Reklama

Reklama

Zločin

TV spot

Obsahy(1)

Když velmi úspěšný advokát Charles Dunand (Alain Delon) dosáhne osvobození svého klineta Frédérica Chapelin-Tourvela (Manuel Blanc), obviněného z dvojnásobné vraždy jeho rodičů, měl by být se svým výkonem spokojený. V momentě, kdy porota vynese osvobozující rozsudek, řekne Frédéric svému advokátovi, že je vinen. Ještě ten večer se Charles a Frédéric sekávají na místě činu, aby se pokusili najít pravdu. (borsalino)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (37)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vzpomínate si jak dřív Derayumu stačil jeden dlouhý záběr a byla na světě tak dusná atmosféra, že jsme se před televizí začali slíkat. A teď ? Tandem Deray - Delon do nás v dávných dobách ládoval jednu luxusnější podívanou za druhou a teď ? Chce se mě brečet. Ne snad že by film nebyl odveden kvalitně nebo neměl vynikající finále, ale kam se vytratila ta užásná atmosféra, ze který jsem byl ještě tejden po skončení delonovských a derayovských bijáků vlhkej. To mě hrozně štve. Vše se tady ztrácí v lijáku keců a nejsilnější momenty jsou tehdy, když se mlčí a začne hrát hudba, jenže to se stalo pořádně jen jednou. Hrozně rád, bych zrovna těmhle dvěma chlapům přidal ještě jednu hvězdičku, ale to bych si nesměl vybavovat sedmdesátkový filmy těchto dvou panů, kde stačil jeden záběr, jedno gesto a já se ocital v diváckém nebi. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Já mám tyhle konverzačky na malym prostoru docela rád a když v tom hraje Alain Delon, tak to snad nemůže dopadnout úplně špatně. Bohužel, film za moc nestojí. Rozjíždělo se to docela zajímavě, ale postupem času jsem se u toho spíš nudil. Dokoukat se to dalo, ale kromě uvěřitelnýho Delona v roli advokáta na tom fakt nic zajímavýho neni. To stačí horko těžko na slabý 3 hvězdy. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Frédéric Chapelin-Tourvel (Manuel Blanc ) je obviněn z brutální vraždy svých rodičů. Dojde k senzačnímu procesu, z něhož vychází obžalovaný díky geniálně vedené obhajobě svého právníka Charlese Dunanda (Alain Delon) jako svobodný muž... Podmanivý, "starosvětsky" natočený příběh se zajímavými reminiscencemi a vynikajícími hereckými výkony. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Slušné kriminální drama s velmi dobrým Alainem Delonem, bohužel nějak nemohu napsat totéž o mladém Blancovi, v mých očích nebyl Delonovi rovnocenným hereckým partnerem.. Příběh obhájce a jeho klienta začíná v okamžiku, kdy jiná dramata končí, osvobozením obžalovaného.. Rozuzlení hodnotím rozpačitě, neb se domnívám, že by chlapec pod zámkem měl být, o jeho duševním zdraví bych pochybovala.. Za zmínku ještě stojí příjemný hudební podmaz, který mi pomáhal zvládnout pomalé tempo vyprávění.. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem si užil, byť to bylo trochu upovídané, ale celkově přesvědčivé. Hlavně Delon zde podal slušný výkon v dost netypické roli advokáta. Ovšem Frédéricovi jsem po druhé větě nevěřil ani nos mezi očima. Bohužel jsem se do jeho lží tak dokonale zapletl, takže jasná linie příběhu se poněkud rozplynula, aby přišla poněkud mrazivá pointa. Opravdu zajímavé. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama