Reklama

Reklama

Bazén

  • Francie La Piscine (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Alain Delon, Romy Schneiderová a bazén plný lásky, zášti a žárlivosti... Novinářka Marianne prožívá dovolenou v luxusní vile na pobřeží Středozemního moře s přítelem Jean-Paulem, neúspěšným spisovatelem, který nyní pracuje v reklamě. Vilu jim půjčili přátelé, kteří na léto odjeli do zahraničí. Marianne a Jean-Paul jsou spolu již přes dva roky a zdá se, a na první pohled je jejich vztah harmonický. Na neohlášenou návštěvu přijíždí Harry s osmnáctiletou dcerou Penelopou. Harry je úspěšný, modrooký krasavec, bývalý Mariannin milenec. Je přirozené, že se Jean-Paul neubrání žárlivosti. Napětí stoupá, zejména, když se Jean-Paul začne sbližovat s Penelopou. Ta mu otevřeně řekne, co si o něm její otec myslí: že je budižkničemu, který to nikdy nikam nedotáhne, že mu Marianne přenechal, když… Krásná letní atmosféra je pryč, je to návštěvou Harryho nebo si to Jean-Paul s Marianne nesou v sobě. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (108)

Murrro 

všechny recenze uživatele

V dusnej atmosfére horúceho leta rozohráva Deray hru štyroch krásnych tiel, tvárí a za nimi skrytých skazených myslí. Spolieha sa na herecké majstrovstvo výborne zvolených predstaviteľov ústredných postáv a na rozumne dávkované dialógy Jeana-Cleaudea Carriérea. Chvályhodne rekvizitami nezakrýva každú odhalenú bradavku Romy Schneider. Príbeh ale graduje príliš pomaly a k záverečnej kriminálnej línii sa dostáva podstatne neskôr, než by pri počte odznených replík a ukázaných bradaviek bolo adekvátne. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Alain Delon nikdy nepatril k mojim obľúbeným hercom, no po tomto snímku je možno čas na jeho prehodnotenie. Obsahová stránka je pomerne jednoduchá, vlastne celý príbeh sa odohrá v dome a pri bazéne, no to ako tu J. Deray dokázal narábať s atmosférou bolo úchvatné - pekne kontinuálna gradácia napätia a dusnoty medzi jednotlivými postavami, také niečo mám veľmi rád. K tomu treba prirátať jemný vánok ľahkého erotična, ktoré vyžarovalo z oboch žien a k spokojnosti už viac nebolo treba. Nadpriemer. 75/100 ()

Reklama

Vironey 

všechny recenze uživatele

Tohle je film přesně podle mého gusta! Mrazivá atmosféra v letních vedrech, erotické dusno, brilantní herecké výkony a syrový příběh, který odhalí to nejšpinavější dno lidské psychiky. Nic pro milovníky akčních filmů a odpůrce vztahových dramat. Film plyne velmi pomalým tempem, jen se tak líně převaluje jako božská Romy Schneider u bazénu, občas po vás ostře mrskne pohledem jako Delon po Ronetovi a ke konci vás naprosto odzbrojí cynismem a chladností hlavních hrdinů. Jedinou pihou na kráse tohoto filmu je pro mě místy nestravitelná herecká křeč Jane Birkin a občas trochu zmatený střih. Jinak naprosto skvostný zážitek. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavé ztvárnění vztahu, které je Jean-Paulem (dobrý Alain Delon) plasticky měněn podle potřeby a vnitřního rozpoložení. Jeho partnerka Marianne (nyní už půvabná Romy Schneider) prožívá nejdříve idylu, poté úplný rozpad a opětovné sblížení. Jejich přítel Harry (Maurice Ronet) je přitahován Mariannou a nakonec zabit Jean-Paulem z kombinace uražené ješitnosti, dobyvačné touhy, opilosti a pomstychtivosti. Harryho dcera Penelope (Jane Birkin) se stane rozbuškou mezi nimi. Ona svého otce nenávidí, protože se s ní hlavně chlubí jako se svojí novou trofejí, i když jako dcerou. A je mladicky přitahována k Jean-Paulovi a způsobí krizi v jeho vztahu. Nakonec vražda, která se měla stát začátkem nového života a nového vztahu, naopak posílá cizí prvek pryč a stabilizuje se určitý odosobněný faktor a sobectví ve staronovém vztahu. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Bazén ako taký je príjemná zábava a osvieženie. Na chvíľu, ak je s kým k nemu ísť, a ak je na koho sa pozrieť. Trochu čosi vzťahové riešiť. Sem-tam si začľapkať. No na dve hodiny je tohto zúfalo málo. A tak sa letné prevaľovanie pri bazéne obohatilo o krimi líniu riešenia vzťahového štvoruholníka. Ale nestačilo to. Vo výsledku je bazén príliš strnulý, scenáristicky chudobný a celkovo tak prihlúply, že to celé nemohlo byť myslené ani vážne, ani ako irónia prázdneho prežívania. Jednoducho: priemerný film s ikonickými hercami svojej doby, ktorý za opakované pozretie nestojí. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (25)

  • Športové auto Maserati Ghibli je V8 a malo by mať 8 valcov. Harry (Maurice Ronet) však hovorí, že je to V8 so 4 valcami, keď sa snaží zapôsobiť na Jeana-Paula (Alain Delon) na konci svojej jazdy. (Arsenal83)
  • Alain Delon o tom, prečo si do roly k sebe zvolil bývalú snúbenicu Romy Schneider: "S Romy už vo filme nikto nepočítal ani vo Francúzsku, tak som za ňou išiel do Nemecka. Doslova som ju producentom vnútil. Povedal som, že tam buď budeme hrať obaja, alebo sa film nenakrúti." (Arsenal83)
  • Francúzsky návrhár André Courrèges vytvoril pre film mnoho vlastných kúskov, ako napríklad plavky, ktoré nosili Schneider a Birkin. (Arsenal83)

Reklama

Reklama