Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na policii i na Paříž chtěl jednou provždy zapomenout, ale vrátil se, aby našel vraha své dcery... Bývalý policista Daniel Pratt žije na africkém ostrově v zapadlé rybářské vesnici. Má tam svůj malý bar, slunce, moře a přátele a nechybí mu ani Paříž, ani jeho bývalá práce. Do svého ráje však dostane nečekaný telegram – jeho dcera měla smrtelnou nehodu. Pratt se okamžitě vrací do Francie a znovu se noří do toho, před čím kdysi utekl, čeká ho podsvětí, zločin a zkorumpovaná policie. Jeho dcera se totiž stala obětí záhadné teroristické skupiny, která už delší dobu „čistí“ město od pochybných existencí. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

Skip 

všechny recenze uživatele

Tohle mohl být dost dobrý film o pomstě, protože námět byl docela dobrý. Jenže ono se to jaksi moc nepovedlo a byl z toho jen takový průměrný filmeček, který proběhne před očima od jedné mrtvoly ke druhé, aniž by vás něco aspoň na chvíli zaujalo, nepočítám-li inspektorčiny odhalené vnady. Závěr v cirkuse byl bohužel až trapný. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že už natočil DELON lepší filmy než je tento. Ale musíme si přiznat, že značka Alain DELON má takový zvuk ve filmografii, že jen málokdo odolá se na j a k ý k o l i film s tímto hercem podívat. Ale zase tak špatné to nebylo. Špatný byl jenom výběr představitele Reinera. Totiž, kdo zná Jacquese PERRINA, okamžitě pochopí, že on je hlava toho trestného komanda. Podobnou roli sehral už v mnoha jiných filmech (je fešák nikdo by to do něj neřekl) a přesto jako strážce zákona selže. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Když si Alain film produkuje, odrazí se to vždycky v jeho kvalitě. Už jsme měli výhrady k mnoha "jeho" filmům, Slovo policajta je takovým reservoárem všeho, co lze jím produkovaným filmům vytýkat. Scénář je jak máslo, hlaďoučký, krásně namazaný pro velkého tvrďáka. Už ten wrestlerský vstup na pláži je blbej jak necky, a nenechte se odradit, nebudeme se pohybovat v Karibiku, ale po Lyonu. Hlavního padoucha snadno uhodnete, některé vedlejší motivy jsou až trapně namazané ("jsem tak sama"), že se až začnete stydět za Alaina. On se ale nestydí ani za mák a ještě si nakonec střihne anglicky zpívaný duetek. Jenomže film odsejpá a já jsem viděl tolik horších věcí... ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky přesně vystihují tento snímek. Nic převratného to není, ale koukat se na to dá až do konce. Kdyby na stejný scénář udělali film v USA, byl by to jeden z mnoha a bylo by to trapné, avšak osoba jako je Alain Delon tomu dává něco víc... když nic, tak se na něj aspoň dá dívat :-D. Co se mi hodně líbilo byl závěr, kdy se Delon převleče za kluna, aby se tak dostal k hlavnímu padouchovi, následuje scéna podobná závěrečné scéně z filmu "Profesionál" s J.P.Belmondem, kdy hlavní hrdina tak úplně nezabije svého nepřítele.... Jinak takový bonbónek na závěr. Jeden z druhé várky oddělaných je Enguma ze seriálu "Julie Lescautová". ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Pinheiro se stále snaží natočit detektivku a já s odstupem času už můžu říci, že marně. Vznikl hloupý akční film, který si bohužel napsal Delon sám. A Pinheiro mu v tom pomáhal. Tedy přesněji řečeno, pomáhal mu do filmového hrobu. A nehudební skladatel spáchal glycerinovou bombu v podobě přeslazených a umolousaných melodií. Jediné, co by jej mohlo v mých očích rehabilitovat, by mohlo být, že měl uši zalité voskem. (Jen mne tak napadá, že pokud tomu tak nebylo již tehdy, nebylo by od věci tak učinit nyní.) Jednou se na to podívat dalo. A přitom podívání se mohlo s obdivem pokývat hlavou nad tím, že Delon nebyl v padesáti ani náhodou páprda. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně v hotelu, kdy nastražená kulovnice vystřelí dveře ze zárubní, tak na nich není ani škrábnutí. (sator)

Reklama

Reklama