Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V nacisty okupované Paříži roku 1942 žije obchodník se starožitnostmi, který bohatne z laciných nákupů uměleckých předmětů od Židů. Z novin se dozví o svém židovském jmenovci, po kterém začne pátrat. Postupně se zaplétá do ponurého labyrintu rébusů a tajenek, až je nakonec zatčen a deportován… (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo dost ponuré. Robert Klein hledá svého jmenovce, který se za něj vydává a nechává za sebou stopy, které přimějí francouzskou policii, aby si pana Kleina řádně proklepla. Navíc ve válce, kdy bylo byť jen podezření ze sionismu smrtelným nebezpečím. Kdo a proč se se za skutečného pana Kleina vydává, se dozvíte až v poslední minutě a trochu při tom zamrazí. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

. . . P.S. Mimo mísu... S dvojím ořezem obrazu a dojebaným (ne)zvukem s českým dabingem nesledovatelné... Zase se jen ptám, proč to ti kulturně impotentní pazdráti z debilní šašské veřejnosrádní pořád dělají? Že by zase nějaká ta >židovina< ... (?!?) . . . Tak snad někdy ten film(!) dám na dvd, želbohu jak koukám, zdá se je vyprodáno... - - - - - (S utrpením nahlédnuto 16.3.2012 na >ajneklajne sprostoru< , /ne/hodnocení 138., otrávený nekometář zde jako osmnáctý - 16.3.2012) ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se už dlouho těšil a čekal jsem pětihvězdičkovou záležitost. Ach ty očekávání, jsem poměrně zklamaný. Zcela průměrný film, který neurazí ale ani nenadchadne. Člověk u něho musí dost myslet aby pobral všechny souvislosti. Ten film ale není moc chytrý, je prostě zmatený. Samozřejně mě nechával v napětí, ale i ten konec mě zklamal. Jakožto milovník fr. dramat jsem zvyklý na jejich poměrně otevřené konce. Vlastně je mám i hodně rád, když se z nich dá rozuzlení a pointa zřetelně poznat. Ale tady byl konec dost divný a vlastně u mě ten film ještě zkazil. Jsem z toho poměrně nešťastný, tak kvalitní, poutavý a originální námět (člověk si pořád říká jak to jenom může dopadnout) a výjde z něho tak průměrný film. Teď to vypadá jako že jenom kritizuju a přitom dávám trojku. Ale ten film není špatný. Námět mě dost zaujal, zajímalo mě jak to dopadne a Delon v něm taky opět ukázal kus svého hereckého úmění. Jen mě prostě topil ve zmatku, který nakonci není vyjasněn. A to je můj základní problém s Panem Kleinem. Je mi to moc líto.:-( 60 % Ale plánuji se na to po čase podívat ještě jednou a víc se přitom soustředit. ()

danoo 

všechny recenze uživatele

Citlivá a tak trochu i náladová štúdia ľudskej ľahostajnosti, nesprávnej identity a dvojníctva, teda všetko tém, na ktoré som istým spôsobom zaťažený, a preto mi nedá nepovedať, že spomínané motívy sa okrem tradičnej tvorby Alfreda Hitchcocka či Davida Lyncha, objavujú už v Bibliii, a svoju renesanciu zažívajú v romantizme 19. storočia, napr. E. A. Poe v poviedke . W i l l i a m . W i l s o n . zachytáva rozpoltenie osobnosti medzi vedomie a svedomie, na čo mu slúži práve symbol dvojníka. Aký je však Loseyov Pán Klein? Typ priemerného, neutrálneho zlatokopa, ryžujúceho v mútnych vodách vichystického Francúzska, ktorého život sa rozpadne ako domček z kariet v okamihu, keď zistí, že má dvojníka. Žida. Nikdy ho síce nestretol, ale túžba pozrieť sa mu do očí sa stáva jeho posadnutosťou... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Chtěl zůstat v bezpečí - jenomže bezpečí přestalo existovat. Chtěl poznat pravdu - ale o kom ? O NĚM - nebo o sobě ? V každém případě na to nebyla vhodná doba. Atmosféra snímku je velice neodbytná, vyvolává lehké mrazení v zádech a mírnou nevolnost v oblasti žaludku. Protože tušíte, co může přijít - protože proti výkonné moci režimu jednotlivec nic nezmůže. Ocitá se v roli ovce - a není mu nic platné, že je hrabivou a tím pádem i dostatečně bohatou ovcí na úrovni. Hladoví vlci jsou všude kolem - spolu s privilegovanými ovcemi, které mají tu výsadu, že jim smějí sloužit. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Snímek získal v roce 1976 Césara za nejlepší reiži, nejlepší design a nejlepší film. Dalším 4 nominace ve vítězství neproměnil. (Terva)
  • Trvalo dva roky, než Delon (Robert Klein) nalezl režiséra pro tento snímek. (theSaint)
  • Dle Delonových (Robert Klein) vlastních slov je to nejlepší film, který kdy produkoval a nejkrásnější role, kterou kdy hrál. (theSaint)

Reklama

Reklama