Reklama

Reklama

Muž z Hongkongu

  • Francie Les Tribulations d'un Chinois en Chine (více)
Trailer

Multimilionář Artur Lempereu (Jean-Paul Belmondo) je znuděn životem doslova k smrti. Dříve, než si z nudy sám sáhne na život, mu jeho přítel a guru poradí, aby uzavřel životní pojistku. A tak se Artur pojistí na dva miliony dolarů, které v případě jeho smrti dostanou jeho snoubenka Alice a orientální přítel Goh, kterého požádá, aby najal profesionální zabijáky, kteří ho mají zabít. Jenže právě když se tak stane, seznámí se Artur s okouzlující striptérkou Alexandrinou a najednou se mu strašně chce žít. Nezbývá, než se pokusit uniknout všem nástrahám, které na něj najatí zabijáci chystají a najít Goha, aby vrahy odvolal. Ten prý však odletěl rozjímat do himálajského kláštera. Začíná bláznivá honička, která hrdinu zavede nejen do Tibetu a zasněžených himálajských velehor, ale také do tisíce a jedné nebezpečné situace. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

topi 

všechny recenze uživatele

Další ze šíleně ztřeštěných dobrodružných komedií, plná absurdních situací a kaskadérských kousků samotného Belmonda. Podobně jako u Muže z Ria, i tady se fantazii meze nekladou. Broca s Belmondem byla parádní dvojka a je vidět, že si spolu rozuměli, když spolu natočili více filmů. Však jejich řádění a extempore popisuje Jean ve své knize "Mých tisíc životů" a kolikrát jsem fakt nechápal, jak se tihle dva týpci navzájem hecovali a co všechno na hotelech prováděli:). Zde se Bébel během natáčení seznámil s Ursulou Andress, se kterou potom sedm let žil. Nesmím opomenout naprosto geniální dabing z roku 1967, který celému snímku dodává opravdu jinší rozměr. Vladimír Brabec jako Belmondo v pohodě konkuruje Třískovi, Krampolovi i Moravcovi, kteří ho také dabovali. Další jména jako Miloš Kopecký, Jana Dítětová, Zdeněk Dítě, Lubomír Lipský, Vladimír Šmeral, František Hanus, Otomar Korbelář, Vladimír Hrubý, Oldřich Musil - to je něco tak dokonalého, oni nejenže dabují, ale u toho i hrají!! Umění slova, o tom to totiž celé je! Stará nepřekonatelná škola, nesrovnatelná s dnešní dobou!!! Pozor na druhý dabing z roku 1999, kterej je o ničem!! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Výborná podívaná. Nedávno mě příliš nepotěšil Muž z Ria, kterému k dokonalosti leccos chybělo i přebývalo, ovšem v případě Muže z Hongkongu už bylo vše v nejlepším pořádku. Dobrodružství, jak se patří, spousta nápaditých eskapád a gagů, prakticky žádné ani trochu nudné místo, postavy více než sympatické (přiznám se, že Jana Rocheforta jsem vůbec nepoznal), vynikající hudba a řada scén s působivou atmosférou. Čtyři a půl hvězdičky s radostí zaokrouhlím. ()

Reklama

Duke90 

všechny recenze uživatele

O poznání slabší než Muž z Ria. V podstatě jsem se skoro vůbec nezasmál a místo toho se spíš nudil. Jean-Paul Belmondo sice svého dobrodružného ducha neztratil, ale jen to a pohled na svůdnou Ursulu Andress bohužel k plné dokonalosti nestačí. Třeba si při další projekci ještě něčeho všimnu - v tom pozitivním slova smyslu samozřejmě. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Po hodinovom bezduchom prepinani v TV som narazil na zaciatok tohto filmu. Vravim si, že Belmonda si realne pamatam mozno z jedneho filmu, tak to skusim na pat minut. Nakoniec som to dopozeral cele. Bola to teda poriadna jazda. Podobnych fimov za sebou nemam vela, takze som ostal viac menej ohureny ake tempo si film drzi pocas celeho deja. Tie niektore sceny su fakt wau. Navyse nadherna Ursula bola bonus k tomuto zazitku. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další fajná Belmondovka. Opět výtečně namíchaný mix exotického prostředí, téměř nonstop akce a vtipu. Gag střídá gag, film rychle utíká, má spád, šlape jak hodinky, vše v něm funguje tak, jak má, je tam božská Ursula a celé je to prostě takové neodolatelné. Hned po Muži z Acapulca rozhodně Jean-Paulův nejlepší muž! A hnedka je to jeden z mých nejoblíbenějších filmů s ním. 80%. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (17)

  • Když jsou Alexandrine (Ursula Andress) a Arthur (Jean-Paul Belmondo) zavřeni v celách hongkongského žaláře, mají stejné vězeňské číslice, jen jinak seřazené – Alexandrina 1202, Arthur 2201. (Robbi)
  • Natáčení probíhalo téměř výhradně v exteriérech, v ateliéru vzniklo asi jen pět procent scén. Točilo se mj. v Káthmandú, Kuala Lumpur, Bombaji, Karáčí, Kalkatě, Hongkongu, malajské džungli a v Alpách. Natáčelo se od 5. ledna do 14. května 1965.
    (vesper001)
  • Pro první uvedení v československých kinech byly změněny nejen titulky, což byl u zahraničních filmů častý postup, ale byly také vystřiženy všechny scény se sovětským profesorem Parisem Nikolajevičem Proževalskim (Boris Lenissevitch). Jedním z uvedených důvodů byl dojem schvalovacích orgánů, že je sovětský akademik vylíčen příliš satiricky. (Robbi)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama