Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trollové jsou vždy veselí a šťastní skřítkové, kteří nejvíce ze všeho milují hudbu, tanec a zpěv. Jedinou vážnější starost na světě jim dělají Bergeni. Ti si totiž myslí, že můžou být šťastní jedině tehdy, pokud budou mít Trolla v žaludku. Bohužel však už dlouhou dobu žádného na jídelníčku neměli. Trollímu králi Peppymu se totiž podaří i se všemi jeho poddanými utéct a založit vlastní veselé městečko Trollíkov, které se Bergenům, v čele s princem Chroupou, nedaří a nedaří nalézt. A tak je jejich království oproti šťastnému a barevnému Trollíkovu naplněné nabručeností, zlobou a vztekem. Naděje na změnu Bergenům vysvitne v okamžiku, kdy se jim podaří skrytý Trollíkov vyčmuchat a dokonce i unést téměř všechny jeho obyvatele. Z bergenských spárů se totiž podaří uniknout i dvěma Trollům, princezně Poppy a Větvíkovi. Těžko bychom hledali dva odlišnější Trolly, nekonečně optimistická Poppy všechny problémy řeší písní, tancem a objetím. Kdežto bručounský Větvík žije v neustálém strachu z Bergenů, netančí, nezpívá a především se s nikým nikdy neobjímá. A právě na těchto dvou hrdinech je, aby zachránili unesené Trolly z bergenských spárů. Což znamená vyrazit do jejich království, proniknout do vězeňských kobek, vysvobodit je a uniknout. A především to znamená, že Poppy a Větvík budou muset spolupracovat. A tak se tato dvojka vydává na záchrannou misi, plnou nečekaných dobrodružství a nesnází. Naštěstí na to nakonec nebudou úplně sami, potkají totiž další podivuhodnou osůbku, Bridget, která je nejen pomocnicí v kuchyni, ale i jedinou Bergenkou, která miluje zpěv, tanec a prince Chroupu. (Cinemart)

(více)

Videa (36)

Trailer 2

Recenze (194)

Koda 

všechny recenze uživatele

ZATROLENĚ, tak tohle byl muzikálový luxus posypaný třpytkami z p**le. V zásadě tohle prostě jednou člověk potřebuje, aby se odrovnal z náročného dne. Úžasně chytlavý animák, který má dobře pochopitelný příběh, spoustu známých písniček a dost vtipných, nečekaných až dvojsmyslných vtipů, že i já jsem se často smál. Další věcí je to, že se u toho ani člověk nenudí a od dob Shreka je tohle opět úžasně barevný film... ehm samozřejmě jen když je člověk šťastný a to já rozhodně byl! Český dabing? Tentokrát fakt dost povedený a někdy byl i dokonce mráz po zádech, jak moc dobře to bylo provedené. V zásadě si nemůžu stěžovat a jedno je jisté - pokud si dáte cukrovou vatu, dávejte pozor, jestli v tom není zachycen nějaký troll :) PS: Strašně se mi na tom zalíbila ta lidská práce s vystřihovánkama, kdy se příběh vyprávěl tímto stylem. Je to moderní, je to chytrý, je to zábavný a dává lidem přesně typ, že i takhle se dá dělat film. ()

dee.n 

všechny recenze uživatele

Trollíci! Krásná barevná podívaná, plná zábavných vtípků a hlášek, okořeněná navíc nejlepším soundtrackem co jsem u animáku zažila. Pouštím si ho do teď. Podle mě sympatická zábava pro celou rodinku, která uteče, ani nevíte jak a rozhodně se u ní nejde nudit. Tohle se fáákt povedlo. Jde vidět, že na tom dělalo opravdu spoustu šikovných lidiček. ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne veľké pozitívne prekvapenie, lebo som čakal peklo na úrovni Chipmunkov. Zo začiatku to tak aj vyzeralo, ale asi po štvrťhodinke som sa naladil na bizarnú výtvarnú stránku aj pseudobábkovú animáciu a začal sa solídne baviť. Oceňujem svojský humor, ktorý sa nebojí ísť (aspoň čiastočne) proti zažitým mantinelom rodinných animákov. Do značnej miery podobne dada zážitok ako tretí Madagaskar, ale toto mi sadlo ešte viac. 7/10 ()

AnnalieseK 

všechny recenze uživatele

Duhovoušké, třpytivoušké, heboušké, slaďoušké, nadýchaňoušké a... otravné? I tak by se dal nazvat tento film. Klasická zápletka, kdy parta trpaslíků, nejspíše příbuzných s Nyan Cat, jsou v ohrožení další partou emařů, kteří jsou šťastní jen, když naše barevné postavičky na tripu sežerou. Do toho se princezna žůžovosti bude snažit napravit jednoho zapřísáhlého bručouna a hodit na něj pár svých třpytek. Co se v pohádce bude dít, a jak to vše skončí zajisté odhadnete. Věřím, že pro děcka fajn podívaná, pro dospělého už celkem přeslazená nuda. Musím ale podotknout, že třešničkou na vykakaném cupcaku jedné postavičky jsou písničky, které se ve filmu vyskytly. Ty se mi fakt líbily a celkem daly filmu rychlý průběh. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Děkuji za nostalgii, která mě vrátila do dětství, kdy jsem tyhle malé potvůrky sbírala. Děkuji za krásné barvy. Děkuji za optimismus, který hlavní hrdinka měla. Ale už neděkuji za růžovou barvu a za to, že tohle je animák opravdu jen pro děti a ač se stále cítím jako dítě, tohle bylo i na mě moc :D Vícekrát si tohle barevné cosi nepustím :) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (6)

  • Po titulkoch nasleduje krátka scénka. (barborasara)
  • Během názvu filmu trollové zpívají píseň „September“ od skupiny Earth, Wind & Fire. (griph)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno