Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na policii i na Paříž chtěl jednou provždy zapomenout, ale vrátil se, aby našel vraha své dcery... Bývalý policista Daniel Pratt žije na africkém ostrově v zapadlé rybářské vesnici. Má tam svůj malý bar, slunce, moře a přátele a nechybí mu ani Paříž, ani jeho bývalá práce. Do svého ráje však dostane nečekaný telegram – jeho dcera měla smrtelnou nehodu. Pratt se okamžitě vrací do Francie a znovu se noří do toho, před čím kdysi utekl, čeká ho podsvětí, zločin a zkorumpovaná policie. Jeho dcera se totiž stala obětí záhadné teroristické skupiny, která už delší dobu „čistí“ město od pochybných existencí. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

hans500 

všechny recenze uživatele

Na této delonovsé kriminálce je zajímavé že je až podezřele ve stylu amerických akčních béček, Delon hraje postavu jakou by si klidně mohl střihnout Jean - Claude Van Damme. Delon je však mnohem lepší herec a zvládl to skvěle, akční scény dobře natočené, a ani se syntenzátorová hudba není až tak katastrofální. Slušné 4* (kdyby byl tento film natočen v americe a hrál v něm již zmíněný Van Damme, dnes by to jistě byla klasika akčních béček, jedna z nejlepších). ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nápad čistit ulice od nepřizpůsobivých živlů jejich fyzickou likvidací komandem chladnokrevných střelců, mi přijde jako hodně dobrý a hodný zrealizování. Škoda jen, že ve filmu to chlápkům v černém dlouho nevydrží - jde jim totiž po krku Alain Delon, strašlivý a nemilosrdný jako sám anděl pomsty, který je i s pěti křížky na krku pořádný bourák. Na rozdíl od kolegy Belmonda moc nežertuje a neusmívá se, a když už se usměje, jde zpravidla o úsměv kobry před útokem na králíka... Jen ten konec v manéži mě kapánek otravuje, odmala totiž nesnáším cirkusy a ke klaunům chovám přímo bytostný odpor. Ale jinak příjemně oldschoolová kriminálka ve specificky francouzském teatrálním stylu. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Tisíckrát ohratý príbeh pomsty, ktorý ale vôbec nefunguje. Hlavný záporák a celé to čistiace komando, to je nápad, aký je slabý už aj na B-čkové filmy. Samozrejme nechýba mladá policajtka, ktorej stačí pár minút s Delonom a už ho volá do postele. Tu sa už nedá hovoriť o klišé, je to celé poriadne spackané a nenájdete v celom filme jedinú normálnu zaujímavú pasáž. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Za snímkem stojí sám Alain Delon podílející se na scénáři a snažil se tím povzbudit již znatelně uvadající zájem o kriminálky gangsterského typu, jejichž kromě Delona byli hereckými veterány i Lino Ventura či Jean Gabin. Delon v roce natáčení zrovna slavil své padesátiny a tak si snímek zřejmě udělil jako dárek. Těžko říct. Natočeno to není špatně, ale do očí až neuvěřitelně bije jednoduchost děje a jeho přímočarost. Příběh o pomstě, v tomto případě otce za svoji zavražděnou dceru, bylo v minulém století u filmařů vděčné téma, avšak především po akční stránce. Tady se spíše jedná o drama. Nějaká ta akce tu sice je, ale jen v rámci nutnosti. Smůlou je však dějová předvídavost. Těžko říci jak ve své době, ale dnes to po divácké stránce hodně kazí filmový zážitek i pro diváka vidějícího tento film vůbec poprvé. Herecký výkon Alaina Delona je však i nyní naprosto neoddiskutovatelný. Aby ne, má vtom již mnohaletou zkušenost. Film jako takový sice zase až tak ohromná pecka není, ale za shlédnutí rozhodně stojí. Snad už kvůli té své nenáročnosti příběhu. K odpočinkové filmové zábavě velice vhodné. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

„Zlatý osmdesátý léta..startky a pivo za dvě padesát.“ A tyhle francouzské akční kriminálky s Delonem a Belmondem. Slovo policajta vyniká kombinací vtipných hlášek a (docela brutální) akce, přičemž pamětihodná je zejména automobilová honička, při níž ve zpomalených záběrech Delonův vůz klouže do řeky a laciná syntezátorová muzika přejde do Wagnera. Dějová linka je příslušně předvídatelná (včetně toho, kdo za vším stojí) a závěrečná „šaškárna“, ano zbytečná. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně v hotelu, kdy nastražená kulovnice vystřelí dveře ze zárubní, tak na nich není ani škrábnutí. (sator)

Reklama

Reklama