák2 (hodnocení, recenze)

Je to zajímavé, když jsem byl mladší, tak mě tato belmondovka nebavila, přišla mi hrozně pomalá a nezáživná. Dneska jsem ji viděl po letech a považuji ji za jeden z nejlepších Belmondových filmů. Když k tomu připočtu výbornou Laiovu hudbu, skvělé herecké výkony hlavních představitelů i povedený konec, není více co dodat. Jsem moc rád za vydání tohoto filmu na DVD, jenom mě mírně zklamal dabing, ktérý je převzatý z VHS. Dabing bohužel režíroval pro nějakou společnost Bohdan Tůma v roce 1994 a všehovšudy tady dabuje pět lidí. Jediný Krampol mluví jenom jednu postavu. Ženské postavy dabují Paulová a Menšíková, mužské pak Molčík, Mahdal a Přeučil. Člověk se pak trošku ztrácel v dialozích, když Paulová telefonovala a odpověděla jí zase Paulová. Zkrátka porevoluční výtvor, dneska už spíše historická rarita.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

JosephineM

JosephineM (hodnocení, recenze)

Nejlepší Belmondův film. Naprosto. Spojení Henri Verneuil a Belmondo - výsledkem je vždy kvalita. a kdo viděl trailer, ten pochopí.

Reklama

Reklama