Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trollové jsou vždy veselí a šťastní skřítkové, kteří nejvíce ze všeho milují hudbu, tanec a zpěv. Jedinou vážnější starost na světě jim dělají Bergeni. Ti si totiž myslí, že můžou být šťastní jedině tehdy, pokud budou mít Trolla v žaludku. Bohužel však už dlouhou dobu žádného na jídelníčku neměli. Trollímu králi Peppymu se totiž podaří i se všemi jeho poddanými utéct a založit vlastní veselé městečko Trollíkov, které se Bergenům, v čele s princem Chroupou, nedaří a nedaří nalézt. A tak je jejich království oproti šťastnému a barevnému Trollíkovu naplněné nabručeností, zlobou a vztekem. Naděje na změnu Bergenům vysvitne v okamžiku, kdy se jim podaří skrytý Trollíkov vyčmuchat a dokonce i unést téměř všechny jeho obyvatele. Z bergenských spárů se totiž podaří uniknout i dvěma Trollům, princezně Poppy a Větvíkovi. Těžko bychom hledali dva odlišnější Trolly, nekonečně optimistická Poppy všechny problémy řeší písní, tancem a objetím. Kdežto bručounský Větvík žije v neustálém strachu z Bergenů, netančí, nezpívá a především se s nikým nikdy neobjímá. A právě na těchto dvou hrdinech je, aby zachránili unesené Trolly z bergenských spárů. Což znamená vyrazit do jejich království, proniknout do vězeňských kobek, vysvobodit je a uniknout. A především to znamená, že Poppy a Větvík budou muset spolupracovat. A tak se tato dvojka vydává na záchrannou misi, plnou nečekaných dobrodružství a nesnází. Naštěstí na to nakonec nebudou úplně sami, potkají totiž další podivuhodnou osůbku, Bridget, která je nejen pomocnicí v kuchyni, ale i jedinou Bergenkou, která miluje zpěv, tanec a prince Chroupu. (Cinemart)

(více)

Videa (36)

Trailer 1

Recenze (194)

silentname 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že záverečných 25 minút filmu ho trošku zdvíhajú hore, no jednoznačne je treba povedať, že Dreamworks akosi prestávajú točiť dobré originálne filmy a miesto toho berú akékoľvek nápady a zaobalia to do príbehu, ktorý je plný klišé a toľkokrát obohraný, že to stráca akúkoľvek inováciu. Najprv teda poviem, čo na "Trolls" nefunguje a potom prejdeme na pozitíva. V prvom rade som mal pocit, že sú dva dôvody, pre ktorý tento film existuje. Urobiť populárny soundtrack plný veľkých hitov, ktoré ukážu ako moderný tento film a zarobiť nejaké peniaze na kedysi populárnej hračke. Film je rozhodne určený pre deti, ktoré budú tieto fakty ignorovať, no mňa ako dospelého to jednoducho iritovalo. Mal som toho už miestami plné zuby a to vôbec nepreháňam. Všetko je strašne šťastné, plné dúh a koláčikov a celé mi to pripomínalo svet z tohto videa. Stále sa spieva, tancuje... a proste je toho moc. Toto je fakt skôr určené pre deti, ktoré majú radi svet plný ružovej a farbičiek a všetkého. Plus dizajn bergenov mi strašne pripomínal dizajn škatuliakov od štúdia Laika. Postavičky sú podľa mňa neskutočne recyklované a chýba mi akákoľvek originalita v rámci ich osobností. Okey, toľko k negatívam, teraz poviem, čo ma baví. Záverečných pár minút konečne ukáže hlavnú myšlienku, že každý má právo byť šťastný a netreba sa tomu brániť. Každý má právo na šťastie. Pekná myšlienka. Plus sa na konci ukáže, že princezná Poppy vie ukázať aj niečo iné, než oslavovať. A plus herci svojimi hlasmi celkom dobre fungujú s tými postavami. Dabing je dobrý. Celkovo som rád za ten posledný akt, lebo bez toho by bol tento film oveľa horší. Chcelo to okrem iného aj lepší humor. Určite sa k filmu viac nevrátim a dúfam, že Dreamworks konečne prinesú svoj obrovský comeback niečím tak silným, ako bolo v 2014-om How To Train Your Dragon 2. Tu to ale určite nebude. Hodnotenie: C ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Zřejmě mě dostihla dospělost. Jinak si nedokážu vysvětlit, že bych byl z nějakého animáku tak zhnusenej jako z Trolů. Je vidět, že je to fakt pro ty nejmenší diváky. Neskutečný barvičky jak na LSD, trolové zpívají, tančí, nejspíš jsou i na drogách. Všichni se milujou, objímají a příběh je tak plitkej, že i Pokemoni jsou oproti tomnu scénáristická perla. A to přitom jsme už tolikrát viděli, že JDE natočit film pro děti aby to bavilo i jejich dospělejší doprovod, však si vzpomeňte na všechny ty Megamysly, Bezzubky, a občas i Pixary. Tohle je ale pro lidi starší 15 let čistý zlo. Slovy Cervenaka jsem měl chuť dupat, dupat a dupat. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Dnes bol krásny deň na to aby som si pustil s mojím synčekom novú rozprávku. Áno, uhádli ste ide o Trolíkov. S počiatku milé začatie rozprávačom a uvedenie do deja sa mi pozdávalo aj keď môj trojročný syn sa začal celkom desiť tých Ogrov čo odkusovali hlavy malým Trolíkom. To som ešte pre dýchal. Ale keď sa do slovenského dabingu oprelo aj slovenské prespievanie pesničiek tak som trpko oľutoval že som si to zapol. O originále Justina Timberlaka asi nenahradí slovenské kameo. To že vo finále dobro zvýťazí nad zlom je asi jasné a celé sa to skončí v ohromnom dúhovom pochode plnom farieb bolo tiež super. Moje reakcie sú však také, že film je neprimeraný pre najmenšie deti, ktoré si z neho môžu odniesť dosť zlé dojmy a ten slovenský spev bol tiež hrozný. Úprimne sa tomu čudujem, nakoľko som pozeral už veľa hudobných rozprávok (Mulan, Tarzan, Pocahontas...) ale vždy to bolo úžasne zvládnuté a netrhalo to uši. bohužiaľ toto bol des. 31% ()

dkas 

všechny recenze uživatele

Animace krásná se všemi detaily (jak jsou postavy a všechno zvláštně chlupaté, je super), ale to je asi tak jediný klad. Příběh je nudný a hlavně asi tak stokrát viděný, kdyby alespoň nebyl tak otravně zpracovaný. Za celou dobu nemáte chuť ani se na chvíli usmát, tak možná když to končí. Ještě že to tedy skončilo... ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne veľké pozitívne prekvapenie, lebo som čakal peklo na úrovni Chipmunkov. Zo začiatku to tak aj vyzeralo, ale asi po štvrťhodinke som sa naladil na bizarnú výtvarnú stránku aj pseudobábkovú animáciu a začal sa solídne baviť. Oceňujem svojský humor, ktorý sa nebojí ísť (aspoň čiastočne) proti zažitým mantinelom rodinných animákov. Do značnej miery podobne dada zážitok ako tretí Madagaskar, ale toto mi sadlo ešte viac. 7/10 ()

Galerie (50)

Zajímavosti (6)

  • Po titulkoch nasleduje krátka scénka. (barborasara)
  • Během názvu filmu trollové zpívají píseň „September“ od skupiny Earth, Wind & Fire. (griph)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama