Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na policii i na Paříž chtěl jednou provždy zapomenout, ale vrátil se, aby našel vraha své dcery... Bývalý policista Daniel Pratt žije na africkém ostrově v zapadlé rybářské vesnici. Má tam svůj malý bar, slunce, moře a přátele a nechybí mu ani Paříž, ani jeho bývalá práce. Do svého ráje však dostane nečekaný telegram – jeho dcera měla smrtelnou nehodu. Pratt se okamžitě vrací do Francie a znovu se noří do toho, před čím kdysi utekl, čeká ho podsvětí, zločin a zkorumpovaná policie. Jeho dcera se totiž stala obětí záhadné teroristické skupiny, která už delší dobu „čistí“ město od pochybných existencí. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejhorší Delonův film, který jsem viděl. Je cítit snaha dostat do klasické francouzské kriminálky americké trendy a hudbu, která sem však vůbec nepasuje a celý Delon je taková malá parodie sama sebe. Jsem milovník starého Delona, uhlazeného elegána, který nikam extra neběhá nebo nevyvádí, ale už jen jeho chůze nebo pohled vzbuzuje respekt, který se mi v tomto filmu vůbec nedostávalo. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Tohle mohl být dost dobrý film o pomstě, protože námět byl docela dobrý. Jenže ono se to jaksi moc nepovedlo a byl z toho jen takový průměrný filmeček, který proběhne před očima od jedné mrtvoly ke druhé, aniž by vás něco aspoň na chvíli zaujalo, nepočítám-li inspektorčiny odhalené vnady. Závěr v cirkuse byl bohužel až trapný. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Zastřelte režiséra, vymyslete jiný konec, změňte hudbu a bude to docela dobré. Škoda, že to nenapadlo tvůrce. Zmrvit adrenalinovou scénu, ve které se hlavní hrdina vrhne i s autem do řeky naprosto imbecilním hudebním podkladem a „originálním“ zpomaleným snímáním, to už chce talent z kategorie mimořádných. A zakončit takový film scénou s klaunem mohlo napadnout jen osvíceného ducha s IQ pokojové teploty. Ty dvě hvězdičky jsou opravdu, ale opravdu jen za Delona, který dělá, co může, aby příběh utáhl a diváka udržel u obrazovky. Jeho fyzička je obdivuhodná a fantazie při likvidaci protivníků také (scéna s oříšky). Bohužel, to je z pozitiv všechno. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Z těch delonpoliziotteschi 80. let sice slabší kousek, především naprostou průhledností a nijak vymakaným příběhem, na druhou stranu se mi líbilo to pomalé plynutí děje (pravda někdy až moc pomalé), několik Delonových hlášek, pár velmi zručně a dovedně natočených scén (kamera se tady vážně hodně snaží), a překvapivě ani Delon se tu nebere tak vážně, když si nakonec zahraje klauna v cirkuse. Ostatně ty scény v cirkuse patří k tomu nejlepšímu z filmu (i když ona plavba Rýnem a vloupání se do něčí lodi taky mělo něco do sebe), protože je v tom vše. ("Myslel jsem, že tě budu dost nenávidět na to, abych tě zabil, ale je mi z tebe akorát k zblití.") Je to vlastně takové Přání smrti naruby, s otazníkem, nakolik může člověk brát spravedlnost do svých rukou a jak dlouho může trvat, než se to vymkne a doplatí na to nevinní. Což jako téma se mi líbilo hodně. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková delonovsky syrová brutální kriminálka, která se mi zdá jako jedna z nejslabších. Iritoval mne kontrast , který byl nevěrohodný : když je Delon ve Francii tak je nekompromisní mstitel své zavražděné dcery, zatímco v Africe skotačí v jiném žánru na pláži s černouškama, což mi vzhledem k jeho typu osobnosti zdá se jaksi uměle našroubované asi jako u politika před volbami. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně v hotelu, kdy nastražená kulovnice vystřelí dveře ze zárubní, tak na nich není ani škrábnutí. (sator)

Reklama

Reklama